Slovenija
15 ogledov

Novi minister bo usmerjal tri milijarde evrov

Slovenija 20.05.2013, Stanko Stepisnik, redna seja DZ, velika dvorana, parlament Saša Despot
V Stepišnikove čevlje. “Vseeno je, kdo”.

“Ključna naloga bo pravilno usmeriti več kot tri milijarde evrov evropskih sredstev, da se bodo dosegli cilji novih delovnih mest, višje dodane vrednosti in boljše tehnološke opremljenosti gospodarstva,” o najpomembnejši nalogi novega gospodarskega ministra meni Andrej Vizjak, ki je bil na tej funkciji med letoma 2004 in 2008. Prepričan je, da bi moral imeti novi minister veliko politično moč. “Na drugih področjih so se sprejemali ukrepi, ki so škodovali gospodarstvu, in to kaže na politično nemoč bivšega ministra za gospodarstvo,” opozarja Vizjak.

Matej Lahovnik, ki je to funkcijo zasedal med letoma 2008 in 2010, pa meni, da je vseeno, kdo bo minister, ker je smer gospodarske politike napačna: “Dviganje dajatev namesto racionalizacije javnega sektorja. Če ne bomo spremenili te politike, je iskanje novega imena nepomembno. Minister bo odšel, politika subvencij, to je vse priviti z davki, nato pa ta denar razdeliti političnim izbrancem, pa bo ostala,” opozarja Lahovnik, ki predlaga tudi razmislek o ukinitvi ministrstva za gospodarstvo, saj je “velika večina gospodarske politike v rokah finančnega ministrstva in ministrstva za delo, zato bi veljalo razmisliti o združitvi gospodarskega resorja z enim ali drugim”.

Komentarjev 2
  • ennanova 09:04 22.november 2013.

    Kaj (vse) je narobe z evroobmočjem? 3.delV teh delih članka si bomo na kratko ogledali zasnovo in bistvene napake evrobmočja, pri čemer se bomo bolj podrobno ustavili pri mehaniki zadolževanja, monetarni suverenosti in evropskem plačilnem sistemu Target2 ter se ...prikaži več na kratko dotaknili predlaganih reform. …http://za-misli.si/kolumne/ales-praprotnik/1303-kaj-vse-je-narobe-z-evroobmocjem-3-del

  • dragec 08:12 22.november 2013.

    Res je vseeno, ta država je itak v ku.... Niti tako načitan lahovnik nam ne more pomagati. In je svoje že povedal (uspešno??)