Slovenija > Črna kronika
24505 ogledov

Podrobnosti ugrabitve avtobusa LPP: Znano, kdo je ugrabitelj

ugrabitev LPP avtobusa
1/4
Anže Petkovšek Ugrabitev LPP avtobusa na Barjanski cesti v Ljubljani.
Kaj se je dogajalo včeraj zvečer v centru Ljubljane?

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj zvečer nakaj pred 21. uro obveščena o varnostnem dogodku na enem izmed avtobusov LPP v Ljubljani.

"49-letni Kranjčan je v Centru Ljubljane vstopil na avtobus in voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "V  tem času je bilo na avtobusu nakaj potnikov. O dogajanju na avtobusu je bila policija obveščena s strani enega od potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa."

Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj. "Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto," je še povedala Pučkova. "Z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem ) je bil osumljenec izven avtobusa obvladan."

ugrabitev LPP avtobusa En mrtev Slovenija Ugrabil avtobus LPP, ena oseba mrtva

ugrabitev LPP avtobusa | Avtor: Anže Petkovšek Ugrabitev LPP avtobusa na Barjanski cesti v Ljubljani. Anže Petkovšek

V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. "Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl," so še povedali pri PU Ljubljena. "O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja."

Grozil, da bo vse pobil

Po poročanju Siola je moški vstopil na avtobus pri Drami v Centru mesta. Oblečen je bil v črno, s sončnimi očali, svetlih las, rahlo plešast in je govoril slovensko brez naglasa. Dve postaji kasneje, pri Tobačni na Viču, je z velikim izvijačem začel groziti vozniku in zahteval, da pelje do bencinske postaje na Barju.

ugrabitev LPP avtobusa Ugrabitev avtobusa Slovenija Ugrabitelj oblečen v črno, s sončnimi očali, svetlih las, govoril je ...

Na avtobusu naj bi bilo v tem času šest potnikov, dva moška in štiri ženske. Moški je grozil, da bo vse pobil in trdil, da ima pri sebi pištolo, kar se je izkazalo za neresnično. Voznik je ohranil prisebnost in zapeljal skozi rdeči semafor ter tako nase opozoril policijo. Policijo je uspela priklicati tudi ena od potnic na avtobusu. 

Več informacij o dogodku bo policija posredovala ob 11. uri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Avatar Leon
    Leon 16:18 05.april 2019.

    Ko bo prišlo v Sloveniji do terorističnega napad bo mesec dni mraka v Sloveniji . Ma saj drugega sploh ne pišejo več kot o nekem zombiju ,ki pač želi živeti drugače kot je to dovoljeno v Sloveniji .

  • supreme 14:57 05.april 2019.

    in kdo je ugrabitelj ???? jabo vam vse po spisku

  • Majazmaja 13:33 05.april 2019.

    Da narediš kaj takega, moraš biti totalno zadrogiran in / ali pijan. Nam pa vsaj ne bo treba rediti še enega arestanta.