Slovenija
4720 ogledov

Pisma dedku Mrazu: Filip si želi uro, ozadje je grozljivo!

Darila iz leta 2019
1/13
Darila iz leta 2019 A. Š.
Ajda bo letos božič prvič preživela brez očija, mala Sara si je zaželela le peresnico za v šolo, ker svoje nima več.

Bralci Žurnala24.si in Med.Over.Net se lahko znova pridružite obdarovanju otrok iz socialno šibkega okolja, ki so pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Otroci prihajajo iz vseh koncev Slovenije, letos bomo darila pobirali tudi v Kopru, Novi Gorici, Celju, Ptuju, ...

Z vašo pomočjo bomo znova uresničili želje otrok, ki so jih odkrito zaupali v pismih Božičku, dedku Mrazu in celo Miklavžu. Želje so zelo resnične, žal pogosto tudi neuresničljive. Otroke motijo vojne, želijo si predvsem zdravja za svoje najbližje in da bi pozabili na bolečino, ki jo je nekaterim prineslo življenje. Tokrat imamo od nekaterih otrok tudi kruto ozadje.

Večina otrok je stara od 6 do 12 let, med letošnjimi avtorji pisemc imamo tudi otroke iz materinskega doma, otročke iz rejniških družin, otročke z enim staršem, ker drugega ni več ... Imamo otroke, ki jih vzgajajo babice, pa tudi take z bolnimi starši. In imamo otroke, kjer se starši trudijo, so pridni, pa ne zmorejo čez mesec, imamo otroke s posebnimi potrebami in žal številne bolne otroke.

Želimo, da vsak od spodnjih otrok prejme čisto svoje darilo, ki ga bo lično zavito čakalo pod dreveščkom. Tako bo eden izmed številnih otrok, kjer so lepa darila samoumevna. Tako bo lahko prijateljem pripovedoval, da ga je obiskal dedek Mraz in je bil tudi on priden.

Žal smo omejeni pri izpolnjevanju želja na konkretna pisma, zato bralci Žurnala24.si in Med.Over.Net skupaj konkretno izpolnimo želje na 120 pisem. Žal pa na svoje darilo čaka še ogromno otrok v stiski, ki so pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje in bi bili veseli čisto svojega darilca. Zato imate možnost poslati splošno darilo, dobrodošla je tudi donacija na račun, ki je namenjen zgolj decembrskim darilom za otroke iz socialnega dna.

 

Podatki za nakazilo:
ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana 
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
Namen: obdarovanje otrok Žurnal
Koda namena: CHAR
Sklic/referenca: SI00 670   

KAKO LAHKO OBDARUJEM OTROKA?

Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok. Ponekod so otroci ali učitelji (ZPM) dodali tudi opis družinice, mlajšim otrokom so pisemca pomagali napisati učitelji pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, starši ali sorojenci.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na natasa.medvescek@styria-media.si in počakajte na potrditev z elektronskim sporočilom. Seznam se bo sproti osvežil, kjer so otroci že zasedeni, piše ZASEDEN. Tega otroka ne morete več izbrati. Ker čaka na darilo res ogromno otrok, ne želimo, da dobi kakšen od spodnjih otrok dve darili. Raje podarite eno splošno darilo in s tem osrečite otroka, ki ni imel možnosti napisati pisma.

Nekatere želje otrok so res skromne, zato prosim bralce, da jim v darilce pristavite še kakšno sladkarijo ali oblačilo. V ta namen smo zapisali tudi številke.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na natasa.medvescek@styria-media.si in počakajte na elektronsko sporočilo. Če bi želeli otrokom pod okrilje Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje pomagati kako drugače, pa obiščite njihovo spletno stran: https://www.zpmmoste.net/ ali jim pišite na: info@zpmmoste.net.

Otroci, ki niso imeli možnosti oddati pisma

Lahko se odločite tudi za splošno obdarovanje otrok v stiski z darilci po svojem izboru (nove obleke, čevlji, odeje, higienski pripomočki, športni pripomočki, nahrbtniki za izlete in šport, igračke, žoge in sladkarije) za otroke v starosti od 2 do 12 let. V tem primeru pošljite mail na anja.darila@gmail.com in javite, da boste poslali ali prinesli splošno darilce. Zaradi same logistike je namreč število pisemc omejeno, s splošnimi darili pa smo lani obdarili več kot 500 otrok iz socialno šibkega okolja.

Poleg obdarovanja dotičnega otroka prek pisemca lahko torej pošljete tudi splošno darilce otrokom v stiski, saj zaradi velikih potreb žal s pismi niso prišli na vrsto. Izberete lahko otroke, stare od 2 do 12 let, in jim podarite potrebščine, ki jih imajo najraje.

To so po navadi dolge majice s kapuco, topli zimski čevlji, trenirke, bundice, pižame, plastenke za vodo, šolske potrebščine (barvice, svinčniki, peresa, peresnice), higienski pripomočki (šampon, milo, zobna ščetka), za fante žoge (nogomet in košarka; naj bo napihnjena, saj mnogi nimajo tlačilke, lahko pa kupite še tlačilko), za dekleta elastike, glavniki, zapestnice, verižice. Tudi ta darilca zavijete, jih prav tako osebno oddate ali pošljete v zbirni center, gor pa napišete spol, starost in vsebnost darila, da bo šlo v prave roke.

Vsi otroci imajo radi dobre sladkarije, pa tudi kakšne čisto nove in samo njihove igračke.

Obdarujemo pa tudi najstnike iz mladinske skupnosti, ki zaradi težkih razmer ne živijo doma, nekateri so brez staršev. Gre za najstnike stare 12 let in več, ki ne verjamejo več v dobre može, a bi bili res veseli, če bi se nekdo spomnil nanje in jim podaril kanček sreče. Ti najstniki imajo najraje hoodije, darilne kartice za higienske pripomočke, za športno opremo (žoge in tlačilke za žoge pa tudi za kolesa), darilne kartice za obutev ali oblačila, nahrbtnike za izlete, flaške za vodo (ne steklene). Tudi oni imajo radi dobre sladkarije, pa tudi zdrave prigrizke, kot so oreščki ali suho sadje.

Svojo namero o oddaji splošnega darila pošljite na anja.darila@gmail.com in poslali vam bomo konkretne podatke za oddajo.

Ideje za darila

Pri mlajših otrocih: Slim (playing dou), Barbie, topmodel, sladkarije, lego kocke (vseh vrst), ustvarjalni material.

Pri najstnikih: hoodiji (veliki puloverji s kapuco, po možnosti z anime motivi), bele superge, knjige za najstnike, nahrbtniki, tudi potovalne torbe

Pa seveda za vse starosti: buff - športna rutka, nogavice, nepremočljive rokavice, nogometne žoge, košarkaške žoge in seveda tlačilke.

Če nimate časa za nakupe, bodo to naredili na ZPM in otrokom, ki bodo ostali brez, izpolnili želje ter kupili darila. V ta namen lahko nakažete poljubno vsoto na spodnji račun:

Podatki za nakazilo:
ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana 
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
Namen: obdarovanje otrok Žurnal
Koda namena: CHAR
Sklic/referenca: SI00 670   

Pisma otrok

CE-10 IZIDOR (4 leta) - ZASEDEN

Dragi Miklavž! Sem 4-letni igriv in iznajdljiv fantič, ki leto nazaj še nisem slišal nič, posledično tudi govoril nič. Sedaj po operaciji ušeskov se je življenje meni in družini spremenilo in posijalo je sonce. Želim si zdravja tudi za svoja starša, saj je ati bolan na srčku. Rad kolesarim in igram nogomet in se rad igram z igračkami, ki spuščajo zvoke, saj zdaj moji ušeski slišijo. Želim pa si letalo ali helikopter na daljinca. (V njegovem imenu zapisali skrbniki)  

ŽELJA: Igračka letalo ali helikopter na daljinca

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Modra, Spiderman, kolesarjenje

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  27/110

CE-13 TOMAS (11 let) - ZASEDEN

Dragi Miklavž! Star sem 11 let. Hodim v 6. razred. Obiskujem plavalni klub, ker zelo rad plavam. Med prostim časom se peljem s kolesom, s skirojem grem na pumptrack. Ker zelo rad ustvarjam, si zelo želim 3-DPEN.

