Slovenija
4221 ogledov

Obdarujmo otroke: To si želi deklica, ki je ostala brez očeta

Pisma otrok
1/14
Pisma otrok
Dragi bralci Žurnala24.si, dedki Mrazi, Božički in Miklavži: otroci iz socialnega dna so vam znova pisali. Jim lahko uresničite skromne želje?

Srčni bralci Žurnala24.si se lahko znova pridružite obdarovanju otrok iz socialno šibkega okolja, ki so pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Otroci prihajajo iz vseh koncev Slovenije.

Z vašo pomočjo bomo znova uresničili želje otrok, ki so jih odkrito zaupali v pismih Božičku, dedku Mrazu in celo Miklavžu. Želje so zelo resnične, žal pogosto tudi neuresničljive. Otroke motijo vojne, želijo si predvsem zdravja za svoje najbližje in da bi pozabili na bolečino, ki jo je nekaterim prineslo življenje. Tokrat poleg nekaterih pisem objavljamo tudi opise družinskega stanja.

Večina otrok je stara od 6 do 12 let, med letošnjimi avtorji pisemc imamo tudi otroke iz materinskega doma, otročke iz rejniških družin, otročke z enim staršem, ker drugega ni več ... Imamo otroke, ki jih vzgajajo babice, pa tudi take z bolnimi starši. In imamo otroke, kjer se starši trudijo, so pridni, pa ne zmorejo čez mesec, imamo otroke s posebnimi potrebami in žal številne bolne otroke.

Kot vsako leto želimo, da vsak od spodnjih otrok prejme čisto svoje darilo, ki ga bo lično zavito čakalo pod dreveščkom. Tako bo eden izmed številnih otrok, kjer so lepa darila samoumevna. Tako bo lahko prijateljem pripovedoval, da ga je obiskal dedek Mraz in je bil tudi on priden.

Žal smo omejeni pri izpolnjevanju želja na konkretna pisma, zato bralci Žurnala24.si in Med.Over.Net skupaj konkretno izpolnimo želje na 120 pisem. Žal pa na svoje darilo čaka še ogromno otrok v stiski, ki so pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje in bi bili veseli čisto svojega darilca. Zato imate možnost poslati splošno darilo, dobrodošla je tudi donacija na račun, ki je namenjen zgolj decembrskim darilom za otroke iz socialnega dna.

 

KAKO LAHKO OBDARUJEM OTROKA?

Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok. Ponekod so otroci ali učitelji (ZPM) dodali tudi opis družinice, mlajšim otrokom so pisemca pomagali napisati učitelji pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, starši ali sorojenci.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na anja.darila@gmail.com in počakajte na potrditev z elektronskim sporočilom. Seznam se bo sproti osvežil, kjer so otroci že zasedeni, piše ZASEDEN. Tega otroka ne morete več izbrati. Ker čaka na darilo res ogromno otrok, ne želimo, da dobi kakšen od spodnjih otrok dve darili. Raje podarite eno splošno darilo in s tem osrečite otroka, ki ni imel možnosti napisati pisma.

Nekatere želje otrok so res skromne, zato prosim bralce, da jim v darilce pristavite še kakšno sladkarijo ali oblačilo. V ta namen smo zapisali tudi številke.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na anja.darila@gmail.com in počakajte na elektronsko sporočilo. Če bi želeli otrokom pod okrilje Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje pomagati kako drugače, pa obiščite njihovo spletno stran: https://www.zpmmoste.net/ ali jim pišite na: info@zpmmoste.net.

Otroci, ki niso imeli možnosti oddati pisma

Lahko se odločite tudi za splošno obdarovanje otrok v stiski z darilci po svojem izboru (nove obleke, čevlji, odeje, higienski pripomočki, športni pripomočki, nahrbtniki za izlete in šport, igračke, žoge in sladkarije) za otroke v starosti od 2 do 12 let. V tem primeru pošljite mail na anja.darila@gmail.com in javite, da boste poslali ali prinesli splošno darilce. Zaradi same logistike je namreč število pisemc omejeno, s splošnimi darili pa smo lani obdarili več kot 500 otrok iz socialno šibkega okolja.

