Slovenija
50 ogledov

Nad kradljivce agregatov risinjo

električni generator Shutterstock
Agregati so poleg baterij trenutno najbolj vroče blago v trgovinah s tovrstnim blagom. Nekateri naj bi izkoriščali stisko in kradli ter preprodajali ta dragoceni pripomoček.

Šli smo po sledi govoric, da naj bi v bližini Hotedršice pri Logatcu neznanci poskušali prodati ukraden agregat. Tamkajšnji poveljnik gasilcev Tomaž Rupnik nam je dejal, da o tem v vasi ni bilo govora. Tudi predstavnica PU Ljubljana Maja Adlešič Ciperle je povedala, da policisti s tem niso bili seznanjeni, čeprav ne izključujejo tovrstnega početja. Začele naj bi se namreč zbirati skupine, ki kradejo električne vode, nafto z agregatov in agregate.

Policija sicer opozarja občane, naj maksimalno poskrbijo za svoje imetje, saj utegnejo posamezniki ali združbe izkoristiti razmere in vlamljati ter krasti na prizadetih območjih. Na udaru so še posebej agregati, saj morajo biti ti zaradi varovanja zdravja obvezno postavljeni na prosto. 

Policija svetuje, naj lastniki zabeležijo znamko, tip, identifikacijsko številko agregata (v kolikor jo ima) in te podatke v primeru tatvine takoj posredujejo policistom. "Ker je potreba po agregatih še vedno velika in se ti posojajo, s tem pa tudi veliko prestavljajo iz enega kraja v drugega, je možnost za tatvino večja. Več ko bo policija imela uporabnih podatkov, večja bo možnost da morebitno odtujeni agregat tudi najde."

Policija tudi poziva, naj ljudje opozorijo na sumljive ljudi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.