Slovenija
35 ogledov

Otroci želijo, da jih odrasli slišijo

V Mariboru so prireditve podnaslovili z geslom Želimo, da nas slišite in obljubl Žurnal24 main
Teden otroka. Pod geslom Mediji za bogatejše otroštvo prostočasne aktivnosti in delavnice.

Maribor, Murska Sobota. Zveza prijateljev mladine (ZPM) ta teden pripravlja številne dogodke in razvedrilne programe za otroke. “Na Glavnem trgu se bomo dopoldne učili o prometu, izdelovali spominske knjige in peresnice, se srečali s knjigami in zaplesali,” vabi Kornelija Kaurin z ZPM.

V Umetnostni galeriji Maribor (UGM) si lahko družine ves teden brezplačno ogledajo razstave, največ otrok pa pričakujejo v soboto na ustvarjalnici s pravljičarko. “Ta bo okoli 200 otrok popeljala po razstavi Vizualni birokrati, na njej pa bodo denimo spoznali razlike med abstraktnimi in realističnimi upodobitvami,” pove Andreja Rakovec, kustosinja UGM.

Otroški bolšji sejem
V Pokrajinskem muzeju Murska Sobota bodo otroci danes ob 16. uri spoznali princip gradnje cimprače, nekoč značilne prekmurske hiše. Pri soboškem gradu pa bo v četrtek od 15. do 18. ure bolšji sejem, na katerem bodo otroci prodajali ter kupovali rabljene igrače in opremo za prosti čas. Sledil bo kostanjev piknik s taborniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.