Slovenija
43096 ogledov

Nad palačo Schelenburg so se z barvo znesli vandali

Palača Schellenburg
1/4
Profimedia
Po družabnih omrežjih so zakrožile fotografije prestižne palače Schellenburg, ki so jo vandali umazali z rdečo barvo.

Pred kratkim so v javnost pricurljale podrobnosti o petičnežih, ki so v elitni zgradbi kupili stanovanja. Med njimi so tudi takšni, ki so si privoščili kar dve. Več o tem na tej povezavi.

Med njimi so številna znana imena iz sveta podjetništva, pa tudi nekateri estradniki.

Do zdaj je znanih 70 lastnikov od 111 stanovanj v palači Schellenburg. Iz poslovnega sveta so najbolj znani kupci stanovanj v Schellenburgu nekdanji direktor in solastnik Interblocka Tomaž Žvipelj, direktor in solastnik družbe Marmor Hotavlje Damijan Selak, lastnik skupine Pristop Primož Pusar, ki se v zadnjih letih pretežno ukvarja z nepremičninskimi projekti, direktor nekdanjega telekomunikacijskega operaterja Vega Julien Coustaury.

Največje stanovanje ima sicer v lasti investitor Jože Anderlič, meri kar 351 kvadratnih metrov, lastnika drugega in tretjega največjega stanovanja v tej soseski pa sta dve znani imeni iz domačega poslovnega sveta: Igor Sluga, dolgoletni direktor slovenskega podjetja Drogerie Markt (DM), in Urška Svetlik, nekdanja solastnica in članica upravnega odbora idrijske skupina Hidria.

Komentarjev 27
  • jakec42 14:28 15.februar 2024.

    Ja Shelenberg,domače slovensko ime za gospode ne velja,zopet bo(je) slovenščina jezik hlapcev in dekel!!!

  • Nevica 13:20 15.februar 2024.

    Vladne palače pa ne najdejo????? Tam bi upravičeno lahko izrazili svoje mnenje.....Tam redijo bogataše, ki kupujejo ekskluzivna stanovanja....

  • Avatar lopov
    lopov 12:26 15.februar 2024.

    RDEČI LEVIČARSKI SROJ... SE PODPISUJE Z RDEČO BARVO AL KRVJO..