Slovenija
13828 ogledov

Nova srednjeročna napoved: To prinaša nadaljevanje julija

Nevihtni oblaki
Pred nami novi vročinski val, a napoved se je nekoliko spremenila.

Na vremenskem portalu Ciklon.si / Srednjeročna napoved v zadnji objavi ugotavljajo, da je vremenski pojav el Niño dvignil povprečno temperaturo na zemlji čez +17 stopinj Celzija, prej je bila najvišja vrednost avgusta 2016. 

"Največje temperaturne anomalije so na južni polobli, nad Antarktiko imamo nenavadne razmere, veliko pomanjkanje morskega ledu. Pomanjkanje ledu pa izjemno dvigne temperaturo, saj je ponekod več kot 21 stopinj topleje od dolgoletnega povprečja," izpostavljajo. 

Na vremenskem portalu dodajajo, da se je sezonska napoved ecmwf za julij temperaturno pričakovano spremenila, zemljevid Evrope se je obarval nad Slovenijo v odklon med 1-2 stopinjama Celzija nad dolgoletnim povprečjem. "Padavin kaže tudi več kot običajno," dodajajo. 

Za prihodnji teden tako evropski kot ameriški model predvidevata več dinamike. "Vročinski val ostaja, vendar se je močno povečala možnost za nestabilnost in nevihte od sredine naslednjega tedna naprej," svarijo pri Ciklon.si / Srednjeročna napoved. 
Dodajajo še, da temperature pri drugem vročinskem valu ne bodo posebej visoke, bolj obremenilna za človeka bo precejšnja soparnost. Še vedno med ponedeljkom in sredo čez dan kaže temperature večinoma med 30 in 35 stopinjami Celzija.
 
Napoved za prihodnji teden sklenejo, da bodo od srede naprej vetrovi v višinah potegnili od zahoda, vpliv vremenske fronte, ki bo valovila nad Srednjo Evropo, je pričakovati v sredo popoldne oz. v noči na četrtek, po njej bo vročina za nekaj dni verjetno popustila.

Vreme Svet Meteorolog: Prihaja anticiklon 'Lucifer' in temperature nad 40 stopinj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:07 07.julij 2023.

    Avgusta bo zelo vroče,če pa ne bo,pač ne bo,to je bila točna napoved