ŽELJA: 3-D pisalo za ustvarjanje

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Modra, kolesarjenje, plavanje, sestavljanje kock, risanje, Leo čokoladice.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 39/168

CE-14 DORIAN (9 let)       

Dragi Božiček, ime mi je Dori, obiskujem 4. razred OŠ. Rad se ukvarjam s športom, igram nogomet, kolesarim, rad obiskujem planinske domove in rad tudi veliko berem in sem prebral do danes 27 knjig (Lov na pošasti, Sesalci, Nikec in 20 izjemnih fantov …)

ŽELJA: Dron na baterije

NAJLJUBŠA BARVA, RISAN JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Rdeča, Batman, Spiderman, Kinder jajček, Milka. Rad ima šport, nogomet.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  37/140

CE-16 BAJRAM (5,5 let)

Bajram pisemca ni napisal, saj je še premajhen.

ŽELJA: Kuhinja za otroke, igra v. r.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Rdeča barva, vse sladkarije, bomboni Haribo. Rad vozi kolo.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  30/120–128

CE-17 ŠPELA (10  let) - ZASEDENA

Dragi Miklavž! Kmalu bo tvoj god. Letos je prvič, da sem se odločila, da ti pišem. Veš, da sem se vsako leto zelo bala parkljev. No, saj se jih še vedno, a sedaj že vem, da vedno premaga zlo. Naj ti povem, da znam že marsikaj sama skuhati in speči, zato ne pozabi vzeti, kar ti bom pripravila. Veš, zelo bi bila vesela, če bi vsi na tem svetu bili srečni. Jaz sem hvaležna za čisto vse … Ker vem, da si dober in mi vsako leto kaj prineseš, bom poskusila svoje želje napisati v to pismo. Kot veš, zelo rada rišem, ustvarjam, se družim s prijatelji … Že zelo dolgo si želim posebne markerje (Posca), a vem, da so dragi. Zelo se tudi želim naučiti kvačkati in plesti, da bi lahko izdelala razne stvari. Na mojem seznamu želja je tudi poseben set za izdelavo zapestnic (takšni obročki so). Vesela bom česarkoli, dragi Miklavž!

ŽELJA: (POSCA) markerji, set za izdelavo zapestnic, ki ima za izdelovanje nekakšne obročke, kaj v zvezi s kvačkanjem (knjiga)

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Roza, bela, svetlo modra, črna, svetlo vijolična. Navadna mlečna čokolada, lizike. Igranje klavirja, risanje, ustvarjanje, razni preizkusi.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  38/158/164 (tudi 146/152)

GRO-7 JONAS (9 let) - ZASEDEN

Dragi Miklavž, hodim v 4. razred in sem odličen učenec. Rad igram rokomet in nogomet. Treniram judo. Želim si postati učitelj športa. Prosim, da mi prineseš Pokemon karte in vstopnico za Woop. Že vnaprej se ti zahvaljujem. Lepe praznike ti želim.

ŽELJA: Pokemon karte in vstopnico za Woop

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Najljubša barva je turkizna, rad gleda Lexi in Lottie in inšpektor Gadget, rad ima Munchmallow (karamela), lizike, Rafaello. Veliko se ukvarja s športi: košarka, nogomet, rokomet, judo, hodi na šah.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 38/39–152

KAM-7 DEJAN (4 leta) - ZASEDEN

Dragi Miklavž. Moje ime je Dejan in star sem 4 leta. Ker še ne znam sam napisati pisma, mi je pomagala moja mamica. Letos sem bil zelo priden, zato si želim za darilo novo kolo in zimski kombinezon (velikost 110–112), bil pa bi vesel, če bi dobil še zimske škornje (velikost 31). Hvala dragi Miklavž, čakam tvoje darilo.

ŽELJA: Zimski kombinezon, zimske škornje

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Modra, blaze in megakolesnik, čokolada, rad vozi skiro in se igra na igrišču.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 31/110–116

KAM-3 ADNA (11 let)

Dragi Božiček! Želim za Božič, da mi prineseš skiro, nogavičke, sladkarije, obutev številka 38, trenirko številka S, kapo, rokavice, šal. Hvala.

ŽELJA: Skiro, nogavičke, obutev 38, trenirko S, kapo, rokavice, šal.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Bela barva, gumijasti bomboni, ples.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 38/S

KAM-4 ADIN (8 let) - ZASEDEN 

Dragi Božiček, želim za Božič, da prineseš zimsko trenirko (št. 134) in bundo, škornje, sladkarije, kopačke (št. 33) in suhe salame in klobase.

ŽELJA: Zimska trenirka, bunda, škornje, suhe salame in klobase

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Zelena, čokolada, nogomet.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  33 / 134

KOR-1 ALEXIA (11 let)      

Dragi Božiček! Veseli me jahanje konjev, igranje družabnih iger in poslušanje glasbe. Moja največja želja je, da bi spoznala svojega najljubšega pevca Luka Basija. Poleg tega si že dolgo želim na njegov koncert. To bi me zelo osrečilo! Že vnaprej se lepo zahvaljujem.

ŽELJA: Koncert Luke Basija

NAJLJUBŠA BARVA, RISAN JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Bež, roza barva. Obožuje konje, od glasbe najbolj Luka Basija in Joker out. Rada tudi riše.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  38/170 oz. velikost za 13 do 14 let

KOR-2 ALEX (9 let)

Dragi Božiček, sem Alex. Veseli me nogomet, igranje igric, rad grem kam z družino. Za darilo bi si želel, da gremo z družino kam na lepše. Všeč so mi tudi živali. Že vnaprej se ti zahvaljujem.

ŽELJA: Izlet z družino. Že dolgo si želi obiskati živalski vrt.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Barva zelena in modra. Obožuje nogometaša Ronalda, je velik oboževalec. Rad ima nogomet, rad kolesari. Nasploh je rad v naravi.   

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  38/168

KOR-3 ANEJA (5 let)

Dragi Božiček, sem Aneja. Rada imam puzzle, skrbim rada za živali. Najraje imam konje. Zato si želim, da bi lahko en dan preživela s konji. To bi me res osrečilo. Že vnaprej se ti zahvaljujem.

ŽELJA: Dan, preživet s konji

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Kinder maxi King čokolada, barvi roza in rdeča. Ima rada Smrkce in gabijino hiško. Rada ima puzzle in igranje z žogo.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 30/128

KOR-4 ANABELL  (6 let)

Dragi Božiček, želim si sestavljanke za 6 + let in klavir. Želim si postati zobozdravnica.   

ŽELJA: Sestavljanke 6+, klavir

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Roza, Elza, čokolada, petje, glasbena šola

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  34/140

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, dolgo v varni hiši, težka finančna situacija.

KOR-5 PATRICK  (7 let)

Dragi Božiček, želim si zračni hokej. Želim si, da mami gre v službo.  

ŽELJA: Zračni hokej

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Oranžna, Batman, piškoti, sestavljanje

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  35/122

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, dolgo v varni hiši, težka finančna situacija.

KOR-6 PASCAL (4 leta)

Pascal je še premajhen, da bi sam napisal svoje pisemce, si pa želi cesto za avtomobilčke in da bi vedno sijalo sonce.

ŽELJA: Cesta za avtomobilčke        

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Modra, Mini on, Kit Kat, igranje z avtki    

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  27/104

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, dolgo v varni hiši, težka finančna situacija.

KP-5 SANELA (13 let)   - ZASEDENA 

Lepo pozdravljen Božiček. Ime mi je Sanela, imam 13 let. Moj hobi je petje in risanje. Želim si LED lučke, zvočnik, oversize sivo felpo (XS ali S) in kompletni kovček s šminko. Zelo bi bila vesela, če bi dobila kaj od teh navedenih stvari.

