Slovenija
33 ogledov

Opozorili bodo na razmere

Ob svetovnem dnevu Romov bo obiskovalce prireditve v Novem mestu nagovorila tudi Žurnal24 main
Svetovni dan Romov. Dolenjski Romi ga bodo praznovali jutri v Novem mestu.

Ob 40. obletnici prvega svetovnega kongresa Romov, ki je potekal 8. aprila 1971 v Londonu, bosta Romsko društvo Romano veseli iz Novega mesta in Zveza Romov Slovenije jutri ob 17. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine pripravila osrednjo prireditev. Obiskovalce bodo nagovorili novomeška romska svetnica Dušica Balažek, župan Alojzij Muhič in direktor Urada Vlade RS za narodnosti Stane Baluh.

Romi ob teh priložnostih opozorijo na težave, ki jih pestijo. Največkrat so to slabe življenjske razmere, nizka stopnja izobrazbe in brezposelnost. Širši javnosti pa predstavijo tudi svojo kulturo. Tokrat bodo za program poskrbeli malčki iz enote Pikapolonica pri vrtcu Pedenjped, Osnovna šola Bršljin, Shanin Balažek, DRPD Novo mesto, Oto Pestner, plesna skupina Romani Vođi in glasbena skupina Terne Roma z RIC Novo mesto ter Elko in Katja. Vstopnine ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.