Slovenija
13406 ogledov

Medved napadel lovca, ni se končalo dobro

Medved Profimedia
Včeraj popoldne je prišlo do napada medveda, lovec je izvlekel puško ...

S Policijske uprave Koper so v sporočilu za javnost sporočili, da jih je včeraj popoldne lovec obvestil, da je ustrelil medveda. Ta naj bi ga napadel. "Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je lovec med Volčami in Vremščico naletel na medveda, ki ga je napadel, zato je šlo za samoobrambo. Obveščena je bila inšpektorica za lovstvo in ribištvo, sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo," so zapisali v policijskem poročilu. Napad na lovca se je sicer zgodil sredi belega dne na območju priljubljene pohodniške (izletniške) točke. Lovec je policijo poklical nekaj minut po 15. uri.

Kot nam je uspelo izvedeti, je šlo za lovca iz lovske družine Gradišče Košana. Tam nam konkretnih informacij o dogodku niso znali podati, saj da z njimi ne razpolagajo. Napotili so nas na Zavod za gozdove, na območno enoto Sežana, kjer so nam pojasnili, da so bili obveščeni o napadu ter da je šlo za napad manjšega medveda, lovec pa je sprožil v samoobrambi. Po podatkih Policije lovec ob napadu medveda ni bil poškodovan, medved pa je ob dveh strelih poginil.

Lovec | Avtor: Profimedia Profimedia

*Fotografije so simbolične

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • satir 14:23 22.november 2023.

    Ko bo kdo stal pred besnim medvedom, bi še kako prosil, da bi bil kakšen lovec poleg. Tudi znanca je že davno napadel medved, in mu ni ostalo drugega kot ga ustrelit. kasneje se je izkazalo, da je bil že ...prikaži več prej ranjen in zato toliko bolj besen, da je slučajnega lovca kar napadel. včasih je treba tudi kaj verjet, ne samo vedno nekaj kontra nabijat.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 13:34 22.november 2023.

    Ta je pa res lovska.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:12 22.november 2023.

    "Včeraj popoldne je prišlo do napada medveda, lovec je izvlekel puško"... Kaj je lovec puško nosil v toku za pasom kot kavboj pištolo ali pa je na obhodu po revirju puško zraven nosil v torbi ali pa je morebiti lovec ...prikaži več puško pričakovano snel z rame!? V nadaljevanju piše, da naj bi lovec streljal v samoobrambi!? No še dobro, da se ni kdo spomnil napisati, da je lovca protipravno napadel medved!? Tudi o ustreznosti naslova, "Medved napadel lovca, ni se končalo dobro", bi se dalo marsikaj napisati!