ŽELJA: LED lučke, oversize siv pulover s kapuco (hoodie), kovček za šminke.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Riše in poje

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  36/S

KP-6 MATEJ (11 let)

Lep pozdrav Božiček. Ime mi je Matej, star sem 11 let. Moj hobi je nogomet. Želim si žogo za nogomet in boksarsko vrečo.

ŽELJA: Nogometna žoga, boksarska vreča in rokavice za boks

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Nogomet

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 38/S

KR-10 AIŠA (11 let) ZASEDENA

Dragi Božiček. Ime mi je Aiša, rada rišem in ustvarjam. Zelo rada imam živali, najraje pa mucije. Hodim na tabornike in strelski krožek. Najbolj si želim, da bi bila srečna in zdrava. Za darilo si želim barvice (čim več barv), velik risalni blok, svinčnik za risanje različnih trdot (B, B2, B4 …), set za ustvarjanje nakita, prstanov in zapestnic … in vse sladkarije na svetu. Vem, da sem napisala veliko stvari, zato tebi Božiček prepuščam izbiro, s čim me boš presenetil. Za vsako darilo se ti lepo zahvaljujem in ti želim vesel božič!

ŽELJA: barvice ( čim več barv), svinčniki za risanje različnih trdot(B, B2, B4), velik risalni blok, lahko kakšen set za ustvarjanje nakita ter seveda sladkarije.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Vijolična, od risank najraje gleda Teen titans, sladkarije čokolada, rada riše in ustvarja nakit, lepi, ustvarja z das maso, v prostem času obiskuje tabornike in strelski krožek, zelo rada ima živali

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  39/ženska L (ohlapni kroji, saj ne mara oprijetih stvari)

OPIS DRUŽINE: Mama doživela prometno nesrečo, od tedaj je doma in so v hudi finančni stiski. Enostarševska družina.

KR-10 SOFIJA (11 let)  - ZASEDEN 

Dragi Božiček! Leto je naokoli, eno leto sva starejša, spet vam pišem za darili. Pridna sem bila in zelo vas pogrešam. Kako si? Imela sem dobre ocene in sedaj tudi ubogala mami in očija. In se tudi učim zelo veliko. Pomagala sem dajati v pomivalca, pospraviti posodo, pobirati cunje in tako naprej. Lejte, želim si veliko, ampak nočem, da zapravite preveliko denarja. Samo želim si rokavice za kolo in za zunaj mehko celo škatlo slime in plastelina in kakšna oblačila ali superge. To je, kar si zares želim, upam, da lahko še nekaj, da bomo vsi dolgo živeli, bili zdravi in dobro napredovali, tako kot vi Božiček. Pa še rada bi, da bi se smejali do konca dni. Upam, da sem ti pokazala, kakšna znam biti. Želim si tudi, da bi prišel do babi, ki živi pod nami. Pa še zelo se veselim. Pozdravi svoje škrate in jelene. Želim ti veliko potovanje okoli Slovenije, adijo.

ŽELJA: plastelin, slime, dobre rokavice za zimo in za kolo, čelada

NAJLJUBŠA BARVA, RISANi JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Kisli bomboni, modra barva, košarko rada igra, junak: Superman

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 39/S  

KR-11 JOVANA (10 let)

Dragi možje. Rada grem ven s prijateljicami, hodim na gasilce, dobra sem v šoli. Najbolj si želim squishmallows, največjega in čim več. Najbolj si želim squishmallows in kolebnco (roza, ker je to moja najljubša barva), da lahko, ko bo pomlad, skačem čez njo in roza gumitwist (roza in čim daljša). Ime mi je Jovana, stara sem 10 let. Hvala vsi dobri možje. (10 let imam, a še verjamem v vas).

ŽELJA: Squishmallows, gumitwist, kolebnica

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Najljubša barva je roza, Lori iz Gromka hiša, sladkarija Skites, Kinder in Kit Kat. Rada ima gimnastiko in rolanje.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  36/146–152

KR-12 MARKO (8 let)

Dragi Božiček, dedek Mraz in Miklavž. Jaz sem Marko, star sem 8 let in hodim v 3. razred. Zelo rad se učim, hodim na gasilce, rokomet in nogomet. Živim z mami in s sestro, rad imam atija, ati živi pa sam. Rad bi prosil za darilo, ker se trudim, da sem priden in ubogam. Želim si pokemon karte, pokemon veliki album in pikado.

ŽELJA: Pokemon karte, pokemon veliki album in pikado

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Modra, spuži Kvadratni, Kinder, Kit Kat

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  34/146

KR-15 MARIO (5,5 let)  - ZASEDEN 

Lepo pozdravljeni, sem starejša sestra Mariota. Star je 5 leti in pol. Je živahen in vesel otrok, obiskuje predšolsko vzgojo, rad se igra s plišastimi igračkami, avtomobilčki in kockami. Naslednje leto bo obiskoval 1. razred, zato bi mu radi privoščili visoko posteljo s pisalno mizo, ampak to mu bomo zelo težko privoščili, saj smo 6-članska družina. Starša delata, živimo v občinskem stanovanju. Zima se bliža in stroški ogrevanja bodo kar visoki, saj se grejemo na električno energijo. Praznujemo v krogu družine in to nam je najlepše.

ŽELJA: Rad ima Lego kocke, avtomobilčke in plišaste igrače; visoka postelja

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: modra barva, Bron-tačke na patrulji, bomboni.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  31/128

KR-7 ANŽE (12 let) - ZASEDEN

Dragi Miklavž. Sem Anže in hodim v 7. razred. Imam dva brata in eno sestro, ki jih imam zelo rad. Igram košarko in treniram trikrat na teden. Šola je težka in se moram zelo učiti. Želim si, da mi prineseš zimske čevlje 44, nogavice, spodnje perilo – boksarice, veliko sladkarije. Želim si, da bi imel v šoli boljše ocene. Zahvaljujem se ti za vse, kar mi boš prinesel. Obljubim, da bom priden.

ŽELJA: Zimski čevlji, nogavice, spodnje perilo-boksarice, sladkarije

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: košarka, nogomet, namizni tenis, najljubše barve nima; nosi belo, črno, modro, sladkarije pa ima vse zelo rad, bombone in čokolade

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  44/S ali otroška številka 170 (velik je 160 cm)

KR-8 KRISTINA (10 let)

Dragi Božiček! Ime mi je Kristina, stara sem 10 let. Rada se igram z Barbikami, sestavljankami in s plišastimi igračami. Rada tudi ustvarjam. Rada hodim na balet in judo. Najbolj si želim sestavljanko Harry Potter, vesela bom pa vsakega darila. Dragi Božiček hvala v naprej! Tebi, vsem otrokom, živalim in vsem ostalim želim, da bi bili zdravi in veseli.

ŽELJA: Sestavljanka Harry Potter, obutev v št. 37 (teniske in nepremočljivo obutev npr. pohodniške čevlje)

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Roza in modra, Harry Potter, čokolada, kadar je izjemoma mogoče zelo rada jaha, redno hodi v GŠ na balet in v šoli judo, rada ustvarja iz vsega mogočega, najljubše igrače: plišaste, “barbike”, sestavljanke.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  37/152 (lahko tudi 158)

KR-9 KRIS (11 let)

Dragi Božiček, leto je naokoli in prosim spet za darila. Jaz sem te že zelo pogrešal, ali si ti kaj mene, je vprašanje. Po dolgem času bo spet Božič, edini dan, ko greš po celem svetu. Zdaj že zelo napredujem z mojim kolesom: dobil sem zelo dobro kolo, znam že skakati, samo še malo pa se bom naučim še peljati po zadnji gumi. Zato ti pišem, ker si želim opremo za kolo: čelada, ščit za telo, rokavice za telo. Želim si pa še bolj, da bomo vsi zdravi in srečni. Seveda tudi ti Božiček in Rudolf z rdečim nosom. Pa še škratki, ki delajo darila. Upam, da se mi vse to uresniči. Res si najboljši Božiček.

