Slovenija
11 ogledov

Pahor kot plačnik ali poslušalec?

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Pahor v Maribor ne bo prinesel denarja za plačilo vstopne pristojbine za univerzijado.
“Ne,” je predsednik vlade Borut Pahor po sestanku predsednikov parlamentarnih strank kratko odgovoril na naše vprašanje, ali v sredo prihaja v Maribor s tremi milijoni za plačilo vstopne pristojbine za univerzijado.

Realne številke in resnica
Potem ko je na Štajerskem zaokrožila vest, da naj bi pristanek na enem od ponedeljkovih sestankov v parlamentu podpisal minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki v Maribor prihaja s Pahorjem, je mariborski župan Franc Kangler svoja pričakovanja pred obiskom strnil: “Nisem pričakoval, da bo Pahor prišel z denarjem. Je pa tri milijone evrov zagotovljenih z rebalansom proračuna.”

Morali bodo popuščati
Čeprav so predstavniki organizatorjev univerzijade pred tedni to že predstavljali celotni vladi, vidi Kangler obisk premierja kot “možnost, da jih seznanimo z realnimi številkami in resnico. Ker sem prepričan, da predsednik vlade ni seznanjen s sklepi, ki smo jih sprejeli na organizacijskem odboru. Od Pahorja pričakujem, da bo izvajal sklepe, ki jih je že sprejel državni zbor”. Neuradni viri blizu premierja trdijo, da prihaja premier v Maribor “preverjat pripravljenost župana na dogovarjanje, ne pa delit denar”.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.