Slovenija
89 ogledov

Nemški TV programi spet nazaj

PRO 7 in SAT 1 EPA
Trije nemški programi SAT 1, Pro 7 in Kabel 1 bodo spet vključeni v programsko shemo Telemacha, saj so se s podjetjem VG Media uspeli dogovoriti glede sklenitve dolgoročne licenčne pogodbe za kabelsko retransmisijo.

Programi bodo Telemachovim naročnikom vidni že danes v popoldanskih urah, so sporočili iz Telemacha. Nov dogovor s VG Media omogoča ponovni vklop programov PRO 7, SAT 1 in Kabel 1 v Telemachovih programskih shemah.

"Dogovor odpravlja dosedanje ovire in nesoglasja ter predstavlja podlago za sklenitev dolgoročne licenčne pogodbe za kabelsko retransmisijo omenjenih TV programov v Telemachovih omrežjih," so zapisali v sporočilu za javnost.

Spomnimo, da so tretjega januarja nekateri slovenski ponudniki internetne televizije s programske sheme umaknili omenjene tri nemške programe. Za umik so se odločili, ker niso bile sklenjene nove licenčne pogodbe za kabelsko retransmisijo televizijskih programov VG Media.

Naslednji dan so v VG Media za zurnal24.si dejali, da je bil razlog za umik programov neplačevanje nadomestil za predvajanje programov. Slovenski operaterji: Nismo prišli do soglasja o višini primerne tarife. Več v povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.