ŽELJA: oprema za kolesarjenje, čelada, ščitniki, rokavice

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: vse sladkarije, zelena barva, obožuje kolesarjenje

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  40/S

LJ-100 HASAN (12 let)

Meni je ime Hasan. Star sem 12. Decembra bom 13. Zelo si želim nogometne kopačke (številko noge imam 41) in nogometno žogo. Zelo te imamo radi Miklavž.

ŽELJA: Nogometne kopačke, številka 41, nogometna žoga

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: modra, spiderman, Milka čokolada, nogomet

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  41/169     

LJ-101 MUSTAFA (11 let)

Dragi Miklavž, želim nerf pištolo, nogometne čevlje za beton, superge in bundo. Za mojo mami pa še torbo. Hvala ti za vse.

ŽELJA: Nerf pištola, nogometni čevlji za beton, bunda, superge, torba za mami

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Rdeča barva, Spiderman, Skittles, nogomet

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  37/146

LJ-102 MERT (2 leti) - ZASEDEN

Mojemu sinu je ime Mert. Star je 2 leti, januarja bo 3. Zelo ima rad avte, vlake in letala. Zelo te imamo radi Miklavž. Rabi čevlje številka 24 in toplo kapo. Hvala za vse (zapisala mama).

ŽELJA: Čevlji, kapa, avtomobil, letalo ali vlak na daljinec         

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Zelena, Spiderman, čokolada, igranje z vlakom

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 24/110     

LJ-105 Miša (6 let) - ZASEDENA

Dragi Miklavž. Sem Miša in sem stara 6 let. Kmalu bom 7. Imam mlajšo sestrico. Letos sem bila pridna. Za darilo bi si želela obleko za balet in lego kocke Gabby's dollhouse. Zelo si želim, da bi bila moja družina še naprej zdrava, da bi se imeli radi. Hvala ti dragi Miklavž.

OPIS DRUŽINE: Oba starša invalida, dva otroka, težka finančna situacija.

VELIKOST OBUTVE: 33

VELIKOST OBLAČIL: 128

ŽELJA: Obleka za balet ali ritmična gimnastiska in lego kocka za gabijina mačja hišica. Zelim si zdravja,  da se bomo imeli radi.

OKUS: turkizna,  bela in črna barva,  risan junak: Gabijina mačja hišica risanka in troli,  sladkarije: jajca kinder joy in bonbon,  hobi: balet in ritmična gimnastiska in lego kocka in rocno za delo

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

 

LJ-159 Tadej (6 let)

Pozdravljen Miklavž!

Moje ime je Tadej, star sem 6 let in hodim v prvi razred. V življenju si najbolj želim, da bom zdrav in prav tako drugi otroci. Rad bi imel škrata, a vem, da to ni mogoče. Zato te prosim za eno igro nitendo od super maria. Eno že imam – Mario kart že imam. Najlepša hvala.

VELIKOST OBUTVE: 31

VELIKOST OBLAČIL:128

OKUS: Zelena, Hulk, bomboni, kolesarenje, fuzbal.

ŽELJA: Igrica za nintendo, zdravje.

 

LJ – 173 Eva (7 let) - ZASEDENA

Dragi Božiček

Upam, da se na poti okoli sveta ustaviš tudi pri meni. Stara sem sedem let. Rada se ukvarjam s športom, se igram s prijatelji in učim za šolo. Sem pridna doma in v šoli. Želim si, da bi bili doma vsi zdravi in veseli. Za darilo si želim nogometni dres Messi ali kateri drugi. Fantovski dres, čeprav sem punca. Želim si tudi plišasto igračo kužka.

OPIS DRUŽINE: Zaradi nasilja v družini so se z mamico zatekli v varno hišo. Težka družinska in finančna situacija.

VELIKOST OBUTVE: 30

VELIKOST OBLAČIL:134

OKUS: modra,  ježek Sonic,  sladkarije vse,  šport (nogomet),  rolanje,  igranje s prijatelji,  risanje

ŽELJA: Eva si želi nogometni dres (kratke hlače in kratka majica),  saj si želi postati nogometašica. Od igrač pa ima rada le plišaste igrače. Letos si želi kužka. Ni pomembno kakšnega. Zdravje v družini.

LJ-224 Val (11 let)

Živijo Božiček

Sem Val in hodim v 5. razred. Zelo rad igram nogomet in se družim s prijatelji. Želim si, da bi me imeli prijatelji radi in da bi bili zdravi vsi. Ker so mi ukradli skiro, bi si res želel novega, če lahko mi prineseš za darilo. Hvala ti od srca.

Lep pozdrav, Val

OPIS DRUŽINE: očka je v zaporu, težka čustvena in finančna situacija.

VELIKOST OBUTVE: 38

VELIKOST OBLAČIL:164

OKUS: MODRA,  KINDER BUENO,  NOGOMET

ŽELJA: skiro, prijatelji in zdravje

 

LJ-228 Antonio (9 let)

Dragi božiček! Božiček rad bi da bo družina srečna, rad bi monkart Draka mega rosd, rad bi monkart Led mega rajd. Hvala, ker osrečuješ vse otroke. Dragi Božiček. Hvala, tvoj Toni

VELIKOST OBUTVE: 36

VELIKOST OBLAČIL: 140

OKUS: Modra in zelena,  roboti monkrad,  cokoladice,  nogomet in igre z žogo

ŽELJA: Robotki Monkard. Da bi družina bila srečna.       

 

LJ-230 Pejo (11 let) - ZASEDEN

Dragi Božiček!

Ime mi je Pejo in sem star 11 let. Bil sem zelo priden to leto in komaj čakam, da prideš in sem zelo vesel. Največ si želim, da so vsi srečni in zdravi. Želim si, da sem srečen in uspešen. To leto si želim dobit pištolo Nerf Elite 2.0.

Hvala, ker imaš rad vse otroke na svetu in ker nas osrečuješ. Rad te imam. Tvoj Pejo

VELIKOST OBUTVE: 38,5

VELIKOST OBLAČIL:152

OKUS: Rdeča, sonic, čips, igrice,  košarka

ŽELJA: Pištolo Nerf elite 2.0 snajper. Da so vsi srečni in zdravi.  

 

LJ-231 Ema (9 let) - ZASEDENA

Dragi Božiček

Jaz sem Ema. Hodim v 4. razred. Doma rada ustvarjam razne izdelke. Rada tudi rišem. Doma se zelo rada igram z mojim mačkom. Po pouku hodim igrat košarko. Obiskujem tudi gimnastiko. Vsako leto te že nestrpno pričakujem. Z babico živiva sami, zato si želim, da bova srečni in zdravi. Za darilo si želim drsalke. Sem že velika in imam številko 37-40.

OPIS DRUŽINE: Nima ožje družine, živi samo z babico.

VELIKOST OBUTVE: 37

VELIKOST OBLAČIL: 156

OKUS:Modra, gimnastika

ŽELJA:Vsakega darila bo vesela.

 

LJ-232 Anastasija (5 let) - ZASEDENA

Narisala je čudovito slikico Elze iz risanke Frozen.

VELIKOST OBUTVE: 28

VELIKOST OBLAČIL:122-128

OKUS:Elza iz Frozen

ŽELJA:Igračko Elza barbika, karkoli povezano z Elzo

 

LJ-234 Inaja (12 let)

Dragi božiček,

Sem Inaja, stara sem 12 let in obiskujem OŠ. Rada plešem, pojem in rada hodim na izlete z mamico in bratcom. Vesela sem, ko kam gremo, se sprehodimo, družimo in najbolj všeč mi je, če se kje lahko kopamo. Zato bi si želela karte za kopanje. Če pa to ne gre, pa kakšne različne okuse mazil za ustnice. Drugače bom vesela česarkoli. Božiček že vnaprej hvala za tvojo dobroto.

OPIS DRUŽINE: dva otroka z mamico, en otrok s posebnimi potrebami, živijo v najemu.

