Slovenija
121 ogledov

Ortopedi ne operaciji

Brigita Drnovšek Olup in Alojz Pleskovič iz UKC sta v torek zatrdila, da je bil Žurnal24 main
Ivan Zidar. "Stanje ni urgentno," naj bi dva dni pred urgentno operacijo presodili na ortopediji.

Novo. Ivan Zidar naj bi bil dva dni pred urgentno operacijo na nevrološki kliniki ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) pregledan na ortopedski kliniki, kjer pa naj ne bi odkrili nobenih indicev za urgentno operacijo. To nam je včeraj potrdilo več virov.

“Tega podatka nimam. Imam le dokumentacijo z nevrološke klinike, iz katere izhaja, da je bilo stanje urgentno, sicer bi nastala poškodba živca, ki bi lahko pomenila ohromitev desne noge,” pravi Zidarjev zagovornik Boštjan Penko.
 

Ortopedi neupoštevani
Preiskava na ortopedski kliniki pa naj bi bila glavni razlog za razkol med člani komisije, ki so opravljali interni strokovni nadzor – o tem smo poročali v torek.

naslovnica, zidar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Predsednik komisije, specialist kirurg Vladimir Smrkolj, in nevrokirurg Borut Prestor naj bi upoštevala predvsem mnenje nevrologinje Bojane Žvan, ki je na dan operacije Zidarja pregledala, ter nevrokirurga Seyeda Yousefa Ardebilija, ki je Zidarja operiral.

Predstojnik ortopedske klinike Vane Antolič naj bi medtem vztrajal, da se pri ugotavljanju, ali je bila operacija nujna ali ne, upoštevajo tudi rezultati preiskave na ortopedski kliniki. Ker se to ni zgodilo, naj bi komisija mnenje podala mimo Antoliča.

Sodnica brez odgovora
Zidar včeraj pričakovano ni prišel na sodno obravnavo. UKC Ljubljana predsednici sodnega senata do včeraj še ni odgovoril, koliko časa naj bi predvidoma trajalo zdravljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.