Slovenija
20 ogledov

"Ovirata nas posameznika"

Pripravljeni smo iti tudi na evropsko sodišče, pravita Dušan Skerbiš in Barica K Žurnal24 main
Ustanavljanje občine. Zakon, sprejet v prvi obravnavi, še čaka na drugo.

 

To je najnižji nivo demokracije, ki se je lahko grejo v državnem zboru.
Dušan Skerbiš

Jesenske lokalne volitve in datum za njihovo izvedbo naj bi bili razpisani v teh dneh. Še vedno pa ni jasno, ali bo sodelovala tudi občina Mirna. Mirnčani so prepričani, da jim na poti do samostojnosti stojita le predsednik državnega zbora Pavel Gantar in predsednik odbora za lokalno samoupravo Vili Trofenik.

Mirnčani ogorčeni

Prvič ga podprli
Postopek. Skupni zakon o ustanovitvi občin Mirna in Ankaran ni uspel, ker je zmanjkal le en glas. Sledila je pritožba na ustavno sodišče, Mirnčani pa so vložili ločen zakon. Tega so maja poslanci in poslanke v prvi obravnavi s 34 glasovi za in 31 proti podprli.

Zakon o ustanovitvi občine Mirna so poslanci podprli v prvi obravnavi, nato se je zataknilo. “Trofenik ni podpisal zapisnika odbora za lokalno samoupravo, Gantar pa točke ni hotel uvrstiti na dnevni red,” se jezi Barica Kraljevski, predsednica sveta Krajevne skupnosti Mirna. “Da ima nek posameznik tako veliko moč, je za nas Mirnčane popolnoma nesprejemljivo in nerazumljivo,” je ogorčen Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna.

Mirnčani bodo vložili pritožbi na ustavno sodišče za zadržanje volitev v Občini Trebnje: eno dokler ne steče postopek za drugo obravnavo v državnem zboru, drugo pa skupaj z Ankaranom, dokler na ustavnem sodišču ne bo končana obravnava o prvem zakonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.