Slovenija
51666 ogledov

Novo glede nesrečnega dveletnika, ki je včeraj tragično umrl v razbeljenem avtu

Sveti Lovrenc Žurnal24
Deček naj bi bil v avtomobilu okoli dve uri. Policija je potrdila, da so dve osebi pridržali.

V torek se je v Sv. Lovrencu v občini Prebold zgodila velika tragedija. V avtomobilu, ki je stal pred domačo hišo na soncu, je bil še ne dveletni deček. Deček je kljub posredovanju mimoidočega in nudenju prve pomoči umrl na kraju dogodka. 

Kot je poročala TV Slovenija, naj bi deček bil v avtomobilu okoli dve uri. Policija je potrdila, da je pridržala dečkovo mater in njenega partnerja. Oba sta zdaj v 48-urnem pridržanju. Policija vodi preiskavo zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti. Odrejena je bila sodna obdukcija. 

Domačini so nam včeraj povedali, da se je družina držala bolj zase in da naj bi domačijo podedovali. Ena od sosed nam je povedala, da je nekdo "priletel po defibrilator, ki je na našem dvorišču, takoj zatem je že pripeljal rešilni avto". 

Preboldski župan Marko Repnik je v torek za STA dejal, da so občani pretreseni. "Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke," je dejal. 

Vročina še ne bo popustila

V prihodnjih dneh so pred nami izrazito vroči dnevi. "V četrtek popoldne bo po nižinah večinoma od 32 do 37 stopinj Celzija," napovedujejo na agenciji za okolje. V petek nas čaka drugačen tip neviht, kot smo jih bili navajeni.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) opozarja, da daljše obdobje vročine lahko povzroči različne težave in pregretje telesa, kot na primer kožne izpuščaje, vročinske krče, vročinsko izčrpanost, omedlevico in vročinska kap.  V obdobju velike vročine je treba zmanjšati izpostavljenost vročini, poiskati zavetje v senci, naravi ali v hladnejših prostorih. Fizično aktivnost na prostem je treba omejiti na jutranje in večerne ure. Poskrbimo, da uživamo lahko hrano v manjših obrokih. Izbiramo oblačila, ki omogočajo odvajanje toplote in uživamo dovolj tekočine.  

"Nekateri ljudje so bolj ogroženi. Bodimo posebej pozorni na znake prizadetosti pri njih. Nikoli ne puščamo nikogar v zaprtem, parkiranem avtomobilu," svetuje NIJZ. "V primeru pregretja osebo umaknemo na hladno (v senco ali hladen prostor). V primeru vročinske kapi takoj pokličemo zdravniško pomoč, obolelega ves čas hladimo. Nezavestnemu ne dajemo tekočine. Z zdravnikom se posvetujemo tudi, če imamo neobičajne težave, ki ne minejo ali se večajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • Pierre 14:05 21.junij 2023.

    V avtu sem že pozabil npr. vrečo krompirja, ampak da bi našega malega pustili noter samega na soncu pa mi je nepojmljivo!!!!!

  • Pepe007 10:44 21.junij 2023.

    Si ne predstavljam, da bi te lahko sodišče bolj kaznovalo v takem primeru kot te kaznuje lastna vest.

  • miho 10:12 21.junij 2023.

    Ko se kaj takega zgodi, je očitno vredno napisati, da se je družina držala bolj zase. Če ne bi prišlo do tragedije, tega nihče še opazil ne bi, ker je to, da se družina drži zase, povsem normalno. Dokler se ...prikaži več kaj tragičnega ne zgodi.