Slovenija
26052 ogledov

Primite se za denarnice, vse to bo po novem dražje!

Zoran Janković Saša Despot
Življenje se bo za marsikoga podražilo.

O tem, da se bo, če bo predlog potrdil mestni svet, v Ljubljani podražilo parkiranje, smo že pisali v prispevku Janković draži parkiranje v Ljubljani

Parkomat Sprememba Slovenija Janković draži parkiranje v Ljubljani

A mestni svet bo na isti seji obravnaval tudi podražitev nekaterih vozovnic v mestnem potniškem prometu. Če bo predlog potrjen, bodo nove cene začele veljati že 1. aprila. 

Dražja vožnja z mestnim avtobusom

"Razlog za pripravo sprememb je sledenje Celostni prometni strategiji MOL in prizadevanje za povečanje števila uporabnikov terminskih vozovnic (cilj je 90% delež terminskih vozovnic) z uvajanjem letne splošne neprenosljive vozovnice in letne upokojenske neprenosljive vozovnice, kar posledično pomeni zmanjšanje uporabe osebnega avtomobila," je zapisano v predlogu. "Ker je namen doseči cilj povečanja števila uporabnikov terminskih vozovnic, se cena enkratne vožnje poveča za 0,10 eura."

LPP | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Enkratna vožnja se bo tako z 1,20 podražila na 1,30 evra. Na novo bodo uvedli letno neprenosljivo urbano, ki vas bo stala 365 evrov, medtem ko bo letna upokojenska neprenosljiva vozovnica precej cenejša. Zanjo bo potrebno odšteti 220 evrov. 

Zoran Janković na mestnem avtobusu LPP Nova podoba Slovenija Razkrili fotografije, kako bo izgledal prenovljeni LPP

Cene mesečne šolske, delavske in upokojenske ostajajo nespremenjene. Nespremenjena bo tudi cena vozovnice, ki jo uporabniki dobijo ob uporabi parkirišča P+R (parkiraj in se zapelji), za katero bo potrebno odšteti 1,20 evra, kar vključuje celodnevno parkiranje na parkiriščih P+R ter dva prevoza na mestni liniji.

V MOL načrtujejo tudi podražitve pokopališke dejavnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
 • sam50 13:13 27.januar 2019.

  Saraorac je zakon....

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 21:28 26.januar 2019.

  Poglejte vsak si izbira župana,ki mu zaupa in mu verjame,da bo največ naredil za svoje občane!! Ljubljančani so pač izbrali Zorana in sedaj se jim na takšen način zahvaljuje!! Vendr bi ga volilci morali razumeti družina Jankovič ni ravno v ...prikaži več zavidanja vrednem finančnem stanju in nič ni narobe,če mu volilci pomagajo,da pride na zeleno vejo!! In narod si je pisal sodbo SAM!!

 • Laznivi 19:54 26.januar 2019.

  Vecina nepismenih je volila in izvolila opanke torej placati vec ne bo neka tezava.