Slovenija
38646 ogledov

Neuradno: Popolno zaprtje države od 24. decembra do 4. januarja

Ljubljana brez turistov
1/2
Anže Petkovšek Poletna Ljubljana brez turistev kot posledica zaradi covid-19.
Vlada naj bi pripravljala predlog za popolno zaprtje države po 24. decembru, ki bi trajalo vse do 4. januarja, poroča 24ur.

V tem času bi delovale samo zdravstvene ustanove, lekarne in trgovine z živili, zaposleni pa bi odšli na kolektivni dopust, pišejo na 24ur.com.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek in njegov kolega Aleš Hojs z notranjega ministrstva sta na dopoldanski novinarski konferenci poudarila, da se bo vlada pri sprejemanju ukrepov od 23. decembra dalje zgledovala po Nemčiji.

"Pripravili bomo tudi osnutke odlokov, ki bodo v veljavi od 23. decembra do konca praznikov,“ je pojasnil Hojs in dodal: „Kot veste, se v Nemčiji vse kar strogo zapira, pogledali bomo, kaj počnejo Nemci in po njihovem vzoru najbrž sprejeli ukrepe, kot jih imajo oni.“

Covid-19, Slovenija, Ljubljana, ponoči | Avtor: Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana, ponoči Epa

Počivalšek pa je povedal, da bodo do četrtka pripravili vsaj za svoj resor predlog ukrepov oziroma načina, kako bomo preživeli predbožične in prednovoletne praznike: "Vzor so nam severne države, preučili, kako se bodo oni lotili problema, v četrtek bomo sprejeli odločitev, kako se bo življenje odvijalo po 23. decembru."

Od srede dalje bo v Nemčiji začel veljati zelo strikten 'lockdown', v Sloveniji pa se jutri začne delno in začasno sproščanje ukrepov, ki bodo veljali do 23. decembra.


 

 

Komentarjev 44
  • max 23:31 14.december 2020.

    Kaj, ko bi se ravnali pri ukrepih po državah kjer okuženost vztrajno pada. V Nemčiji se stanje kljub ukrepom slabša.

  • prebivalec 21:42 14.december 2020.

    Ja uboga vlada, jim je zmanjkalo znanja tudi za neposredno prepisovanje ukrepov. Pa če bi prepisovali tudi med poletjem bi danes imeli vsaj 1000 postelj z respiratorji več (Nemčija ca 40000 med poletjem) otroci bi obiskovali šolo, nebi bilo policijske ...prikaži veče ure, normalno bi se lahko družili do 25, zaščitili starejše doma in v DSO kar bi na koncu prineslo manjše število umrlih, saj nebi šteli vse kot umrle zaradi Covid. Verjetno pa bi to prineslo tudi k malo boljšemu zaupanju v vlado in strokovnjake.

  • Avatar vec
    vec 19:01 14.december 2020.

    to care to mi deli, samo ŠLUS vse, naj bo narod malo doma, gre za družinske praznike kjer bo mogli bit več skupaj, in sedaj BOMO, kdor pa bi rad okoli vandral pa pač naj, čukca v tošl in piči, ...prikaži več plačaš polovičko na licu mesta si prec prštedu in pubedu. ajd bye