Slovenija
20 ogledov

Občini bosta na nogah po prvi seji

Alojzij Kastelic je na ministrstvu izvedel nova 
dejstva, povezana z delitvijo t Žurnal24 main
Proračun. Želijo ga sprejeti še pred 10. aprilom, ko bodo v Trebnjem in na Mirni potekale volitve.

Trebnje. Trebanjski občinski svetniki so na podlagi navodil ministrstva za finance sprejeli izhodišča za pripravo letošnjega proračuna. “Gre za popolnoma nova dejstva, kako bodo zadeve tekle v prihodnje,” je povedal župan Alojzij Kastelic. Zdajšnja zakonodaja namreč določa, da občina zaživi v letu po volitvah. “Kot so povedali na ministrstvu, bodo spremenili zakonodajo, tako da naj bi Občina Mirna začela delovati ob polnoči po konstitutivni seji občinskega sveta in da se državni proračun zaradi novonastale občine ne bo spreminjal, zato bo takoj prišlo do delitvene bilance,” je 
pojasnil.

V ospredju štirje projekti
Na usklajevalnem sestanku vseh svetniških skupin so se dogovorili, da župan pri oblikovanju proračuna izhaja iz že sprejetih obveznosti, to so obnova in dozidava podružnične osnovne šole v Dobrniču ter gradnja novega vrtca v Trebnjem in vodohrana Medvedjek, vanj pa vključi še projekt širokopasovnega omrežja. Popravljen predlog proračuna naj bi obravnavali na izredni seji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.