Slovenija
16582 ogledov

Objavil fotografije kaosa s sodišča po tem, ko je Praljak spil strup

ICTY haaško sodišče praljak Epa
Šok: Vse je bilo paralizirano, veleposlanica pa histerična!

Eugen Jakončić iz hrvaške nevladne organizacije Dokumenta, ki je bila ustanovljena z namenom, da se sproži proces soočanja z dogodki v preteklosti, je na družbenih omrežjih objavil fotografije, ki jih je posnel takoj po tem, ko je Slobodan Praljak v sodni dvorani spil strupeno tekočino.

Jakončić je dejal, da je na sodišču vladal popoln kaos, vse je bilo paralizirano, hrvaška veleposlanica pa histerična, piše srbski Kurir.

ICTY haaško sodišče praljak Poslovilno pismo Svet Praljak že dve leti pripravljen na smrt? To je njegova zadnja želja. Slobodan Praljak Drama na sodišču Svet Smrt Praljaka: Preiskovalci v steklenični našli kemično snov

"Trudim se, da sestavim vtise dogodkov s sodišča, pa ne gre. Še vedno mi ni jasno, kako je lahko spil strup ravno v trenutku, ko mu je sodnik izrekel 20-letno kazen. Kolegici, ki je z mano spremljala izrek sodbe, sem dejal: 'Reci mi, da sanjam!'"

Kaos, ki je nato izbruhnil na sodišču, je bil neverjeten za takšno institucijo. Vse je bilo popolnoma paralizirano, še piše Kurir. Več kot eno uro so potrebovali, da so Praljaka prepeljali v deset minut oddaljeno bolnišnico.

Hrvaška veleposlanica na Nizozemskem je bila histerična, še piše srbski medij, tekala je po hodnikih in od predstavnika za stike z javnostmi zahtevala, da jo odpelje k predsedniku sodišča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Ledena 19:19 01.december 2017.

    Ce bi bolje poznali zgodovino in stvari,ki so se dejansko dogajale,bi ugotovili,da ni nic narobe z ustasi,cetniki in domobranci.Kot bi rekli tapravi Hrvati:Za dom spremni!!!!!!! Globok pomen nekaterim,tistim,ki pa nimajo pojma,pa skoda besed.Torej:Za dom spremni.

  • Papaja Popi 14:01 01.december 2017.

    Kakšen kaos na sodišču neki ????? To je bilo veselje, ker je šel rakom žvižgat.

  • alen04 13:17 01.december 2017.

    Za vse gorje, ki ga je povzročil je žal prelahko crknu, gnida gnusna ustaška!!!!!