VELIKOST OBUTVE: 39

VELIKOST OBLAČIL:170

OKUS: PETJE,  PLES,  GABYINA MAČJA HIŠICA,  KALI S MASHUP

ŽELJA: Karte za kopanje, mazila za ustnice, preživlajnje časa z družino.

 

LJ-238 Elmedin (10)

Pozdravljen božiček

Sem Elmedin, star sem 10 let in hodim v osnovno šolo. V prostem času rad rišem, igram nogomet, igram video igrice. Ko odrastem, si najbolj želim postati astronavt, trenutno pa si od tebe najbolj želim, da mi za darilo prineseš avtomobilček. Hvala za tvojo neskončno dobrosrčnost in čar, ki ga vnašaš v srca mladih. Zahvaljujem se ti

VELIKOST OBUTVE: 37

VELIKOST OBLAČIL:174

OKUS: Rdeča,  supermen,  rad iam nogomet.        

ŽELJA:Avtomoilček, družina (več podatkov o tem, kakšen avtomobilček, nam ni znano. Predlagamo avto na baterije, ki ni preveč občutljiv in lahko pelje po raznem terenu tudi zunaj – in priloženih več baterij op. p.)

 

LJ-240 Sara (8 let) - ZASEDENA

Dragi božiček. Jaz si želim puščico z barvicami, ki imajo redirko in flomastre. To si želim, ker so mi v šoli ukradli puščico. Hvala dragi božiček, rada te imam

OPIS DRUŽINE:Mama je pred kratkim ostala brez službe in so se čez noč znašli v veliki stiski.

VELIKOST OBUTVE: 35

VELIKOST OBLAČIL:130

OKUS: Modra, rada ima bombone, stich je njen najljubši risani junak

ŽELJA: Sara si želi puščico top model saj so ji na žalost par dni nazaj ukradli v šoli in je bila zelo žalostna in objokana. Sara vedno govori, da si želi, da smo vsi zdravi.

 

LJ-241 Emil (11 let)  -  ZASEDEN 

Živijo dedek Mraz. Za novo leto želim nogometno žogo, ker rad igram nogomet.

VELIKOST OBUTVE: 37

VELIKOST OBLAČIL:164

OKUS:Modra, spider man, čokolada, nogomet

ŽELJA:Nogometna žoga.

 

LJ-242 Dino - ZASEDEN

Narisal je čudovito zimsko sliko.

VELIKOST OBUTVE: 34

VELIKOST OBLAČIL:134

OKUS: Rjava, hulk, čokolada,  nogomet

ŽELJA: Plišast kuža

 

LJ-243 Eman (5 let)

Dragi dedek Mraz

Jaz sem Eman in sem star 5 let. Ker še vedno nimam kolesa in si ga zelo želim, te prosim, če mi lahko željo izpolniš. Zelo rad bi spomladi začel kolesariti. Želim ti najlepše praznike in veliko dobrih sladkarij.

OPIS DRUŽINE: Bolna mamica, ki je ostala brez službe, čaka na operacijo srca, a se ji je pritaknila še ena kronična bolezen.  

VELIKOST OBUTVE:31

VELIKOST OBLAČIL:243

OKUS: Črna in modra barva,  najraje gleda risanko Sonic. Rad ima čokolado in čips. Zelo rad pleše.

ŽELJA: Kolo za petletnika, lahko rabljeno, srevisirano in uporabno.

 

LJ-244 Elvedin (10 let)

Dragi dedek Mraz. Hodim v 5. razred. Zelo rad hodim na planinske izlete. Lansko leto sem dobil bronasto priznanje in sem tudi mladi planinec. Želim si, da bom zdrav in tudi moja družina. Ker bomo letos v šoli imeli kolesarski izpit, si želim kolo. Upam, da se mi želja izpolni. Želim si, da bodo vsi lepo praznovali. Hvala za darilo in lepo praznuj.

OPIS DRUŽINE: Bolna mamica, ki je ostala brez službe, čaka na operacijo srca, a se ji je pritaknila še ena kronična bolezen.  

VELIKOST OBUTVE: 41

VELIKOST OBLAČIL: S moška

OKUS: BARVA RDEČA IN ČRNA, FILM SAM DOMA , BONBONI IN ČIPS, SEM MLADI PLANINEC.

ŽELJA: Karkoli, za vsako stvar bo zelo vesel. (Sicer si pa želi kolo za 10-letnika. Lahko rabljeno, delujoče – nekdo, ki ga lahko osebno dostavi v Ljubljano v zbirni center)

 

LJ-249 Džena (7 let)

Dragi božiček. Sem pridna Džena. Stara sem 7 let. Zelo rada se igram. Rada se igram s prijateljicami v šoli. Za darilo si želim barbiko lol

VELIKOST OBUTVE: 35

VELIKOST OBLAČIL:140

OKUS: Vijolična in Roza, Smrkci, Lizike, Rada kolesari, rada poje, rada riše in zelo rada igra košarko.

ŽELJA: Karkoli (barbiko lol in kakšen kos oblačila ali obutve)

 

LJ-251 Alja (11 let)  -  ZASEDEN

Pozdravljen dedek Mraz

Hodim v 6. razred. Rada imam svoje prijatelje. Moj najljubši predmet je umetnost in glasba. V prostem času rada rišem. Ukvarjam se z risanjem. Želim si risalni set in šolsko torbo za 6. razred. Hvala dedek Mraz

VELIKOST OBUTVE: 39

VELIKOST OBLAČIL:XS

OKUS: VIOLIČNA,  ČRNA, ČOKOLADE

ŽELJA: RISALNI SET IN ŠOLSKA TORBA ZA 6 RAZRED

 

LJ-252 Zoja (12 let)

Dragi božiček!

Sem Zoja. Rada rišem, ustvarjam, hodim v šolo, živali in sprehodi v naravi. Doma imam bratca, ki zna biti nagajiv, prijazen in smešen. Imam tudi dva mucka. Za darilo si želim leseno rolko, s katero bi se lahko naučila različne trike, ali pa svinčnik, za kar bi ti bila zelo hvaležna.

VELIKOST OBUTVE: 38

VELIKOST OBLAČIL:164

OKUS:črna

ŽELJA: lesena rolka ali svinčnik

 

LJ-253 Mia (5 let)

Dragi Miklavž, najbolj si želim, da bi bila zdrava in srečna. Zelo bi bila vesela, če bi mi kupil otroški voziček in dojenčka oziroma punčko z laski, da bi jo vozila na sprehode in frizirala. Želim si tudi kakšna oblačila za dojenčka.

Mia ni napisala sama pisma, je pa narisala čudovito mucko.

VELIKOST OBUTVE: 28

VELIKOST OBLAČIL:116

OKUS: Svetlo zelena,  tačke na patrulji,  sladoled

ŽELJA: Otroški voziček in dojenček(punčka z laskii),  da jo bo lahko peljala na sprehod in frizerala. Zdravje in sreča.

 

LJ-254 Mitar (9 let)  - ZASEDEN 

Spoštovani gospod Miklavž. Tudi gospod dedek Mraz. Pišem vam Miter in vas prosim, da me to leto presenetite z darilom. Darilo naj bo po vaši izbiri. Hvala za naprej. Mitar

OPIS DRUŽINE: nasilje v družini, zaradi posledic razhoda težka finančna situacija, podnajemniki

VELIKOST OBUTVE: 39

VELIKOST OBLAČIL:S

OKUS: MODRA.VENOM.TVIKS ČOKOLADICE.NOGOMET

ŽELJA: Karkoli po vaši izbiri

 

LJ-255 Sara (12 let) - ZASEDENA

Dragi Božiček. Jaz rada rišem in ustvarjam. Najbolj nematerialnega si želim, da bi imela veliko sreče. Za darilo si želim platno in sladkarije, če lahko. Najlepša hvala. Sara

VELIKOST OBUTVE: 37

VELIKOST OBLAČIL:170

OKUS: Modra

ŽELJA: Platno za slikanje in sladkarije. Da bo vedno srečna.

