Slovenija
5 ogledov

Od danes prijava pred komentiranjem

Žurnal24 main
Od danes naprej se morajo vsi, ki želijo komentirati vsebine na našem portalu, prijaviti. S tem želimo preprečiti širjenje sovražnega govora, ki ga je do zdaj omogočala popolna anonimnost.

Komentatorji lahko še naprej uporabljajo vzdevke. Za tiste, ki so že registrirani na našem portalu, se nič ne spremeni, tisti, ki pa še niso, se bodo morali pred komentiranjem najprej prijaviti, kar pomeni, da morajo napisati svoj elektronski naslov in geslo, ki ga bodo nato uporabljali.

Naš namen ni cenzura ali omejevanje komentiranja, saj si želimo vašega mnenja, ne želimo pa sodelovati pri širjenju sovražnega govora. Zaradi dosedanje popolne anonimnosti komentatorjev smo bili pogosto priča rasističnim, nacionalističnim komentarjem in celo grožnjam z mučenjem, pedofilijo in umori. Takšnih komentarjev ne moremo in ne želimo podpirati. Zato smo se vključili v projekt Spletnega očesa, ki se med drugim bori tudi proti sovražnemu govoru na spletu.

Podatki, ki jih dobimo z registracijo uporabnikov, so zaupne narave. Uporabili jih bomo le v skrajnem primeru, če bo kdo s komentarji kljub večkratnim opozorilom kršil slovensko ustavo in druge zakone, ki opredeljujejo, kaj je sovražni govor.

Kot rečeno, pričakujemo predvsem, da se bo dvignila reven kakovosti vseh komentarjev, ne le nekaterih, in bodo tudi ti pomagali osvetliti teme člankov z drugih plati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.