Slovenija
20 ogledov

Ovadili so devet ljudi

Konopljo so osumljeni gojili tako v eni od hiš na Celjskem kot v bližnjih gozdov Žurnal24 main
Kriminalisti. Zasegli so skoraj sedem kilogramov konoplje in več tisoč tablet.
Tudi dizajnerske droge
Zaseg
. Nemški in avstrijski varnostni organi so državljanu Srbije in enemu Avstrijcu zasegli 155 tisoč tablet z učinkovino mefedron, tako imenovano dizajnersko drogo, in 400 gramov prepovedane droge amfetamin.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z ljubljanskimi in avstrijskimi kolegi ter nemškim carinskim preiskovalnim uradom v Münchnu po več mesecih sklenili obsežno mednarodno preiskavo, povezano s preprodajo in izdelavo prepovedanih drog. Ovadili so devet ljudi, poleg šestih Slovencev dva avstrijska državljana in enega Srba.

Skrbeli za več nasadov
"Po hišnih preiskavah, ki so jih kriminalisti opravili v Celju in Ljubljani, je preiskovalni sodnik za 43- in 35-letnega moškega, doma z območja Celja, odredil sodno pridržanje," je povedala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje.

Sicer so kriminalisti osumljene vzeli pod drobnogled že julija lani, med preiskavo pa uporabili tako klasične kot prikrite preiskovalne ukrepe. "Ugotovili smo, da je eden od osumljenih v Celju že v začetku lanskega leta najel stanovanjsko hišo in jo opremil s pripomočki za gojenje konoplje, ki so jo pridelovali za nadaljnjo prodajo v Sloveniji in Avstriji. Konopljo so pridelovali tudi v urejenih nasadih v okoliških gozdovih, dva od osumljenih pa sta iz Španije v druge države Evropske unije tihotapila še druge vrste drog. V hišnih preiskavah smo osumljenim zasegli skoraj sedem kilogramov prepovedane konoplje in več pripomočkov za njeno gojenje v umetnih razmerah,” so povedali celjski kriminalisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.