 

LJ-256 Ivan (5 let) - ZASEDEN

Dragi Božiček! Ivan je star 5 let in obiskuje vrtec. Je živahen otrok, ki se rad igra z avtomobilčki, plastelinom in lego kockami. Rad ima bratca in sestrice. Obožuje spider-mana in tačke na patrulji. Obožuje živali. Za darilo bi rad kakšen avtomobilček, kamion ali traktor, ali pa sladkarije. Najlepša hvala.

VELIKOST OBUTVE: 27

VELIKOST OBLAČIL:118-122

OKUS:Spider-man, Tačke na patrulji, bombone, sokovi, čokolada

ŽELJA:kamion ali traktor, sladkarije

 

LJ-257 Andrej  - ZASEDEN 

Dragi božiček

Rad treniram karate, vozim kolo in se rad družim s prijatelji. Hodim v šolo in imam rad šport. Želim si, da sem zdrav in srečen. Za darilo bi pa loparje za namizni tenis (ping-pong), če lahko. In sladkarije, če lahko. Hvala vnaprej!

VELIKOST OBUTVE: 39

VELIKOST OBLAČIL:164-170

OKUS: Modra, kung fu panda, skitles bombone, snikers čokoladice, vožnja kolesom.

ŽELJA:Loparji za namizni tenis, sreča in zdravje

 

LJ-258 Lara (8 let) ZASEDENA

Dragi božiček!

Jaz rada vadim ples, in se igram s prijatelji, ali z mlajšim bratcem. Rada bi, da nikoli nisem bolna. Za darilo bi rada dobila set za izdelavo ogrlic in zapestnic in sladkarij. Prosim, če mi lahko prineseš. Vnaprej hvala.

VELIKOST OBUTVE: 33-34

VELIKOST OBLAČIL:128

OKUS: roza, Elza in Ana (Frozen)

ŽELJA: Set za izdelavo zapestnic, da je vedno zdrava, rada bi velikega medveda

 

LJ-259 Klara (9 let)

Dragi božiček!

Kmalu bo čas, ko te spet vidimo! Komaj čakam! Treniram plezanje, ki mi je zelo všeč. Rada igram tudi igre z žogo. Moja najljubša žival je panda, moji najljubši barvi sta bela in črna. Ko bom velika, si želim postati odlična plezalka. Rada bi bila tudi veterinarka ali učiteljica. Če me boš letos obiskal, si želim snežno kroglo panda, slime, panda puščico in panda glavnik. Upam, da sem bila dovolj pridna, da mi to prineseš. Zelo ti hvala <3 Tvoja Klara

VELIKOST OBUTVE: 34

VELIKOST OBLAČIL:134

OKUS: ČRNA IN BELA STA NAJLJUBŠI BARVI,  NAJLJUBŠA ŽIVAL JE PANDA,  TRENIRA PLEZANJE,  RADA TELOVADI IN IGRA IGRE Z ŽOGO.

ŽELJA: SNEŽNA KROGLA PANDA, PUŠČICA PANDA, SLIME, GLAVNIK PANDA. ŽELI SI POSTATI VRHUNSKA PLEZALKA

 

LJ-260 Jerca (6 let) - ZASEDENA

Narisala je čudovitega božička in jelenčka, pa en kup srčkov. Pismo ji je napisala mamica.

Dragi Božiček!

Rada se vozim s kolesom in plešem in veliko govorim. Rada se igram z mamico. Želim si biti dobra in uspešna plesalka. Rudim se biti pridna in upam, da mi boš prinesel darilo. Želim si dnevnik s ključavnico ali kodo. Všeč mi je tudi origami. Rada ustvarjam. Dragi božiček, zelo te imam rada in že vnaprej hvala za darilo.

VELIKOST OBUTVE: 29

VELIKOST OBLAČIL:116

OKUS: NAJLJUBŠA BARVA JE ROZA. VŠEČ SO JI SAMOROGI. RADA SE VOZI S KOLESOM IN IGRA Z DOJENČKI. ZELO RADA PLEŠE.

ŽELJA: DNEVNIK NA KLJUČAVNICO ALI KODO. ORIGAMI. KAJ ZA USTVARJATI. VELIKO JI POMENI ČAS Z MAMICO IN IGRA. ŽELI SI BITI DOBRA PLESALKA.

 

LJ-263 Anja (8 let)  - ZASEDEN 

Pismo za božička

Letos si želim čevlje, top model ali oblačila. Lahko tudi šolske potrebščine ali majhne dojenčke. Ali copate, ali nogavice, ali lego friends … Ali karkoli drugega. Narisala je prikupno božičkovo kapo.

VELIKOST OBUTVE:34

VELIKOST OBLAČIL:146

OKUS: MODRA,  RUMENA,  ČRNA

ŽELJA: Eno od zgoraj naštetih stvari.

 

LJ-264 Gal (12 let)  - ZASEDEN 

Dragi Miklavž

Moje ime je Gal. Rad obiskujem fitnes in zelo veliko kolesarim. Želim si, da bi uspešno zaključil šolo, da smo v družini zdravi in srečni. Moja želja je, da bi enkrat obiskal kino ali se peljal z gokartom. Rad imam tudi družabne igre in si želim monopoli. Hvala ti za vse. Gal

OPIS DRUŽINE: Bratec je otrok s posebnimi potrebami, bolna mamica zaposlena za polovični delovni čas.

VELIKOST OBUTVE: 40

VELIKOST OBLAČIL: S

OKUS: MODRA,  SPIDERMAN,  KISLI BONBONI,  ČIPS,  PUDING,  KOLESARSTVO,  FITNES,  NOGOMET

ŽELJA: MONOPOLY,  HRANO,  KINO KARTO,  DA SO KLJUB VSEJ BOLEZNI SREČNI IN VZTRAJNI

 

LJ-265 Filip (10 let) - ZASEDEN

Dragi Miklavž, sem vesel fant, rad se učim, plavam in igram bagbinton. S prijatelji rad igram igrice. Ker sem izgubil očeta, si najbolj želim njegovega objema. Rad bi nosil uro, tako kot moj oči, zato si jo želim za darilo.

 OPIS DRUŽINE: Tragična družinska zgodba, očka umrl, mamica hudo bolna in čaka operacijo. Po smrti očka zbolel tudi Filip. Poleti so poplave hudo prizadele njihovo družino, poplavilo jim je stanovanje in klet.

VELIKOST OBUTVE:39

VELIKOST OBLAČIL:za 14-15 let

OKUS: Modra,  superman,  badminton,  kolo,  nimm2 (kiselkaste sladkarije),  čokolada

ŽELJA: očkov objem. Ura

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

LJ-266 Vid

Dragi Božiček!

Letos sem poskusil biti čim bolj priden, čeprav mi je kdaj spodletelo, sem se opravičil in se poboljšal. Rad igram Yu-Gi-Oh in druge karte, gledam zvezde, se družim s prijatelji. Letos si želim Yu-Gi-Oh karte, poleg darila si želim srečo, ljubezen, mir in veselje. Vnaprej se ti zahvaljujem. Upam, da sem bil dovolj priden in da se imaš lepo. Srečno, Vid

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, mamica in otrok sta zdaj sama.

OKUS: BARVA RDEČA,  RISANKA GROMKA HIŠA,  SLADKARIJE ČOKOLINO,  HOBIJI GLEDANJE ZVEZD,  IGRANJE YOGI OH IN DRUGIH KART,  DRUZENJE S PRIJATELJI

ŽELJA: Želi si YOGI OH karte. Srečo, ljubezen, mir in veselje.      

 

LJ-267 Lukas (2,5 let) - ZASEDEN

Dragi Božiček, ker sem že mali lumpek, bo mami napisala kar si želim, ker me najbolje pozna. Glede na to, da imam malo starejšo sestrico, si želim enako kot ona, samo nagajati ji še ne bom nehal, ker jo imam najraje na svetu. Ker pa rad posnemam sestrico, bi rad, da skupaj ustvariva bend in zato bi jaz zelo rad imel kitaro skupaj sva najboljša. Hvala (narisal je lepo abstraktno kitaro )

VELIKOST OBUTVE:25/26

VELIKOST OBLAČIL:98

OKUS: rad ima vse, barva modra

ŽELJA: Zelo si želi otroške kitare.