Poleg obdarovanja dotičnega otroka prek pisemca lahko torej pošljete tudi splošno darilce otrokom v stiski, saj zaradi velikih potreb žal s pismi niso prišli na vrsto. Izberete lahko otroke, stare od 2 do 12 let, in jim podarite potrebščine, ki jih imajo najraje.

To so po navadi dolge majice s kapuco, topli zimski čevlji, trenirke, bundice, pižame, plastenke za vodo, šolske potrebščine (barvice, svinčniki, peresa, peresnice), higienski pripomočki (šampon, milo, zobna ščetka), za fante žoge (nogomet in košarka; naj bo napihnjena, saj mnogi nimajo tlačilke, lahko pa kupite še tlačilko), za dekleta elastike, glavniki, zapestnice, verižice. Tudi ta darilca zavijete, jih prav tako osebno oddate ali pošljete v zbirni center, gor pa napišete spol, starost in vsebnost darila, da bo šlo v prave roke.

Vsi otroci imajo radi dobre sladkarije, pa tudi kakšne čisto nove in samo njihove igračke.

Obdarujemo pa tudi najstnike iz mladinske skupnosti, ki zaradi težkih razmer ne živijo doma, nekateri so brez staršev. Gre za najstnike stare 12 let in več, ki ne verjamejo več v dobre može, a bi bili res veseli, če bi se nekdo spomnil nanje in jim podaril kanček sreče. Ti najstniki imajo najraje hoodije, darilne kartice za higienske pripomočke, za športno opremo (žoge in tlačilke za žoge pa tudi za kolesa), darilne kartice za obutev ali oblačila, nahrbtnike za izlete, flaške za vodo (ne steklene). Tudi oni imajo radi dobre sladkarije, pa tudi zdrave prigrizke, kot so oreščki ali suho sadje.

Svojo namero o oddaji splošnega darila pošljite na anja.darila@gmail.com in poslali vam bomo konkretne podatke za oddajo.

Kaj je letos IN?

Pri mlajših otrocih: Slim (playing dou), Barbie, topmodel, sladkarije, lego kocke (vseh vrst), ustvarjalni material

Pri najstnikih: hoodiji (veliki puloverji s kapuco, po možnosti z anime motivi), bele superge, knjige za najstnike, nahrbtniki, tudi potovalne torbe

Pa seveda za vse starosti: buff - športna rutka, nogavice, nepremočljive rokavice, nogometne žoge, košarkaške žoge in seveda tlačilke.

Če nimate časa za nakupe, bodo to naredili na ZPM in otrokom, ki bodo ostali brez, izpolnili želje ter kupili darila. V ta namen lahko nakažete poljubno vsoto na spodnji račun:

Podatki za nakazilo:
ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana 
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
Namen: obdarovanje otrok Žurnal
Koda namena: CHAR
Sklic/referenca: SI00 670   

Pisma otrok

CE-4 TONI (5 let) - ZASEDEN - ima svojega božička

Dragi božiček. Prosim prinesi mi bagerja rumene barve. (Narisal je čudovit rumen bagra)

ŠTEVILKA OBUTVE: 32

ŠTEVILKA OBLAČIL: 110

OKUS: Ima rad tačke na patrulji.  

ŽELJE: Bager tačke na patrulji (ali kakšno drugo vozilo tačke na patrulji)

 

CE-5 MIHA (4 leta) - ZASEDEN - ima svojega božička

Božiček, prosim prinesi mi gasilski avto. (Narisal je simpatično vozilo)

ŠTEVILKA OBUTVE: 26

ŠTEVILKA OBLAČIL: 100

OKUS: Všeč mu je Gasilec Samo.  

ŽELJE: Gasilski avtomobil

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

CE-6 MARUŠA (4 leta) - ZASEDENA, ima svojega božička

Ker je Maruša še premajhna, je v njenem imenu napisala pismo mama. Skupaj sta narisali tudi sonček in na pismo prilepili slikico čokolašnika in kinder jajčka.

