Slovenija
10 ogledov

"Največji uspeh Kresalove je bil odstop"

Vinko Gorenak med zaslišanjem Arhiv DZ
Reorganizacija, racionalizacija in debirokratizacija: ključni projekti notranjega ministra Vinka Gorenaka.

Notranji minister Vinko Gorenak je na eno izmed vprašanj, ki so ga postavili bralci Financ.si, odgovoril, da za največji uspeh svoje predhodnice Katarine Kresal šteje to, da je po negativnih mnenjih računskega sodišča in protikorupcijske komisije odstopila, "čeprav bi, kot sem sam vseskozi opozarjal, to morala storiti že veliko prej".

Med ključnimi projekti do poletnih počitnic je navedel krčenje stroškov in tudi poenostavitev administrativnih postopkov.

"Upokojevanje uslužbencev, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, in teh je približno 440, bo le deloma razbremenilo stroške, upokojenih uslužbencev pa ne bomo nadomeščali z novimi, tako da računamo tudi na prihranke v tej smeri," pa odgovarja na vprašanje, koliko ljudi načrtuje odpustiti.

Razkril je še, da mu je ostalo še 17 od 40 dni lanskega dopusta, kje bo preživel letošnjega, pa da še ne ve. Pravi, da se je za pusta tudi kot otrok le redkokdaj našemil, zdaj pa tudi ne nosi mask: "Sem to, kar vidite." V življenju stavi na poštenje, delavnost in iskrenost.


Komentarjev 8
  • halal 20:59 17.april 2012.

    Tvoj bo še večji, Gorenak !!!!

  • KOJAK 19:51 20.marec 2012.

    A danes ni nobene paštete iz žepa potegnil?

  • tralala 18:23 20.marec 2012.

    Vinko, tvoj največji uspeh je, da v enem stavku NE izgovoriš niti ene žalitve, pritlehnosti, demagogije in seveda laži. A se gremo lustracijo? Kdaj boš potem odstopil?