 

LJ-268 Jakob (3 leta) - ZASEDEN

Dragi božiček, če me boš kaj obiskal, si želim kakšen avtomobilček ali pa magnetne kocke, da bi še naprej lahko gradil in sestavljal. Za kar ti bom hvaležen. Narisal je lep avtomobilček.

VELIKOST OBUTVE:25

VELIKOST OBLAČIL:104

OKUS: modra,  zelena, Spuži kvadratnik, lizika

ŽELJA: Avtomobilček ali pa magnetne kocke

LJ-261 Ajda (12 let) - ZASEDENA

Sem Ajda in hodim v 7. razred OŠ. V prostem času igram harmoniko, ki sem si jo kupila iz privarčevanega denarja. Veliko časa preživim zunaj, kjer se družim s prijatelji in preživljam čas s svojim kužkom. Rada kuham in pomagam pri zunanjih hišnih opravilih. Letos bom preživela svoj prvi božič brez očija in sploh ne vem, kakšen bo ta božič. Dragi božiček, letos si želim, da me obdariš z Lego Friends (lego kocke).

Želim ti miren božič in upam, da se nekoč vidiva v tvoji deželi.

Narisala je tudi čudovito riscico piškotka.

OPIS DRUŽINE: Opis je napisala mamica: V avgustu smo se znašli v zelo težki in boleči situaciji. Najprej so nas dolete poplave,  nato pa smo izgubile mojega moža, Ajda pa očija. Sedaj sem ostala z Ajdo in njeno starejšo sestrico. 14 dni nazaj se nam je pridružil kuža,  ki nam pomaga v težkih situacijah. Naši prazniki so bili v družinskem krogu z babicami in dedki. Letos pa si jih žal ne upam predstavljati... Ajda vsako leto napiše pismo dobremu možu,  ki jo tudi obdari. Zgodilo se je že tudi,  da dobi drugo darilo,  ki ga je napisala v pismu in se ga je zelo razveselila. Letos pa smo se pogovorile,  da dobri mož prinese malenkosti,  saj moram glede na situacijo bolj varčevati. Ajda zelo rada sestavlja kocke,  zato se je odločila,  da bo dobremu možu napisala lego kocke za starejše otroke. Želi si,  da bi njen očka skupaj z nami praznoval Božične praznike.

VELIKOST OBUTVE: 40

VELIKOST OBLAČIL:13-14 let

OKUS: AJDA IGRA HARMONIKO,  RADA KUHA,  POMAGA PRI ZUNANJIH HIŠNIH OPRAVILIH. PRED ŽALOSTNIM DOGODKOM JE TRENIRALA ODBOJKO,  KOT MLAJŠA PA NOGOMET. NJENA NAJLJUBŠA BARVA JE MODRA,  RADA PA IMA KISLE BONBONE

ŽELJA: da bi praznovali z očijem, lego kocke

 

LJ-262 Taja (11 let) - ZASEDENA

Dragi Božiček!

Letos si ne želim veliko stvari. Želim si make up ali lego kocke, ali oblačila, ali čevlje. To si želim, lahko karkoli od teh stvari ali kaj drugega <3 hvala!

Narisala je tudi čudovito slikico.

VELIKOST OBUTVE:37

VELIKOST OBLAČIL:164

OKUS: MODRA,  BELA,  ČRNA,  ČOKOLADA,  RADA USTVARJA,  SE VOZI S KOLESOM,  PLEŠE

ŽELJA: make up ali oblačila 164 ali čevlje 36/37 ali lego kocke.

LJ-112 Ruben (6,5 let) - ZASEDEN

Moje ime je Ruben. Kmalu bom star 7 let. Obiskujem vrtec. Rad se igram. Še posebno s prijatelji. Doma pa se z mano najbolj igra moj oči. Če se nihče noče igrati z mano, sem žalosten in jokam. Hodim v glasbeno šolo. Tam pojemo pesmice, plešemo, zabavamo, igramo male instrumente, tudi flavto. Najbolj si želim, da bi se kmalu vrnil v stanovanje, ki je bilo poplavljeno in bi spet imel svojo sobo. Lepo te prosim, če mi lahko prineseš LEGO Super Mario. Obljubim, da bom še bolj priden, da ne bom preveč nagajal sestricam. Hvala ti za darilo! Prosim, pridi brez parkeljnov!

OPIS DRUŽINE: Oče zaposlen, mati bolna, imajo ogromno škode na stanovanju, zato trenutno živijo pri dobrih ljudeh v dveh sobah. Trije otroci.

VELIKOST OBUTVE: 31

VELIKOST OBLAČIL: 128

ŽELJA: Lego super mario. To kar si želimo vsi. Da bi šli lahko čimprej nazaj v svoj dom. Ampak vemo,  da to še ne bo kmalu

LJ-234 Adrian (4 leta) - ZASEDEN

Dragi dedek Mraz,

Sem navihan fantek, ki zna abesedo že od drugega leta in že pišem. Zelo me zanimajo črke, cirilica, števila, znakovni jezik, sestavljanje, ustvarjanje … Zelo se rad igram, tekam, vozim s kolesom. Vesel bom česarkoli od mojih zgoraj naštetih interesov. Zelo hvala

(Pisma ni napisal sam, je pa spodaj narisal zanimivo risbico ter tudi napisal nekaj črk)

OPIS DRUŽINE: dva otroka z mamico, en otrok s posebnimi potrebami, živijo v najemu.

VELIKOST OBUTVE: 28

VELIKOST OBLAČIL:116

OKUS: MODRA,  MICKEY MOUSE,  ŽVEČILNI GUMIJI,  TEKANJE,  ŽOGANJE,  PLAVANJE

ŽELJA: KARKOLI VEZANO NA PLANETE,  SESTAVLJANKE,  ČRKE ALI ŠTEVILA, GIBANJE

LJ-134 Nail (8 let) ZASEDEN

Pozdravljen Miklavž

Rad se s sestrico igram, ko pridem iz šole in z mamico hodimo v park, sem tretji r. Jaz sem na vozičku, po zdravljenju tumorja sem ostal hrom. Najbolj si želim, da spet hodim in da vsi otroki bodo zdravi. Za darilo si želim, če lahko dobim famili rubikovo kocko, da se s sestricami igram. In muco. Imam tri sestrice. Vnaprej se vam zahvaljujem, Nail

OPIS DRUŽINE: V družini so štirje otroci, imajo težko finančno situacijo in živijo v najemu v stanovanju. Nail je bil žal hudo bolan in po operaciji ostal hrom, ne čuti več nogic, ogromno je postranskih posledic na njegovo zdravje.  

VELIKOST OBUTVE: 33

VELIKOST OBLAČIL: 145

ŽELJA: Bil bo zelo vesel česarkoli.

OKUS: modra

LJ-245 Teodor (10 let) - ZASEDEN

Dragi božiček,

Ime mi je Teodor in hodim v 5 razred. S svojimi starši živim v Ljubljani. Imel sem bratca, ki je umrl lani pri 2,5 letih. Všeč so mi plišasti zmaji, vsa živa bitja (živali, rastline, gljive) in naprednotehnološki stroji, roboti in vesoljske ladje. Nekoč bi rad šel v največji akvarij na svetu. Za božič bi si najbolj želel LEGO ninjago vodnega zmaja (71754), ki sem ga videl v baby centru. Če slučajno te igrače ne najdeš, mi lahko prineseš lojdovega zlatega ultrazmaja (71774) ali elementalnega zmaja proti (71796). Hvala vnaprej Božiček

OPIS DRUŽINE: lani izgubil bratca, potem sta se ločila še starša, oba v finančni stiski, mamica pravkar izgubila še službo.

