Slovenija
26957 ogledov

Novo o jutranjem napadu z nožem, slišal se ni niti en krik

LPP Saša Despot
Tako so odreagirali potniki.

Poročali smo že, da je zjutraj na ljubljanskem mestnem avtobusu, ki vozi na liniji 14, prišlo do hudega incidenta, v katerem je moški z nožem napadel žensko, ki jo pozna. Šlo je za mlajšo žensko, je za naš portal povedala Mojca Mohar s PR službe LPP-ja. 

Dodala je, da je bilo tisti hip v avtobusu 36 potnikov. "Vse se je očitno zgodilo zelo hitro, voznik niti ni slišal, da bi se v avtobusu zgodilo kaj nenavadnega. Slišal se ni niti en krik. Tudi potniki, ki so sedeli v sprednjem delu avtobusa, niso vedeli, da se je kaj zgodilo," je dodala Mohar. 

Mlajša ženska je vstopila na avtobus pri Ljubljanskih mlekarnah, moški, ki jo je zatem napadel, malo za njo. V avtubusu se nista kregala, prišlo ni do nobenega krika. "Vozniku je za dogodek sporočila ena izmed potnic. Nož, s katerim je moški napadel mlajšo žensko, je padel na tla, pobral ga je eden izmed potnikov, ki je nato napadalca tudi zadržal. Pomagal mu je še en potnik." 

Voznik avtobusa je na naslednji postaji ustavil, tam je že čakala policija. "Prišli so izredno hitro, v kakih treh minutah so bili tam. Napadeno je odpeljal rešilec, moškega pa policija, ki je pred tem pobrala izjave očividcev," je za naš portal še povedala Mojca Mohar. Voznik po opravljeni vožnji danes ne vozi več, tako kot vsi ostali potniki je zaradi dogodka v šoku. 

Česa takšnega na LPP-ju ne pomnijo, da bi potnik napadel drugega potnika. Pred tem so nazadnje hujši incident zabeležili aprila 2019, ko je moški voznika prisilil, da je zapeljal proti obvoznici. 

49-letni Kranjčan je takrat v Centru Ljubljane vstopil na avtobus ter voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da je odpeljal proti avtocesti.  Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto, kjer so prijeli osumljenca, ki je kmalu za tem izgubil zavest in umrl. Nihče od potnikov ni bil poškodovan.

Reševalno vozilo Slovenija Ljubljana: Zjutraj je na avtobusu z nožem porezal žensko LPP Slovenija Po vožnji z avtobusom ga je presenetilo stanje na kartici

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • miho 21:10 06.februar 2024.

    Naša kultura kar kliče po nasilju vseh vrst. Samo poglejte okoli in videli boste, kaj se dogaja. Samo EU nas varuje pred tistim, kar se dogaja takoj onkraj EU povsod, razen na zahodu, ker tam je ocean.

  • atamama 22:25 05.februar 2024.

    Ta samocenzura novinarjev ne samo da je moteča, vleče že na to, da so bili bolj direktni in bolj neodvisni v najbolj ''svinčenih časih''. Pa terminologija Policije...ne vodimo kaznivih dejanj po narodnostih, etičnih pripadnostih.... In ko se bo komu utrgalo ...prikaži več in ne bo branil policistov /kot na Dolenjskem/ kako bodo pa potem poročali pisuni?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:14 05.februar 2024.

    Zakaj skrivate poreklo moškega, ki je na avtobusu št. 14 v Ljubljani zabodel žensko? Imam informacijo, da gre za migranta, muslimana iz Eritreje. Poznala sta se?? Pa kaj potem, jaz marsikoga poznam, pa to ne pomeni, da me lahko vsakdo ...prikaži več ki me pozna, zabode!!!!