Slovenija
16 ogledov

Napake kmalu na papirju

Gradbišče Teš 6 mediaspeed
Komisija za preprečevanje korupcije je v sklepni fazi ugotavljanja kaznivih dejanj v postopkih glede Teša 6. Hkrati zavrača navedbe v medijih, da so postopek "držali v predalu".

Kot so danes sporočili s Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so včeraj sprejeli osnutek ugotovitev v postopkih glede Teša 6. Ugotovitve se nanašajo na sume kaznivih dejanj, na ugotovljena nasprotja interesov in kršitev določb o lobiranju ter neodzivnost dela določenih državnih organov v preteklosti.

KPK pravi, da je glede Teša 6 v zadnjih mesecih opravila okoli 50 uradnih dejanj in aktivno sodelovala z drugimi pristojnimi organi, med njimi tudi z Nacionalnim preiskovalnim uradom. Postopek je bil na komisiji sicer odprt že decembra 2009.

Z ugotovitvami bo komisija takoj na začetku naslednjega tedna pisno seznanila Vlado RS in AUKN, "ki sta v tem trenutku prva odgovorna za sprejem ustreznih odločitev, zavarovanje javnega interesa in odprave korupcijskih tveganj v zvezi s projektom Teš 6".

Hkrati v KPK zavračajo navedbe v današnjem tisku, da je postopek "več mesecev v predalu". Konkretno vsebino ugotovitev bodo javnosti predstavili naslednji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.