Slovenija
187 ogledov

Perc ni napisal cene

Alan Perc mediaspeed
Prodaja plinovoda. Ponudba Energetike Maribor brez zneska kupnine.

Maribor. “Direktor že ve, zakaj je pripravil takšno ponudbo,” je po tem, ko je Energetika Maribor včeraj oddala nepopolno ponudbo za nakup plinovodnega omrežja, in sicer ni zapisala cene, ki jo ponuja, za Žurnal24 povedal župan Franc Kangler.

“To je blamaža”

Tako tudi drugič Mestni občini Maribor (MOM) ni uspelo prodati plinovoda po izklicni ceni nekaj več kot 36 milijonov evrov. Od te prodaje je odvisnih mnogo občinskih projektov, saj MOM krvavo potrebuje sveža sredstva. Naj spomnimo, da je nadzorni svet Energetike Maribor, ki jo vodi Alan Perc, sprejel sklep, da se strinjajo z nakupom plinovoda, katerega knjigovodska vrednost je sicer le 14 milijonov evrov. Namero o nakupu je potrdil tudi mestni svet. Energetika Maribor bi se morala za nakup zadolžiti pri bankah.

Včerajšnjemu odpiranju ponudb, prijavila se je le Energetika Maribor, je sledilo razočaranje občinarjev. “Jaz takšne ponudbe zagotovo ne bi oddala. To je blamaža,” je dejala Milica Simonič Steiner, direktorica občinske uprave MOM. Kako bo komisija v prihodnje ravnala v postopku razpisa, naj bi se odločili v enem tednu.

Perc je bil ves dan nedosegljiv, že nekaj dni naj bi bil namreč na dopustu.

Že špekulacije o menjavi

Ker je Perc z nepopolno prijavo na razpis dal klofuto svojemu stoodstotnemu lastniku MOM, se nekateri sprašujejo, ali ga bo nadzorni svet (NS) kmalu zamenjal. “NS je tisti, ki odloča o tem,” je na špekulacije odgovoril Kangler.

Zdenka Križanič, predsednica NS, pa je za Žurnal24 pojasnila, da je o tem “še preuranjeno govoriti, saj še ne vedo niti, kdaj bo 
naslednja seja NS”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.