Slovenija
17347 ogledov

O Golobu: Samozavest in nastopaštvo premosorazmerni z neumnostjo

Robert Golob Profimedia
Vlada Roberta Goloba v politično jesen vstopa z najvišjo politično podporo doslej, med strankami pa primat vse bolj izrazito prevzemata dve največji stranki.

Anketa, ki jo je za POP TV opravila Mediana, je pokazala, da aktualno ministrsko ekipo podpira 58,4 odstotka vprašanih, medtem ko ji 26,7 odstotka nasprotuje.  

Če bi bile volitve danes, bi največjo vladno stranko obkrožila skoraj tretjina anketirancev (31,4 odstotka), druga je SDS, ki je prepričala dobro petino vprašanih (23,4 odstotka). Preostale tri parlamentarne stranke pa beležijo le okoli petodstotno podporo, in sicer NSi 5,5 odstotka, Levica 5,3 odstotka, SD, ki je zdrsnila na peto mesto, pa pet odstotkov.

Med zunajparlamentarnimi strankami bi Resnico volili trije odstotki vprašanih, Pirate 1,6, SNS pa 1,3 odstotka, medtem ko nobena od drugih strank na presega več kot odstotek podpore. Okoli 12 odstotkov vprašanih ne ve, katero stranko bi obkrožili, štirje odstotki in pol pa ne bi izbrali nobene.

Golob pred Pahorjem, sledi jima Bešič Loredan

Najbolj cenjen politik meseca avgusta je v anketi POP TV premier Robert Golob. Z rezultatom javnomnenjske raziskave pa se vsi ne strinjajo. Dr. Vasko Simoniti, nekdanji minister za kulturo iz kvote SDS, je v Intervjuju na TV Slovenija podal oceno o Gibanju Svoboda in trenutnem predsedniku vlade. Kot je dejal, ga "spominja ne neke zadeve, ki so bližje nesvobodi, kot pa svobodi, ki jo zagovarjajo""Če bi pogledali zadnje tri mesece, ne verjamem, da je kaj dosti govora o svobodi, ampak o neki veliki, pretirani samozavesti, nastopaštvu, ki je premosorazmerno z gospodovo neumnostjo," je izjavil Simoniti. Dejal je, da ga moti, da se uporabljajo "plemenite" besede, ki jih je treba "s pametjo uporabljati", za gibanja, ki s svobodo nimajo nič skupnega.

Drugo najvišjo povprečno oceno so volivci podelili predsedniku Borutu Pahorju, na tretje mesto pa je zdrsnil zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. Sledi kandidat za predsednika iz vrst SDS Anže Logar, pred predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič in evropsko poslanko Ljudmilo Novak.

Njen strankarski šef Matej Tonin je točno na polovici lestvice, pred predsednico SD Tanjo Fajon, medtem ko je njen morebitni izzivalec za predsedniško mesto v stranki, Jani Prednik, trinajsti. Najvišji skok podpore je avgusta zabeležil koordinator Levice Luka Mesec, največji padec pa vodja poslancev SDS Jelka Godec. Prvak SDS - ostaja na devetnajstem mestu.

Anketo je za POP TV med 22. in 25. avgustom na reprezentativnem vzorcu 721 prebivalcev opravil Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 32
  • Naklonsky 09:06 30.avgust 2022.

    Dober opis mr. Taubija. Takšen pač je, ne more si pomagati. Klošar v gospodovi obleki.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:16 29.avgust 2022.

    Simonitiju bi bilo potrebno prepovedati javno nastopanje in opravljanje vseh del, ki se financirajo z javnim denarjem dokler iz njega govori alkohol.

  • mirror 15:03 29.avgust 2022.

    "Mene ne zanimajo nižji davki. Ne vem kam bi z denarjem, ki bi ga zapravil za stvari, ki jih ne potrebujem." Na podlagi te abotne izjave Goloba, se popolnoma strinjam z realistično oceno Simonitija.