Slovenija
32 ogledov

Nižje tudi cene plina tudi pri Petrolu

Plin Shutterstock
Družba Petrol je z intenzivnimi pogajanji z dobaviteljem uspela še dodatno znižati cene zemeljskega plina. Kljub današnjem 11-odstotnem znižanju, ki ga bo družba Petrol prenesla na svoje uporabnike, nova cena velja od 1. oktobra 2012 dalje.

Družba Petrol bo cene za dobavo zemeljskega plina še dodatno znižala za okoli 11 odstotkov, odvisno od letne količine porabljenega energenta. Cena standardnega kubičnega metra plina je tako 0,3980 EUR, Petrol pa to ceno garantira do konca kurilne sezone (30. april 2013). Poleg tega je Petrol že ponudil tudi dodatne paketne ugodnosti ob sočasnem nakupu zemeljskega plina in elektrike ob podaljšanju pogodbenega razmerja za do dve leti, v prihodnje pa bo za zveste kupce ponudil še dodatne ugodnosti, so sporočili s Petrola.

Plaz sprožil Gen-I

Prihod novega ponudnika zemeljskega plina na domačem trgu, družbe Gen-I, je sprožila verižno reakcijo v nižanju cen plina med ostalimi ponudniki v državi. Med prvimi, ki je sledila ugodni ponudbi Gen-I, je bila Energetika Ljubljana, nato Energetika Maribor in Energetika Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.