Slovenija
13885 ogledov

Zato je možnost, da zadanete na Lotu, zdaj toliko višja

Prenovljeni Loto Loterija Slovenije
Po novem bo za glavni dobitek treba pravilno napovedati le šest številk.

4. oktobra bo potekalo prvo žrebanje prenovljene igre Loto, ki prinaša kar štirikrat več dobitkov, so sporočili z Loterije Slovenije. Poleg tega bodo z igro zbirali tudi sredstva za slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije.

Loto igra skoraj milijon ljudi, so spomnili, tokratna prenova igre pa je ena najpomembnejših od leta 1962, ko je bilo izvedeno prvo žrebanje.

Kaj se bo torej spremenilo? V bobnu bo odslej 44 številk, za glavni dobitek Šestica jih bo treba pravilno napovedati šest, ne več sedem, kar povečuje možnost za kateri koli dobitek, tudi glavni. Število vseh možnih kombinacij se bo s 15,3 milijona znižalo na 7 milijonov, verjetnost zadetka katerega koli dobitka pa se tako poveča z 1 : 45 na 1 : 11.

Prenovljeni Loto | Avtor: Loterija Slovenije Loterija Slovenije
Poleg tega zagotovljeni sklad za Šestico po novem znaša 400.000 evrov, višina sklada pa ne bo več omejena navzgor. Cena Lota ob tem ostaja nespremenjena. Prav tako ostaja tudi dodatno žrebanje za Loto plus.

"Prepričana sem, da bo novi Loto nagovoril pričakovanja igralcev. Tako skupaj dokazujemo, da so domače loterijske igre lahko žive tudi na majhnih trgih, naša ponudba pa primerljiva z največjimi evropskimi prireditelji. Še pomembnejše je, da igra ni le zabavna, temveč, upoštevajoč najvišje standarde odgovornega prirejanja, za prebivalce tudi varna. Da z vsako udeležbo vsakič znova sodelujemo v nečem širšem od sebe, pa je in bo tudi v prihodnje najlepše," je ob prenovi igre Loto poudarila Romana Girandon, predsednica uprave Loterije Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • silvester1 06:30 04.oktober 2023.

    Še zmeraj raje igram Eurojackpot in Viking loto

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:08 03.oktober 2023.

    sicer ne igramo, ker raje denar potrošimo za izlet, pa vendar so me na zadnjem žrebanju prepričali, da je vse prirejeno, naključij ni ob izžrebanih številkah 5,6,9,10,11,14...he,he na vsake dve leti pa dobitek.

  • Zebra12 17:48 02.oktober 2023.

    LOTO = Davek za bedake