Lep pozdrav božiček! Kako si? Upam, da si zdrav in da boš lahko obdaril otroke. Sem Maruša. Stara sem štiri leta. Hodim v vrtec. Rada rišem, barvam, se igram princeske, z dojenčki in barbikami. Včasih se namažem z bleščicami in se igram lepotilni salon. Mami mi naredi kitke. Želim si, da bi bila zdrava jaz in vsi, tudi ti!! Ker imamo v družini kromosomsko napako, si tega najbolj želim. Sem zdrava deklica, tudi mami pravi, da je važno, da smo vsi zdravi in se imamo radi. Rada jem čokolado, čokolino in bombone. Ampak imam zdrave zobke. Tudi sadje in zelenjavo. Darilo mi lahko izbereš sam. Vesela bom, karkoli boš prinesel.

OPIS DRUŽINE: Mamica je trenutno pri službi na čakanju, ker so njeno službo prizadele poplave. Živi sama z otrokoma z nizkimi prihodki in se boji, kako bo s praznovanji, saj nimajo denarja niti za položnice. Trenutno imajo namreč še nižje prihodke, ker je plača zaradi čakanja manjša.  

ŠTEVILKA OBUTVE: 25

ŠTEVILKA OBLAČIL: 116

OKUS: Rada ima Elzo, Barbike, dojenčke, rada striže in ustvarja ter barva. Rada ima labelo, ki se sveti, da se namaže, kot njena mamica. Najljubša barva je roza.   

ŽELJE: Da jo božiček preseneti.

 

CE-7 Zoja (8 let) - ZASEDENA - ima božička

Dragi božiček. Sem Zoja, stara sem 8 let.  Januarja bom stara 9 let. Moja najljubša barva je roza in vijolična. Rada grem z mamico v hribe. Rada pojem, hodim k verouku in v šolo. Ko so počitnice, z mlajšo sestrico riševa, ustvarjava in se igrava. Rada se namažem z bleščicami. Darilo mi lahko izbereš sam. Želim si, da bi bili zdravi. Upam, da ne bo več poplav. Želim ti miren Božič. In se zahvaljujem za darilo.

OPIS DRUŽINE: Mamica je trenutno pri službi na čakanju, ker so njeno službo prizadele poplave. Živi sama z otrokoma z nizkimi prihodki in se boji, kako bo s praznovanji, saj nimajo denarja niti za položnice. Trenutno imajo namreč nižje prihodke, ker je plača zaradi čakanja manjša.  

ŠTEVILKA OBUTVE: 37

ŠTEVILKA OBLAČIL: 164

OKUS: Najljubša barva - roza in vijolična. Rada poje. Rada gre na kakšen hrib.  Rada hodi k verouku in v šolo. Rada ima tortice palačinke. Ko so počitnice, se rada uredi in namaže s kakšno senčko in glosom. Rada bere knjigice. V šoli ji gre dobro. Angleščina - ji je v veselje ( prejela zlato priznanje)

ŽELJE: Da jo božiček preseneti in ji podari darilo po svoji zmožnosti.

 

CE-8 Alina (10 let) - ZASEDENA, ima svojega božička

Dragi božiček. Sem Alina stara sem 10 let. V prostem času se zelo rada ukvarjam s plezanjem in drsanjem. Za božič si želim, da sem z mojo družino skupaj, vsi zdravi in srečni. Ker imam zelo rada drsanje, bi bila zelo srečna, če bi imela svoje drsalke. Če bi me lahko božiček obdaril, bi si želela drsalke. Če pa to ni možno, bom vesela led lučk in sladkarij ali karkoli mi prineseš. Že vnaprej se zahvaljujem. Hvala (Narisala je polno srčkov in zalepila sliko belih drsalk)

OPIS DRUŽINE: Oče zaradi bolezni zaposlen za polovični delovni čas, imajo enega trajno bolnega otroka, ne morejo izpolniti želja, ker komaj shajajo čez mesec.   

ŠTEVILKA OBUTVE: 37

ŠTEVILKA OBLAČIL: 158 ali S

OKUS: Zelo rada ima plezanje in drsanje, od sladkarij ima rada bonbone in čokolade.

