Slovenija
14 ogledov

Občanom 590 tisočakov

Župan Anton Maver pojasnjuje, da bo občina obdržala približno 300 tisoč evrov, k Žurnal24 main
V občini Mokronog - Trebelno bodo 590 tisočakov od skupaj 890 tisoč evrov vrnili upravičencem vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.

Denar so pridobili na osnovi dokumentacije, s katero so razpolagali v nekdanjih krajevnih skupnostih Mokronog in Trebelno, je povedal župan Anton Maver: "Ni pa nam uspelo, da bi denar dobili tudi tisti, ki so takrat pomagali na drugačen način."

 

Največji delež

V nekdanji Krajevni skupnosti Mokronog bodo upravičenci za obdobje do leta 1983 dobili 200, za obdobje med letoma 1984 in 1987 700, za obdobje po letu 1988 pa 550 evrov. V nekdanji Krajevni skupnosti Trebelno bodo upravičenci dobili 900 evrov, v Krajevni skupnosti Tržišče pa 1900.

Nepopolni seznami
V Mokronogu je sicer zahtevkov – teh je okoli 360 – več od vlagateljev na seznamu – teh je 325, na Trebelnem pa imajo nekaj več kot 200 zahtevkov. Kot je povedala Saša Mežnaršič z občinske pravne službe, seznami niso popolni: "Zlasti pomanjkljiva je dokumentacija na Trebelnem." Zneske naj bi občina vrnila v enem letu.

Denar za infrastrukturo
Občina bo obdržala približno 300 tisoč evrov, ki so jih zbrali s krajevnim samoprispevkom. "Za Mokronog je to približno polovico, za Trebelno pa okoli 44 odstotkov," je pojasnil Maver. Denar bodo na Trebelnem porabili za vodovodno in cestno področje ter večnamenski dom, v Mokronogu pa za knjižnico in vrtec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.