Slovenija
2304 ogledov

Obsežna mednarodna preiskava. Na udaru Rok Snežič in Dijana Đuđič?

predaja vozil policistom Saša Despot Fotografija je simbolična.
V mednarodni preiskavi "Zajam" preiskujejo 19 oseb.

Kot smo že poročali, preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes na Štajerskem in Primorskem opravljajo 23 hišnih preiskav, ki sodijo v okvir obsežne mednarodne kriminalistične preiskave. Po navedbah spletne izdaje časnika Večer in portala Necenzurirano naj bi bili med preiskovanci nekateri člani družine Vuk in podjetnik ter davčni svetovalec Rok Snežič. Ob pomoči tujih varnostnih organov pa istočasno poteka tudi več hišnih preiskav na območju Republike Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. 

Srbski kriminalisti pa naj bi preiskovali tudi Dijano Đuđić, posojilodajalko stranki SDS.

Petra Grah Lazar, v. d. direktorice NPU, v izjavi za medije konkretnih oseb ni izpostavljala, je pa povedala, da v trenutnih preiskavah ni vključena nobena politična stranka. Trenutno poteka še 8 hišnih preiskav, je dejala, skupno je osumljenih 19 oseb, ki naj bi se protipravno okoristile s 7 milijoni evrov. Predkazenski postopek usmerja tožilstvo.

Nobena oseba ni pridržana.

"Preiskave se izvajajo na osmih lokacijah na območju Banjaluke in dveh lokacijah na območju Prijedora," pa so sporočili s srbskega notranjega ministrstva. Kot so dodali, hišne preiskave izvajajo pri D. Đ., Z. S., L. Z., J. S., E. V., B. S., T. S. D., Ž. B. in še enem podjetju iz Banjaluke. "Te osebe so osumljene storitve kaznivih dejanj na ozemlju Slovenije," so še dodali.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 05:57 04.marec 2021.

    Če bo to resna mednarodna preiskava, utegnemo ostati brez vlade in vladajoče stranke vključno s posamezniki satelitskih strank.. Če pa je vse skupaj neko zamegljevanje, pričakujte Roka in Đuđićevo med ministri ali vsaj v vrhovih bank in nadzornih svetov, oziroma ...prikaži več tam kjer je denar..

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 05:46 04.marec 2021.

    Ali morda obsežno reševanje Snežića in ostalih kriminalcev, da jih kasneje, ko se bo stanje zopet normaliziralo nebi kdo drugi preiskoval..Vsi bili predhodno nekaj dni prej opozorjeni, da skrijejo dokumentacijo, ki bi lahko kakorkoli dokazovala njihovo krivdo....( oprani vse krivde)

  • puelasedulaest 19:32 03.marec 2021.

    Vse kar je prav, poštenost naj velja za vse!