ŽELJE: Drsalke ali led lučke in sladkarije. Da bi bili vsi zdravi in srečni.

 

DOM-11 Lilu (12 let) - ZASEDENA - ima svojega božička

Dragi božiček. Jaz sem Lilu in rada igram klavir in odbojko. Rada tudi pojem in sem pela v zboru z Rebeko Dremelj in Bepop. V prostem času rada tudi programiram in plešem. V življenju si želim, da bi se vse vojne končale in da bi se družila s prijatelji. Ker imam rada K-pop si želim karkoli od katerekoli k-pop skupine ali kaj drugega korejskega. Hvala za vnaprej dragi božiček.

ŠTEVILKA OBUTVE: 42

ŠTEVILKA OBLAČIL: S/M ali 175

OKUS: Najljubša barva je vijolična, najljubši junak Anime nasploh, ima rada žvečilne gumije in igranje klavirja.

ŽELJE: Najbolj si želi mir na svetu. Je oboževalka korejske kulture in njihovega načina življenja. Ji je všeč korejska glasba in bo vesela česarkoli korejskega, tako hrane kot ostalega.  

 

DOM-2 Pascal (10 let) - ZASEDEN

Dragi božiček!

Jaz sem pascal in imam rad nogomet. Včasih sestavljam rubikovo kocko ali igram šah. V šoli sem med nadarjenimi, ampka nisem piflar. Ko bom velik, bi rad bil nogometaš. Največ mi pomeni, da bi lahko bil čim več časa s svojimi prijatelji. Zelo rad bi šel z njimi ribariti, zato bom vesel česar koli za ribolov. Dragi božiček za naprej se ti zahvaljujem.

ŠTEVILKA OBUTVE: 41

ŠTEVILKA OBLAČIL: za 12-14 let

OKUS: Najljubša barva je rdeča. Ima rad risanke Radovedni George, obožuje čokolado, nogomet.

ŽELJE: Že dolgo prosi mamo za ribiško palico, a ker ona o tem ne ve nič, ga seveda ni peljala na ribolov. Njegova želja po ribiški palici je presenetila tudi njo. Največ mu pomeni druženje s prijatelji, obožuje nogomet in bo vesel česarkoli nogometnega. (Za lovljenje rib potrebuješ znanje in dovoljenje, česar Pascal nima. Zato priporočamo kakšno drugo darilo in ne ribiške palice. Op.p.)

 

GO-1 Patrizia (6 let) - ZASEDENA, našla božička

Patrzia še ne zna pisati, zato ji je pismo pomagala napisati mamica.

Pozdravljen božiček!

Sem Patrizia, stara sem 6 let.

Hodim v 1. razred OŠ. Zelo rada hodim v šolo, kjer imam nove prijatelje in da se kaj naučim.

Zelo rada hodim tudi na gimnastiko in akrobatiko. Hodim tudi v glasbeno šolo.

Želim si postati učiteljica glasbenega pouka in gimnastike.

Želim pa si zdravja za vse.

Za darilo si želim tudi najmanjše darilo, saj bom zelo vesela, da se kdo spomni name.

Božiček, že vnaprej se ti zahvaljujem za nekaj male pozornosti s tvoje strani, ki bo namenjena meni.

(Narisala je čudovito slikico polno daril vseh barv)

OPIS DRUŽINE: Mamica je sama s tremi otroki, očka je umrl. Otroci so zelo pridni v šoli, sama mama jim ne more kupiti daril ali kakšnih višjih cenovnih igrač.   

ŠTEVILKA OBUTVE: 34

ŠTEVILKA OBLAČIL: Za starost 8 let, ker je velika.

OKUS: Najljubša barva je roza, rada gleda Mr.Bean, Mašo, Film Bumblebee, Tačke na patrulji. Rada ima čokolado z lešniki, njen hobi je plavanje, gimnastika.

ŽELJE: Zdravje za vse. Saj je izgubila očka in ve, kako pomembno je zdravje. Nima posebnih drugih želja, naj jo božiček preseneti glede na njen okus.

