Slovenija
159608 ogledov

Novo o poslabšanju vremena: znana je meja sneženja

Slovenija gozd pokrajina sneg Profimedia
Vreme. Bliže smo torku, več je informacij o napovedanem poslabšanju vremena. Zima še opleta z repom, prihaja namreč tudi sneg, znana je meja sneženja.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho, le ponekod na zahodu je možna kakšna kaplja dežja. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 23, v alpskih dolinah okoli 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo v zahodnih krajih sončno, drugod sprva še zmerno oblačno. Čez dan se bo postopno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Vzhodni veter bo počasi slabel. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, v alpskih dolinah okoli 3, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Obeti: v petek in soboto bo precej jasno in še naprej zelo toplo za ta čas.

Vremenska slika: nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, nad zahodno in srednjo Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam v spodnjih plasteh ozračja prehodno bolj vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: danes bo pretežno oblačno, v krajih zahodno od nas bo občasno deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu burja. Razen ob Jadranu bo nekoliko hladneje. V četrtek se bo razjasnilo, več oblačnosti bo sprva še v krajih vzhodno in južno od nas. Veter vzhodnih smeri bo postopno slabel.

Biovreme: danes dopoldne bodo vremensko najbolj občutljivi imeli manjše z vremenom povezane težave, popoldne bo obremenitev ponehala. V četrtek bo vpliv vremena na počutje ugoden in vzpodbuden.

Napoved od 14. do 19. aprila

V nedeljo in v ponedeljek bo k nam od jugozahoda še dotekal zelo topel zrak. Hladna fronta nas bo predvidoma prešla v torek, piše na spletnih straneh Arsa.

Za njo bo od severa proti Alpam nekaj dni dotekal občutno hladnejši polarni zrak. V nedeljo bo sončno in zelo toplo, popoldanske temperature bodo predvidoma med 25 in 30 °C. V ponedeljek bo pihal okrepljen jugozahodnik, oblačnost bo počasi naraščala.

V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. Od srede do petka kaže na deloma jasno vreme z nekaj spremenljive oblačnosti in kakšno popoldansko ploho. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, popoldanske pa okoli 15 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1