Slovenija
46 ogledov

Odkar je Lipa zaprta, vsi znaki stojijo

Tragedija pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah se je zgodila 23. decembra 200 Žurnal24 main
Zloglasna Lipa v Zgornjih Pirničah junija še gotovo ne bo znova odprla svojih vrat. Občina ima sicer na mizi novo prošnjo družine Zavašnik po podaljšanem obratovalnem dovoljenju. Krajani pa odločni: takšnega vandalizma kot nekdaj nikoli več!

"Prva vloga za podaljšanje obratovalnega časa bara Lipa je bila zavrnjena iz formalnih razlogov, saj zastopnica podjetja Viro-Tim ni ustrezno dopolnila vloge," je pojasnila Vanja Debeljak, tajnica medvoške občinske uprave. "Je pa od petka pri nas nova vloga, na podlagi katere je spet začel teči 30-dnevni rok za odločitev. Zdaj bo v postopek lahko vključena tudi krajevna skupnost, ki mora podati svoje mnenje o prošnji za podaljšan delovni čas. Kako se bomo odločili, v tem trenutku ni mogoče napovedati."

Edina uradna lastnica in zastopnica podjetja Viro-Tim je sicer Milena Zavašnik, mati Roberta Tomaža Zavašnika, ki se že štiri leta skriva pred roko pravice, saj je bil obsojen zaradi odgovornosti zaradi tragedije, v kateri so v gneči pred njegovo diskoteko decembra 2005 umrla tri mlada dekleta.

Krajani nočejo več v "nočno moro"

Stališče krajevne skupnosti glede podaljšanja obratovalnega dovoljenja z do 22. ure na do 5. ure zjutraj je očitno vnaprej odklonilno. "Takšnega vandalizma, kot smo ga okoliški prebivalci morali preživljati takrat, si ne želimo nikoli več. Vsak konec tedna so ob cesti ležali potrgani prometni znaki, uničeno je bilo imetje, po tleh so ležali pijani ljudje. Ko se je Lipa zaprla, ni bil uničen niti en znak več," pravi neimenovani prebivalec Pirnič. "Ni problema, če obiskovalci pridejo in se znorijo v lokalu, zaradi mene je lahko tak odprt 24 ur na dan. Naš problem so posledice, ki so rezultat objestnosti."

V kratkem je predviden zbor krajanov na tematiko Lipe, na katerem sogovornik pričakuje odklonilno mnenje velike večine. "Mimo našega mnenja pa občina ne bi smela iti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.