Slovenija
12365 ogledov

Razkrili fotografije, kako bo izgledal prenovljeni LPP

Izbrana variantna rešitev ureditve LPP Šabec Kalan Šabec - Arhitekti Izbrana variantna rešitev ureditve remize LPP v Šiški
Nova podoba ljubljanskega potniškega prometa.

Remiza Ljubljanskega potniškega prometa ob Celovški cesti v Šiški bo deležna prenove, ki se trenutno ureja z občinskim podrobnim prostorskim načrtom.

"Izbrana je bila variantna rešitev biroja Šabec Kalan Šabec - Arhitekti," pojasnjujejo pri Ljubljanskem potniškem prometu. "Dokončna ureditev območja LPP bo znana po sprejetem Občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN)."

Prva faza gradnje do konca 2023

Pri MOL pojasnjujejo, da je izhodišče za urejanje območja LPP izbrana variantna rešitev (na zgornji fotografiji), ki bo v postopku izdelave OPPN še dodatno usklajena s smernicami nosilcev urejanja prostora in interesi drugih udeležencev v postopku izdelave prostorskega akta.

Trenutno se je pričela priprava OPPN za območje Remize LPP, ki je v fazi osnutka. 

Gradnja se bo izvajala po fazah. "Izvedba 1. faze, postavitev nadstreška na severni strani, je predvidena do konca leta 2023," še pojasnjujejo pri MOL. "Preostale faze (izgradnja novega Servisno vzdrževalnega centra, rušenje obstoječih objektov, postavitev nadstreška na južni strani) pa do konca leta 2030."

Izbirali med tremi rešitvami

Eno od variantnih rešitev so izdelali tudi v Ljubljanskem urbanističnem zavodu (LUZ), a njihov predlog (na sliki spodaj) ni bil izbran. 

1/3
LUZ

Mestna občina Ljubljana je sicer pred leti razmišljala o selitvi remize LPP na Celovški cesti na obrobje Ljubljane, to lokacijo pa nameniti stanovanjski gradnji.

Omenjala se je lokacija na Rudniku, a na mestni občini o tem že dolgo ne razmišljajo več, saj so ocenili, da so preoddaljene lokacije neučinkovite, obstoječa pa je čisto ustrezna.

Selitve na Rudnik ne bo

Remiza Ljubljanskega potniškega prometa tako ostaja na lokaciji v Šiški, a bo deležna prenove z ozelenjeno streho.

V osrednjem delu območja je načrtovana ureditev parkirišča LPP pod enotno, delno ozelenjeno nadstrešnico in nov, večji objekt servisno vzdrževalnega centra LPP. Na severovzhodni strani območja se ohranja stavba za tehnične preglede, na jugovzhodnem delu ob Celovški cesti pa je predvidna gradnja dveh novih poslovnih objektov.

Remiza | Avtor: MOL MOL

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • kritikus 14:53 06.februar 2019.

    Saj vse dere v Ljubljano,kaj se žalite,pa bi šli ven iz nje kot sem šel jaz,naj Vas dere, mene že 20.let ne,kar ste izvolili imate................

  • lado16 14:16 16.januar 2019.

    je izbral srbin najboljše procente za svoj žep pa ga močvirniki-fužine ,štepanc,rakova jelša... volijo ,da jih privilegira -mafijo tošićićevo NJE !!! še vas bedaki ,bo kradel !!!KOT zdaj ŠARĆIĆ IN RDEČA SVOJAT !!!!! ZIGH HEIL !!!!!!!!!

  • jakec1575 15:04 15.januar 2019.

    lotevajo se garaz, o glavni avtobusni pa niti duha ne sluha. Naj dajo sliko zupana, ko je prvic obljubil glavno avtobusno postajo in danasnjo sliko. Da vidimo po sliki, koliko dolgo ima brado ze ta zgodba. Drzava gor ali dol.