Slovenija
36 ogledov

"Ob takšnem pritisku vse težje delamo"

nevrološka klinika Anže Petkovšek
Zdravniki Nevrološke klinike so zaskrbljeni in presenečeni nad ovadbo zdravnic. Poudarjajo, da se na ta način tepta stroka, med bolniki pa vzbuja nezaupanje.

"Nedavna novica o kazenski ovadbi naših dveh kolegic zaradi morebitnega malomarnega zdravljenja nas je pretresla," so v izjavi za javnost zapisali zdravniki Nevrološke klinike, potem ko je v medijih ta teden odmevala novica, da sta dve zdravnici ovadeni zaradi suma malomarnega zdravljenja. 

PREBERITE: 

Dodali so, da so presenečeni in zaskrbljeni, da je bila ovadba podana kljub mnenju več strokovnih nadzorov, "da sta ravnali v skladu s stroko in uveljavljeno klinično prakso".

"Takšno grobo teptanje stroke vodi v nezaupanje bolnikov in krepi njihovo stisko ob bolezni, pri zdravnikih pa vzbuja strah in otežuje normalno delo," poudarjajo zaposleni na Nevrološki kliniki in dodajajo, da ob takšnem pritisku iz dneva v dan težje opravljajo svoje delo. 

Pričakujejo prenehanje pritiska

Zato pričakujejo prenehanje pritiska in spoštovanje temeljnih načel ustavne ureditve, da "velja vsak, dokler mu krivda ni dokazana, za nedolžnega".

Iz ljubljanske policijske uprave so v ponedeljek sporočili, da so na podlagi objave dokumentov v medijih 20. maja 2015, ki so razkrivali domnevne nepravilnosti pri postopku oživljanja bolnika na Nevrološki kliniki, kriminalisti pričeli zbirati obvestila zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • kocka55 19:32 02.junij 2016.

    Zdravniki Nevrološke klinike so zaskrbljeni in presenečeni nad ovadbo zdravnic. Če bi bila Slovenija pravna držav in bi imela poštene sodnike in ostale organe pregona,bi moral biti SPISEK OVADENIH ,zelo,zelo,zelo ,dog. Vsi tisti ki so vedeli kaj se dela v ...prikaži več našem zdravstvu in niso nič naredili ali ukrepali ,ali jih ovadili bi morali sedaj ODGOVARJATI. Tudi za napake Zimmermanna,so vedeli večino zdravnikov v teh oddelkih po Sloveniji. Tudi državna sekretarka, ki pa ga ni prijavila. Tudi v bolnici Celje so popravljali napake Zimmermanna,večkrat kot 20 je

  • kocka55 19:31 02.junij 2016.

    Tudi v bolnici Celje so popravljali napake Zimmermanna,večkrat kot 20 je povedal zdravnik iz Celja in NIČ ni ukrepal. Kaj bi bilo ,če nebi to vse odkrili NOVINARJI,nič še naprej ,bi ubijali naprej nedotakljivi za nekatere bogovi. Z pomočjo mafijske ...prikaži veče politike in organov pregona. Tiste ki so na tehničnih pregledih ponarejali so jih takoj zaprli in jih vozili vklenjene v lisicah, kar je prav da ne bo pomote za 80 €. Ampak ubijalce in kaj vse se dogaja v zdravstvu z krajo (oprema,zdravila,na stotine mio €, itd ) in ostali lopovi politiki in ostali : Janković,Bavčar,Janša,Kangler,Popovič,Bančniki,Mermal, Stojana Petriča,Pavčka,itd. Pa nič pridržani ali v LISICAH.