Slovenija
23 ogledov

Ostali brez denarja

Esad Babačić Boštjan Tacol
Konec. Ker ni sponzorjev, je po 13 letih propadla akcija Verjemi v svoj koš.

"Uredili smo več kot 20 košarkarskih igrišč. Zdaj pa so nas zapustili vsi sponzorji oziroma so ponudili tako malo denarja, da nismo mogli izvesti ničesar. Žal je konec," pravi idejni vodja projekta Verjemi v svoj koš Esad Babačić. Do poletja naj bi uredili še zadnje igrišče.

Uradni konec: Metelkova

Akcija se je začela leta 1998, ko so uredili košarkarsko igrišče na Metelkovi. Nato je do leta 2005 vladalo zatišje, potem pa se je projekt po vsej državi spet razmahnil. "Radi bi končali, kjer smo začeli, torej z ureditvijo košarkarskega igrišča na Metelkovi." Mestna občina Ljubljana je prostor, kjer je zdaj začasno parkirišče, asfaltirala že lani. Po besedah Daria Serevala zdaj čakajo le še na postavitev korit, ki bi igrišče ločila od parkirišča in igralnih košev. Metelkovci naj bi pozneje ob igrišču uredili tudi park za skejtanje.

Urejanje igrišč drag šport

Cene ureditve posameznega igrišča se sicer razlikujejo, a v povprečju so okoli 30 tisoč evrov. "Brez pomoči sponzorjev preprosto ne gre," pove Babačić. Ključni namen akcije je bil mlade spodbuditi k športnemu udejstvovanju in jih združiti ob zdravih športnih dejavnostih, igrišča pa prilagoditi njihovim zmožnostim in potrebam. "V zadnjih letih namreč opažamo, da se mladi ne družijo več na in ob igriščih kot nekoč," razlaga Babačić. Akciji so se skozi leta pridružili številni znani košarkarji in drugi športniki ter druge znane osebnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.