Slovenija
922 ogledov

Nov napad medveda na lovca, tako se je končalo

Medved Profimedia
Minuli teden na Vremščici, tokrat na Krasu. Napad medveda na lovca.

Potem ko je minuli teden manjši medved napadel lovca na območju Vremščice, je včeraj do napada medveda prišlo na Krasu. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je medvedka napadla lovca.

"Člani Lovskega društva Štanjel so izvajali skupni lov, pri čemer sta se 49-letni in 46-letni lovec nahajala na stojišču, ko je do njiju nenadoma pritekla medvedka in 49-letnika začela gristi in udarjati s šapami," so še sporočili s PU Koper.

Drugi lovec je medvedko ustrelil in jo pokončal, napadeni lovec pa je v bolnišnici, so še dodali v sporočilu za javnost. Napadenega lovca so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico Šempeter, saj mu je medvedka povzročila poškodbe po trebuhu, glavi in rokah. 49-letnik ni v življenjski nevarnosti, so še sporočili  PU Koper.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Plavi-mil 08:20 28.november 2023.

    Spet pametujejo osebki iz 13. štuka, kateri medveda niso videli v živo, razen v ZOO, dejstvo je, da jih je PREVEČ, če se pelješ po cesti in ti naenkrat skoči medved pred avto, bi vas res rad videl, kaj bi naredili.

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 19:32 27.november 2023.

    Sredi jage, ko se strelja vsepovprek, te lahko napade katerakoli prestrašena žival od veverice naprej....Takšni lovski pogoni so preživeti in nepotrebni, saj nismo v vojni z naravo.. Število divjadi se lahko ureja tudi drugače, množično orgiranje pijanih lovcev pa sodi ...prikaži veči v neke druge čase..

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 19:14 27.november 2023.

    Hvala bogu , da je bil konec tak kot je bil. Medvedov je pač po Sloveniji vsaj 2X preveč , da o divjih paršičih , ki jih je še več sploh ne govorimo . Lovcev pa žal vedno manj . ...prikaži več Včasih je bilo biti lovec prestižna zadeva , danes je pa mladina raje na telefonih in na tik toku kjer počne razne oslarije.