Slovenija
60 ogledov

Namesto Kolizeja Musica Tivoli

Mesto, kjer je stal Kolizej. Boštjan Tacol
Musica Tivoli, tako se bo imenoval večnamenski kompleks, ki ga bo Kranjska investicijska družba zgradila na mestu nekdanjega Kolizeja.

"Gre za to, da starega Kolizeja ni več, ukvarjati se z novim Kolizejem pa je brezpredmetno, ker ga  ne bo. Nastal bo nov večnamenski kompleks, ki bo namenjen kulturi in drugim dejavnostim. Tivoli je lepo ime in se sklada s prostorom, kjer bo ta kompleks bo, muzika pa tudi, tako da je nastala Musica Tivoli," je pojasnila vodja marketinga in odnosov z javnostmi  pri Kranjski investicijski družbi Saša Mrak, ki je ne skrbi, da bi ljudje ime objekta povezovali zgolj z glasbo.

"Tja bomo pripeljali takšne dogodke, kot so muzikali, ki jih ljudje zdaj lahko vidijo v Londonu, ne morejo pa jih videti v Ljubljani, in menim, da ni bojazni, da bi ljudje mislili, da se gre tja izključno na opero ali balet."

Od začetka gradnje še štiri do pet let

Ime Musica Tivoli je sicer ideja direktorja družbe Jožeta Anderliča, objekt pa bo po najboljšem scenariju zgrajen do leta 2017. "Gradnja je odvisna od vseh administrativnih postpokov in Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Mesto Ljubljana nam daje podporo in razume, kaj ta projekt prinaša, nekoliko manj pa to razume Zavod za varstvo kulturne dediščine in tam zadeve stojijo. Dokler ne pridobimo vseh soglasij, dokumentov, dokler se ne konča OPPN, zdaj želijo še konservatorski načrt, mi ne moremo graditi, morate pa vedeti, da gradnja takšnega objekta poteka od štiri do pet let."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.