 

GO-2 Martin (9 let) - ZASEDEN, ima svojega dobrega moža

Pozdravljen Božiček!

Sem Martin in sem star devet let. Hodim v 4 razred OŠ. V šoli imam veliko prijateljev. Hodim tudi na gimnastiko in hodim na lutke. Želim si, da bi bili vsi zdravi. Razveselim se vsakega darila, ki ga dobim. Dragi Božiček, že vnaprej se ti zahvaljujem, da si se spomnil name. Tvoj Martin (Narisal je lepo novoletno jelko z darili, baloni, zvezdicami …)

OPIS DRUŽINE: Mamica je sama s tremi otroki, očka je umrl. Otroci so zelo pridni v šoli, sama mama jim ne more kupiti daril ali kakšnih višjih cenovnih igrač.   

ŠTEVILKA OBUTVE: 36

ŠTEVILKA OBLAČIL: Za starost 10 let.

OKUS: Najljubša barva je modra, gleda Film Bumblebee, Tarzana, rad ima čokolade, zanima ga igralstvo, ustvarjanje na računalniku.

ŽELJE: Zaveda se, kako pomembno je zdravje, saj je izgubil bolnega očka. Želi si zdravje za vse, ki jih ima rad. (Naj ga božiček preseneti glede na njegov okus op.p.)

 

GRO-1 Dino (5 let) - ZASEDEN - ima svojega božička

Pismo mu je pomagala napisati mamica.

Pozdravljeni dragi naš božiček! Jaz sem Dino, star sem pet pa pol let. Hodim v vrtec, rad igram nogomet, se igram s prijateljem in vozim skiro. Moj skiro je star in mi je premajhen, zato si želim večjega, da ima eden kolešček spredaj in eden zadaj. Če ne bo dosti dinarčkov zanj, mi lahko prinesete bleščeč meč.

Hvala ker obstajate in uresničujete naše želje. V novem letu želimo, da bo naša družina spet skupaj kot nekoč, da tudi oči dobi službo, da bo mir v svetu, da so vsi otroci zdravi, veseli in imajo hrano, streho nad glavo! Hvala vam iz srca.

OPIS DRUŽINE: Mamica je zaposlena, oče prestaja zaporno kazen.    

ŠTEVILKA OBUTVE: 31

ŠTEVILKA OBLAČIL: 134

OKUS: Najljubša barva je zelena, rad ima dinozavra Dina, haribo bonbone, obožuje nogomet.

ŽELJE: Da bi bil očka z nami. Skiro ali meč.  

GRO-2-Uma (6 let) - ZASEDENA, ima svojega božička

Pismo je napisala sama, narisala je tudi lepe rožice.

Dober dan dragi božiček. Sem Uma. Imam 6 let. Rada pišem, plešem in rišem. Za darilo si želim kolebnico in čokolado. Hvala vam, ker nas razveseljujete.

OPIS DRUŽINE: Mamica je zaposlena, oče prestaja zaporno kazen.    

ŠTEVILKA OBUTVE: 33

ŠTEVILKA OBLAČIL: 140

OKUS: Najljubša barva je rdeča, rada ima Miki Miško, Kiki, karamele in ritmično gimnastiko

ŽELJE: Da očka pride čim prej domov. Želi si kolebnico in čokolado.

 

GRO-3 Hana (9 let) - REZERVIRANA - ima svojega božička

Lep pozdrav dragi Božiček!

Moje ime je Hana. Hodim v osnovno šolo. Stara sem 9 let, hodim na gimnastiko. Želim si športno torbico, da bom v njej nesla športno opremo za gimnastiko. Vnaprej se vam zahvaljujem in želim veliko miru, zdravja in ljubezni v novem letu.

OPIS DRUŽINE: Mamica je zaposlena, oče prestaja zaporno kazen.    

ŠTEVILKA OBUTVE: 35

ŠTEVILKA OBLAČIL: 152

OKUS: Najljubša barva je vijolična, rada ima čokolado, Tandermenove in gimnastiko.

ŽELJE: Da bi očka prišel domov. Športno torbo za opremo za gimnastiko.

