Slovenija
32 ogledov

Od Piščančka Pika do razstave stripov

Fotografija je simbolična. (Foto: Matej Lavrenčič) Žurnal24 main
Dolenjska. V petek bo v Kulturnem domu Ivančna Gorica lutkovna predstava Piščanček Pik, v občinski knjižnici pa otvoritev razstave stripov.

Pestri dnevi v Ivančni Gorici in Višnji Gori. V petek dopoldne bo v Kulturnem domu Ivančna Gorica lutkovna predstava Piščanček Pik v izvedbi lutkovne skupine Vrtca Ivančna Gorica − enota Muljava, ki je bila izbrana med najboljšimi skupinami na državnem srečanju lutkovnih skupin konec. Temu bo sledila še stripovska delavnica pod mentorskim vodstvom slikarja Gabrijela Vrhovca.

V knjižnici Ivančna Gorica pa bodo isti dan otvoritev razstave stripov, prispelih na natečaj Lepo je biti skupaj, ter pogovor o stripu za vse udeležence natečaja, predstavitev stripovskega zbornika in podelitev nagrad najboljšim ustvarjalcem v okviru Tedna stripa, ki poteka od 11. do 18. junija.

Medtem ko bo v Višnji Gori otvoritev razstave Kozlovska sodba v Višnji Gori − Je to Evropa?, bo v soboti v prestolnici istoimenska predstava uličnega gledališča Cizamo in likovne delavnice z Nušo Lapajne. Najmlajši bodo sodelovali pri uprizoritvi interpretacije znamenitega dela Josipa Juričiča, z akademsko slikarko pa bodo ustvarjali na likovnih delavnicah Nariši svojo kozo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.