Slovenija
3730 ogledov

Neverjetno: Ukradli avtobus, se z njim vozili, nato pa zažgali

Facebook/Marko Soršak
Župan delil fotografije povsem uničenega avtobusa.

V ponedeljek nekaj polnočjo so nepridipravi izpred osnovne šole v Hočah ukradli linijski avtobus podjetja Arriva Slovenija. Vozilo so zagnali in se z njim vozili po občini. Za tem so ga pri gromoznici še zažgali, je preko Facebooka sporočil župan Občine Hoče – Slivnica Marko Soršak, ki je delil fotografije povsem uničenega avtobusa. 

Po prvih zbranih obvestilih je nastalo za okoli 150.000 evrov škode, so sporočili s PU Maribor, kjer so danes pojasnili, da so bili o dogodku obveščeni včeraj zjutraj ob 6.uri.

V požaru ni bil nihče poškodovan. Policisti zbirajo dokaze o vzroku požara, o poteku dejanja in neznanih storilcih kaznivega dejanja povzročitve požara in velike tatvine. "Za kaznivo dejanje velike tatvine je predpisana kazen zapora do petih let zapora," je povedal Matej Harb z mariborske policijske uprave. Po njegovih besedah naj bi bilo storilcev več. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Idioti 11:27 31.avgust 2023.

    Ja da ni kamer na vsakem vogalu , jih pa ne bi našli. Policija bo prekontrolirala vse dogajanje pred pred krajo busa. Kajti , morali so do njega pridet peš ali pa z avtom . Pa še pijani mogoče direkt iz kafe bara ,

  • Friderik1950 16:59 30.avgust 2023.

    Prej, ko so bile policijske postaje v vsaki večji vasi, miličniške patrole na ulicah, znane barabe pa preštete, je bil še kar red. Ja, pa pesa so tudi imeli poleg. Res je.

  • Avatar Leon
    Leon 16:26 30.avgust 2023.

    Torej ni problem kriminala samo na Dolenskem ,Gorenjskem ,Goriškem ...problem je policija .