 

GRO-4 Sara (11 let) - ZASEDENA, ima svojega božička

Dragi Božiček!

Za to leto si želim nekaj malega. Zelo si želim ene hlače, ki se imenujejo cargo pants in igračke za mojega novega mucka. To pa mislim da je vse. Zelo rada sem zunaj in se igram z živalmi. Zalepila je slikico hlač.

ŠTEVILKA OBUTVE: 39

ŠTEVILKA OBLAČIL: S ali 12 let

OKUS: Rada ima črno in temno modro barvo, twix čokolade, jahanje in gimnastiko.    

ŽELJE: Da bi imela svojo sobo. Igračo za mucko in hlače CARGO PANTS (glede na njeno starost ji lahko podarite bon za trgovino, da si sama kupi hlače op. P.)

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

GRO-5 Julija (6 let) - ZASEDENA

Dragi Miklavž!

Letos sem bila zelo pridna. V šoli se rada igram, pridno poslušam svojo učiteljico. To leto se zelo trudim v šoli, da bi se čim več naučila pisati in brati. Zelo sem se tudi potrudila pri branju. Zelo rada rišem, se igram s Schleich igračami. Letos si zelo želim za miklavža Schleisch kmetijo (schleich Baren)  in make up.

ŠTEVILKA OBUTVE: 33

ŠTEVILKA OBLAČIL: 8 let

OKUS: Najljubši barvi sta črna in bela, rada ima Tim Tina in kisle bonbone.

ŽELJE: Da sestrica ne bi nagajala. Kmetijo s konji SCHLEICH BARN.

 

KAM-1 Ervin (11 let) - ZASEDEN - ima božička

Dragi božiček.

Upam, da me obiščeš, saj sem zelo priden. Srečen bom, če se mi izpolni želja. Želim vam veliko zdravja v novem letu.  (Narisal je zimske sanke)

OPIS DRUŽINE: Bolna mama z dvema otrokoma, otroka sta vedno vesela s tem, kar dobita. Otrokom ne more kupiti daril.

ŠTEVILKA OBUTVE: 39

ŠTEVILKA OBLAČIL: 146

OKUS: Najljubša barva je črna, njegov super junak spider-men, rad ima čokolado in slikanje.  

ŽELJE: Veliko zdravja in sanke.   

 

KAM-2 Lijam (7 let) Zaseden, ima božička

Dragi božiček. To leto sem zelo priden, zelo rad bi da me obiščeš. Upam, da boš tudi ti zdrav, saj imaš veliko dela. (Narisal je suho salamo, narisal je škornje številka 34 in darilo, kjer piše: »Tvoja odločitev«)

OPIS DRUŽINE: Bolna mama z dvema otrokoma, otroka sta vedno vesela s tem, kar dobita. Otrokom ne more kupiti daril. Otrok je veliko bolan in ima kronično bolezen, zato si želijo tople obutve zanj.

ŠTEVILKA OBUTVE: 34

ŠTEVILKA OBLAČIL: 128

OKUS: Najljubša barva je črna, njegov super junak spuži, obožuje čokolado, nogomet in ples.   

ŽELJE: Dobro srce. Zelo rad ima suhe salame, želi si tople zimske škornje.   

 

LJ-4 Sara (9 let) - ZASEDENA

Dragi božiček,

Vem, da mi zdravja ne moreš prinesti, zato se sama trudim, da bom čim boljše. Prosim te, če mi lahko prineseš legokocke Legofriends ali karte za kopanje, kjer so tobogani, ali kakšne bonbone. Hvala da si se potrudil.

ŠTEVILKA OBUTVE: 38

ŠTEVILKA OBLAČIL: 164

OKUS: Najljubša barva je bela, gleda rada risanko   

ŽELJE: Veliko zdravja Lego friends in karte za kopanje s tobogani.

 

LJ-39 Nikolina (8 let) - ZASEDENA - ima svojega Božička

Dragi dedek Mraz!

Jaz sem Nikolina imam 8 let, hodim v 3 razred. Prvo oceno sem dobila in to je bila petica.

