Slovenija
35 ogledov

Nesporazum z inšpektorji

Hella Boštjan Tacol
Delavka. Trdi, da je Hello prijavila, inšpekcija pa, da je ni.

Nepravilnosti. Ni res, da Inšpektorat Republike Slovenije za delo (IRSD) ni dobil prijave zoper Hello Saturnus Slovenija, trdi delavka.

Sredi oktobra smo namreč poročali, da v podjetju agencijske delavce silijo delati po 16 ur in jim grozijo, da jim sicer ne bodo podaljšali pogodbe. Takrat so nam na IRSD zagotovili, da zoper Hello niso dobili nobene prijave.

"Prijavo sem poslala sama 4. oktobra," poudarja delavka in dodaja, da se prijava sicer res ni nanašala na razporeditev delovnega časa, temveč na neenakost med agencijskimi in Hellinimi delavci. "Šlo je za višino regresa in božičnice ter način zaposlovanja agencijskih delavcev v Helli," razlaga.

Na IRSD pojasnjujejo, da statistične podatke spremljajo po delodajalcih; v tem primeru so pod drobnogled kot delodajalca vzeli dve agenciji za zaposlovanje, na kateri se nanaša prijava delavke, in ne Hello Saturnus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.