Slovenija
24 ogledov

Najbrž nova rekordna cena bencina

Bencin podražitve Bobo
Podražitev. Če vlada ne bo znižala trošarin, bo bencin dražji za tri cente, cene dizla pa približno enake.

Ljubljana. Če vlada ne bo spremenila trošarin, bo cena 95-oktanskega bencina presegla 1,5 evra za liter. Zdaj znaša 1,493 evra.

“Zaenkrat kaže, da se bodo bencini podražili za okrog tri cente, cene dizelskega goriva in kurilnega olja pa se ne bodo bistveno spremenile,” nam je v petek popoldan povedal Djani Brečevič, direktor Inštituta za raziskave v energetiki IREET. V formuli, po kateri se vsaka dva tedna določi prodajna cena, se sicer upošteva tudi današnja kotacija na borzi, a izida ne more bistveno spremeniti.

“ZDA so napovedale, da bodo sprostile del strateških rezerv nafte in po nekaterih informacijah naj bi enako storila Francija, kar bi lahko povzročilo kratkoročni nižanje cen,” je pojasnil Brečevič.

Polovica denarja državi

Od prodajne cene 1,493 evra za liter 95-oktanskega bencina gre polovica državi. Dobrih 49 centov je trošarine in slabih 25 centov DDV. Trošarine so sicer nespremenjene že od novembra lani.

Komentarjev 11
  • 1111 21:55 01.april 2012.

    ...da bi zgoreli vsi na vladi in v DZ...hehehe

  • bojovi 21:39 01.april 2012.

    Več delovnih mest, ko je Ivan na oblasti? Haaaaaaahahahahaha ma ne me j***t da obstajajo tko zabiti ljudje XD . Da verjamejo Ivanu, največjemu hinavcu v Slo. politiki. XD

  • bojovi 21:37 01.april 2012.

    Kaj, a ti si mu celo verjel. JJ še govoriti ne začne in že laže da se kadi!