Prosila bi, da mi prinesete vadnico za matematiko in slovenščino. Eno knjigico o živalih, ker imam rada živali. Rada bi imela otroško šminko in kako igračo. Hvala!

OPIS DRUŽINE: Nikolina živi s straimi staši, ker je očka umrl, mama pa živi drugje. Stara starša sta upokojenca.

ŠTEVILKA OBUTVE: 32

ŠTEVILKA OBLAČIL: 134

ŽELJE: Vadnica za matematiko in slovenščino, eno knjigico o živalih, otroško šminko in kakšno igračo.

 

 

LOG-2 Ardeja (9 let) - ZASEDENA

Dragi dedek Mraz, jaz sem Ardeja stara 9 let. Želim si veliko belo tablo. Hvala in lep pozdrav in srečno novo leto.

OPIS DRUŽINE: Otroci živijo sami z mamico, očka je umrl.

ŠTEVILKA OBUTVE: 35

ŠTEVILKA OBLAČIL: 146

OKUS: Ima rada rdečo in vijola barvo, ima rada čokolado, najljubša junaka sta Kekec in Pehta.

ŽELJE: Velika bela tabla

 

LOG-3 Mejrem (8 let)  ZASEDEN, ima božička

Dragi dedek Mraz, kako si? Za novo leto si zelo želim album. Srečno novo leto

OPIS DRUŽINE: Otroci živijo sami z mamico, očka je umrl.

ŠTEVILKA OBUTVE: 33

ŠTEVILKA OBLAČIL: 136

OKUS: Ima rad modro in vijola barvo, najljubši junaki so tačke na patrulji.

ŽELJE: Album (ker je želja zelo skromna, prosimo še za kakšno dodatno darilce op. p. )

 

LOG-4 Ela (5 let) - ZASEDENA, ima dedka Mraza

Dragi dedek Mraz. Jaz sem Ela, stara sem pet let. Želim si eno kuhinjo za igrat, to kuhinjo, ki ima tudi posode, tudi malo sadje in zelenjavo. Jaz nočem kaj drugega, jaz hočem to kuhinjo za se igrat. (Ela ne zna pisati sama, pomagali so ji sorojenci)

OPIS DRUŽINE: Otroci živijo sami z mamico, očka je umrl.

ŠTEVILKA OBUTVE: 30

ŠTEVILKA OBLAČIL: 130

OKUS: Ima rada vijolično barvo, najljubši junaki so iz risanke Frozen.

ŽELJE: Kuhinja z dodatki.

 

LOG-5 Anis (1 leto) - ZASEDEN, našel božička

Dragi dedek Mraz, star sem komaj eno leto in si zelo želim en avto, ki je na baterije in piska. In želim si tudi baterije. (Anisu so pismo napisali sorojenci)

OPIS DRUŽINE: Otroci živijo sami z mamico, očka je umrl.

ŠTEVILKA OBUTVE: 26

ŠTEVILKA OBLAČIL: 88

ŽELJE: Avto na baterije z baterijami.

 

NM-7 David (10 let) - ZASEDEN, ima božička

Dragi božiček! Najprej te lepo pozdravljam. Moram ti povedati, da sem bil v šoli zelo priden in imel odličen uspeh v tretjem razredu. Zelo si želim igro MONOPILI. V prostem času se rad vozim s skirojem in družim s prijatelji. Rad bi ti povedal, da sem žalosten in pogrešam atija. Želim, da mami ne bi veliko jokala in bova se skupaj igrala. Lep pozdrav in hvala!

OPIS DRUŽINE: David je ostal sam z mamo, očka je umrl februarja letos. Deček ima tudi kronične bolezni, kar prinaša dodatne stroške pri negi. Nimata nikogar, da bi jima pomagal. Mamica pridno dela, sta zelo skromna. Spomladi ima kolesarski izpit v šoli in želi prihraniti za kolo primerne velikosti.

