Slovenija
67860 ogledov

Oglasil se je direktor, ki je Golobu stopil na žulj: "To je laž"

Evgen Govekar, vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica Saša Despot
Ostro je zavrnil navedbe v medijih o povezovanju s politiko in zavrnil "zadnjo navedbo v posameznih medijih o domnevno njegovi prisotnosti v množici ljudi, ki je pospremila nekdanjega predsednika vlade v zapor na Dobu, kar je preprosto povedano laž".

Policija je pred časom objavila anonimizirano poročilo o političnih pritiskih nanjo, ki ga je zahteval predsednik vlade in je bilo prej označeno s stopnjo tajnosti. Kot je med drugim zapisal v. d. direktorja Boštjan Lindav v svojem poročilu, pa naj bi mu predsednik vlade Robert Golob dejal, da je treba “čim prej nekaj narediti tudi s tistim tam dol, ki je direktor na mojem koncu”. Več o vsebini poročila v članku Policija: Golob šefa policije vabil na tajni sestanek brez ministrice.

Politične pritiske je konkretno navedla tudi ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, nato pa predsedniku vlade podala svojo odstopno izjavo

Na "Golobovem koncu", v Novi Gorici, policijo vodi Evgen Govekar. To funkcijo je začel opravljati letos maja, sicer pa ima Govekar za sabo že 36 let dela v različnih sektorjih novogoriške policijske uprave. Govekar je ostal direktor PU Nova Gorica, a kot je opisala Bobnarjeva, so jima to v krogu predsednika vlade očitali.

Zdaj pa je molk prekinil tudi Govekar. Ostro je zavrnil navedbe v medijih o povezovanju s politiko in zavrnil "zadnjo navedbo v posameznih medijih o domnevno njegovi prisotnosti v množici ljudi, ki je pospremila nekdanjega predsednika vlade v zapor na Dobu, kar je preprosto povedano laž".

Meni, da gre za osebno diskreditacijo, saj da ni z nikomer simpatiziral, niti bil kakorkoli politično dejaven. Sebe opisuje kot kariernega policista, "ki je svojo policijsko pot tako rekoč prehodil od policista do direktorja policijske uprave".

Na položaj direktorja je bil izbran po upokojitvi svojega predhodnika v aprilu 2022, izpolnjeval pa je vse strokovne pogoje, je še zatrdil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Matjaz Kampic 09:14 17.december 2022.

    Zelo kredibilna oseba. To, da je član SDS (policist pa naj bi bil apolitična oseba) in da vodi nerelevantno preiskavo zoper Gen-i je pa zgolj "postranski" podatek.

  • Grof 08:17 17.december 2022.

    Narod vidi, kakšni nedodelani ksihti sedijo v parlamentu, Jonas, pa boxsar, pa drhal pobranas ceste, pa kam to pelje, že sam PV se gunca v parlamentu, got goska brez jajc, sam vidno to namiguje, nedodelan ptič

  • zdrej 11:25 15.december 2022.

    Ma kej zdej. Me ha boste ubogali ali ne. Ma to ni nč politično. Ta direhtor mora letest innn pika. Pustmo, da je policist v njehovi celotni karieri. Ma to je strokovno mnenje.