Slovenija
1500 ogledov

Bo LPP zaradi ugrabitve avtobusa ukinil nočne vožnje?

ugrabitev LPP avtobusa Anže Petkovšek Ugrabitev LPP avtobusa na Barjanski cesti v Ljubljani.
Ljubljančane je razburila izjava direktorja LPP Petra Horvata, da se pogovarjajo o smiselnosti nočnih voženj.

Uporabnike avtobusnega mestnega prevoza je po ugrabitvi avtobusa v začetku aprila razburila izjava direktorja Ljubljanskega potniškega prometa, da se pogovarjajo o smiselnosti nočnih linij v Ljubljani. Največ incidentov na avtobusih se namreč zgodi ravno v nočnem času. 

ugrabitev LPP avtobusa En mrtev Slovenija Podrobnosti ugrabitve avtobusa LPP: Znano, kdo je ugrabitelj

Direktor Peter Horvat je za oddajo 24ur povedal, da se pogovarjajo o tem, kako smiselne so nočne linije. "Na Zahodu marsikje nočne linije po 23. uri ne delujejo," je dejal. "Mi obratujemo do pol enih in začnemo ob treh zjutraj."

Varnostnikov ne bo, nočne linije ostajajo

V preteklosti so na avtobusih LPP zaradi vandalizma ponoči že imeli varnostnike, a o ponovni uvedbi le teh tudi po zadnjem incidentu ne razmišljajo. "Od časa, ko so vozila opremljena z videonadzorom, se je število vandalizma in napadov na voznike bistveno zmanjšalo," med pobudami meščanov odgovarjajo pri LPP. "Poleg tega imajo vozniki v vozilih pregrade, ki ščitijo voznika pred nepričakovanimi napadi potnikov. Vozniki imajo v primeru njihove ogroženosti ali ogroženosti potnika možnost direktnega klica dežurnega prometnika, ki je prisoten 24 ur na dan."

LPP Slovenija "Za evro in dvajset centov nas je LPP zvlekel na sodišče"

LPP | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Glede nočnih linij pa odgovarjajo: "Nočne linije mestnega prometa so izrednega pomena za naše uporabnike in se ne razmišlja o kakršnikoli ukinitvi ali aktivnostih v tej smeri."

Euro Višje cene Slovenija Primite se za denarnice, vse to bo po novem dražje!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 11:04 11.april 2019.

    A dajte no.. to je izgovor in ne vzrok. Dražijo vstopnice in ukinjajo linije. Mafia