Slovenija
21598 ogledov

Tako je bil nagrajen voznik ugrabljenega avtobusa

ugrabitev LPP avtobusa Anže Petkovšek Ugrabitev LPP avtobusa na Barjanski cesti v Ljubljani.
Zgodba se je srečno končala tudi zaradi prisebnega ravnanja voznika.

V začetku aprila se je nekaj pred 21. uro v Ljubljani zgodila ugrabitev mestnega avtobusa LPP. 49-letni Kranjčan je v Centru Ljubljane vstopil na avtobus in voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da je odpeljal proti avtocesti. 

Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto, kjer so prijeli osumljenca, ki je kmalu za tem izgubil zavest in umrl. Moški je na avtobusu grozil, da bo vse pobil, a se k sreči to ni zgodilo in je imelo dogajanje na avtobusu za potnike srečen razplet. 

Zoran Janković na mestnem avtobusu LPP Nova podoba Slovenija Razkrili fotografije, kako bo izgledal prenovljeni LPP

Z utripajočimi lučmi skozi rdečo luč

Vse skupaj se je dobro končalo tudi zaradi prisebnega ravnanja voznika avtobusa, ki je pritegnil pozornost policistov z utripajočimi lučmi, mahanjem z rokami in vožnjo skozi rdečo luč. "Voznik je imel dogajanje pod kontrolo, tudi, ko je prevozil rdečo luč, je to naredil tako, da ni ogrozil drugih," je na tiskovki po ugrabitvi avtobusa dejal dejal direktor LPP Peter Horvat.

ugrabitev LPP avtobusa | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pri LPP so pojasnili, da je direktor družbe voznika poklical takoj, ko je izvedel za incident. "Vozniku je bila ponujena kakršna koli pomoč, v kolikor bi jo potreboval," je pojasnila Mojca Mohar z LPP in dodala, da mu je bila ponujena tudi psihološka pomoč, a je sam dejal, da je ne potrebuje. "V kolikor bi jo, bi mu ta bila seveda nudena."

ugrabitev LPP avtobusa Varnost Slovenija Bo LPP zaradi ugrabitve avtobusa ukinil nočne vožnje?

Izredni dopust in nagrada

Voznik se je nato oglasil pri direktorju na razgovoru in mu je bil odobren izredni dopust, sprejel pa ga je tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki se je z njim pogovoril in mu izrekel pohvalo.

LPP Slovenija "Za evro in dvajset centov nas je LPP zvlekel na sodišče"

Na vprašanje, ali bo za prisebno ravnanje prejel tudi kakšno nagrado, so pri LPP povedali še: "Voznik je vsekakor upravičen do nagrade, ki jo bo tudi prejel."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
 • Adriat 15:22 25.april 2019.

  Ja in ? Kako je bil nagrajen ? Žurnal24 ? ...Ah Žurnalove bučke

 • Avatar Anistanka
  Anistanka 01:34 22.april 2019.

  Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

 • maresem 12:58 21.april 2019.

  Le kakšno nagrado bo dobil?! nagrado dobijo lopovi, ki po skorumpiranih sodnih postopkih tožijo državo in iztržijo milijone eurov za svoja mafijska posla. Gnila država!