ŠTEVILKA OBUTVE: 38

ŠTEVILKA OBLAČIL: 152

ŽELJE: Igra monopoli, želi si čim več družiti s prijatelji in z mamo, da pozabi

 

NM-10 Lana - ZASEDENA, ima svojega dedka Mraza

Pozdravljeni dragi dedek Mraz. Sem mati sedemletne hčerke, ki si želi akvarij z želvo. Ker je akvarij z vsemi dodatki zelo drag, ji tega nisem zmožna kupiti. A me je hčerkica zelo presenetila, ko je narisala, da si želi želvico in akvarij, prinesla mi je risbo za dedka Mraza in je nisem smela pogledati. Ko sem jo na skrivaj pogledala, me je ganila do solz. Prosim, ali je možno, dobiti kakšen rabljen akvarij s filtrom in vsem potrebnim, da bo želvici, ko bi jo šli kasneje kupiti, udobno. Hvala vnaprej.

OPIS DRUŽINE: Lana je del enostarševske družine, ki se je zaradi nasilja v družini znašla v čustveni in finančni stiski. Mama je zaposlena za polovični delovni čas, skromni prejemki pa komaj zadoščajo za kritje vseh osnovnih mesečnih stroškov družine. Lana je živahna deklica, ki ima v šoli najraje športno vzgojo. V prostem času rada poje, pleše in pleza. Z veseljem tudi obiskuje treninge gimnastike.

ŽELJE: Zelo si želi akvarij za želvo s potrebnimi dodatki. Ker je vse zelo drago, bo zelo vesela podarjenega rabljenega akvarija za želvo s filtrom in dodatki.

 

ZAS-2 Tarik (9 let) - ZASEDEN - ima božička

Dragi božiček, kot veš zdaj sem že 4. razred, občasno v šoli ne sodelujem, kot bi moral, ampak se zelo trudim iz dneva v dan da bi se popravil. Zelo se rad vozim s kolesom in se igram s prijatelji. Moja največja želja je, da sem zdrav in da ne pijem več tablet. Ker sem letos bil občasno priden ampak na trenutke nagajiv, upam, da sem si tudi jaz zaslužil darilo. Ker vem, da se bom trudil, da bom vsak dan bolj priden. Želel bi si: BMX čelado za trike, tople smučarske rokavice. Hvala božiček

OPIS DRUŽINE: Dela mamica, očka je ves čas doma z enim od bolnih otrok.

ŠTEVILKA OBUTVE: 36

ŠTEVILKA OBLAČIL: 146

OKUS: Ima rad črno, belo in rdečo barvo. Všeč so mu sladkarije Mars čokolade in bonboni. Rad ustvarja, se igra s prijatelji in vozi kolo.  

ŽELJE: BMX čelado za trike, najbolj si želi, da bi bil zdrav in ne bi imel več napadov in ne bi več jemal tablet. Da ne bi bil več omejen in bi se lahko počutil kot drugi otroci in bi šel lahko očka v službo.

 

ZAS-3 Alina - ZASEDENA - našla božička

Dragi božiček. Letos sem bila zelo pridna, občasno tudi nagajiva. V šoli sem pridna, zdaj sem že 2. razred. Rada se igram s prijateljicami, zelo rada plešem in rada ustvarjam zapestnice. Začela bom tudi pospravljati svojo sobo, da ni treba mamici več govorit in da ne bo huda. Letos bi te prosila, če lahko dobim darilo. Obljubim, da bom pridna. Žela bi si: novo oblekico, dodatke za lase, zelo lepe čevlje. Najbolj si pa želim, da je bratec zdrav in da babica nima bolnega srčka. Hvala božiček.

OPIS DRUŽINE: Dela mamica, očka je ves čas doma z enim od bolnih otrok.

ŠTEVILKA OBUTVE: 32

ŠTEVILKA OBLAČIL: 134

OKUS: Ima rada roza in sivo barvo. Všeč so ji vse sladkarije, rada riše, ustvarja, se igra s prijateljicami, se rola, gleda filme z družino.

ŽELJE: Oblekica, dodatki za lase, stvari za ustvarjanje. Da so vsi zdravi, da je bratec zdrav, da mamica nima bolanega srčka, in da bi imeli denar za na morje.  

radiator ogrevanje Ganljivo Slovenija Bralci portalov Žurnal24.si in Med.Over.Net znova pokazali veliko srce

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.