VELIKOST OBUTVE: 38

VELIKOST OBLAČIL:146-152

OKUS: Barva zelenomodra, obožuje Zmaje in mitična bitja, risanje, igrice na racunalniku, igranje s hrčkom.

ŽELJA: vodni zmaj od Lego, svojega bratca, potovati in gledati velike akvarije

 

LJ-246 Sanel (10 let) - ZASEDEN

Pozdravljen božiček

Na začetku pisma se ti bom malo predstavil. Sem Sanel in sem star 10 let. Sem zelo nasmejan, vesel in prijazen. V svojem prostem času zelo rad igram nogomet, se družim s prijatelji ali družino. Preživljam čas ob filmu in pogovoru. Zelo rad bi imel bundo številka 164 za 13-14 let in čevlje številka 38. Ali pa trenirko, saj prihaja zima in bo zelo mrzlo. Najlepša hvala, ker si najboljši božiček in mi izpolniš želje.

OPIS DRUŽINE:imajo samo mamo, ki je bolna in brezposelna, doma sploh ne praznujejo praznikov, ker ne dobijo daril, le če jih kdo podari.

VELIKOST OBUTVE: 38

VELIKOST OBLAČIL:14 let 164

OKUS: Modra, sok, nogomet in kosarka

ŽELJA: Bunda, ali čevlji, ali trenirka

LJ-150 Mihajlo (10 let) - ZASEDEN

Jaz sem Mihajlo. Sem dober učenec, se dobro učim. Ko imam prosti čas, se igram in sestavljam lego kocke. To me veseli. Ampak so zelo drage igrače. Starši mi ne morejo pogosto privoščiti igrače. Zato prosim Miklavž, da mi izpolni to željo. Hvala

VELIKOST OBUTVE: 39

VELIKOST OBLAČIL: 174

ŽELJA: Lego kocke in da bi bili staši zdravi (Lego kocke primerne za 10-letnika op. p.)

OKUS: Modra,  Spajdermen,  bomboni,  nogomet.

LJ-250 Vasilij (9 let) - ZASEDEN

Dragi dedek Mraz. Hodim v tertji razred, rad hodim v šolo. Za novo leto bi si res želel biti dober igralec v nogometu, zato si želim žogo. (superge)

OPIS DRUŽINE: Oče je pred kratkim doživel hudo nesrečo s hudimi poškodbami hrbtenice in lobanje. Močno znižani prihodki in huda finančna stiska. Darila doma ne bo prejel.

VELIKOST OBUTVE: 34

VELIKOST OBLAČIL:140

OKUS: Najljubša barva Rumena, Tačke na Patrulji, sadni bomboni, Nutela, Smoki, Čips, Nogomet.

ŽELJA: Karkoli od naštetega: Lego kocke DZIP, ali avtomobilčke hotvils, karte attax, držabne igre, ali otroške puzle, ali nogometno žogo s tlačilko …

LJ-154 Alen (10 let) - ZASEDEN

Dragi Miklavž!

Sem Alen in treniram boks, to mi je zelo všeč. V šoli je moj najljubši predmet tehnika. Želim si, da bi bila moja družina še naprej tako zdrava in nasmejana. In zelo rad imam svojo družino. Želim si, da mi Miklavž prinese žogo za ragdbi. Upam, da se mi bo želja uresničila. Na ta dan imam tudi rojstni dan!!!!

VELIKOST OBUTVE: 36,5

VELIKOST OBLAČIL:152

OKUS: Modra, bonboni, šport, kolesarjenje, boks

ŽELJA: Žoga za ragbi. Da je zdrav, da nima poškodb.

LJ-174 Bor (5 let) - ZASEDEN

Dragi božiček

Leto je naokoli in že nestrpno čakam, da me obiščeš. Trudil sem se biti priden. Upam, da si opazil. Želim, da ti uspe razdeliti darila vsem otrokom sveta in da ne pozabiš name in na mojo sestrico. Sem že pet let star in se rad igram. Zlagam kocke, kolesarim in se igram s prijatelji. Želim si, da bi bil zdrav in bi moje alergije izginile. Za darilo si želim nogometno majico številka 128 in lego kocke ali kakšno pištolco. Mamici ni všeč, ampak jaz si jo želim. Z mehkimi metki.

OPIS DRUŽINE: Zaradi nasilja v družini so se z mamico zatekli v varno hišo. Težka družinska in finančna situacija.

VELIKOST OBUTVE: 29

VELIKOST OBLAČIL:128

OKUS: modra,  ježek Sonic,  sladkarije brez mleka (Bajadera,  Casali bananice,  Oreo piškoti,  lizike,  bonboni). Zlaganje LEGO kock,  izumljanje praktičnih pripomočkov (vedno kaj novega naredi - vedno ima posebne ideje) šport,  igre z prijatelji

ŽELJA: Lego kocke,  dres nogometaški,  pištola z mehkimi metki. Da bi se sestrica dobro počutila v šoli in mamica imela veliko oblačil. Zase pa si želi da bi izginile alergije,  ki jih ima (mleko,  cvetni prah,  trave,  drevesa,  pršica,  mačja dlaka itd.) Ter astma.

 

LJ-175 Blaž - ZASEDEN

Dragi Miklavž. Letos sem bil zelo priden. Hodim v 3. A razred in imam štiri 5-ke. Rad hodim na računalniški krožek, planinski izlet, nogomet in košarko. Rad se igram in rišem. Najbolj si želim, da mi prineseš črni alkoholni flomaster, radirko, stablo bombice za nalivnik easy start in vrečko sladkarij, da se bom s svojim bratcem posladkal, ker ima decembra tretji rojstni dan. Hvala dragi Miklavž

OPIS DRUŽINE: Pred poplavami niso bili socialno ogroženi, poplava je njegovo družino hudo prizadela.

VELIKOST OBUTVE: 34

VELIKOST OBLAČIL:134/140

OKUS: MODRA,  SLADKARIJE: KINDER JAJČEK,  KINDER ČOKOLADE,  LIZIKE,  KISLI BOMBONI,  POKALICE. HOBIJI: POHODI V HRIBE,  KOŠARKA,  NOGOMET,  DRUŽABNE IGRE

ŽELJA: najbolj si želim,  da mi prineseš črni alkoholni flumaster,  radirko,  stablo bombice za nalivnik easy start in vrečko sladkarij,  da se bom z svojim bratcom posladkal.

 

LJ-176 Mark (3 leta) - ZASEDEN

Mark še ne zna pisati, zato je pismo zanj napisala mamica.

Dragi Miklavž,

Naš Mark je vesel, prikupen otrok. Letos je bil priden, občasno je nagajiv, zelo rad ima kinder jajčka in feta sir. Zelo rad gleda tačke na patrulji, Pujso Pepo pa obožuje. Rad se igra tudi z bratcem in mu jemlje avtomobilčke. Izven vrtca obiskuje telovadbo, na katero zelo rad hodi. Poleti se zelo rad igra z žogo. Kmalu bo imel tretji rojstni dan in bi bil zelo vesel, če bi mu Miklavž prinesel kakšen avtomobilček, kinder jajček, ali kakšne druge sladkarije ali pa kaj v zvezi s Pujso pepo. Hvala za vse dobrote in darilo.

OPIS DRUŽINE: Pred poplavami niso bili socialno ogroženi, poplava je njegovo družino hudo prizadela.

VELIKOST OBUTVE: 27

VELIKOST OBLAČIL:104

OKUS: RUMENA BARVA,  TAČKE NA PATRULJI,  PUJSA PEPA,  KINDER JAJČEK,  FETA SIR,  VSE V POVEZAVI Z ŽOGO.

ŽELJA: bi bil zelo vesel,  če bi mu Miklavž prinesel kakšen avtomobilček,  kinder jajček ali kakšne druge sladkarije ali pa kaj v zvezi s pujso pepo.

LJ-225 Hana in LJ-226 Albin - OBA ZASEDENA

Dragi božiček

Hana in Albin sta bratec in sestrica. Albin je star 3 leta in Hana 6 let. Ker še ne znata pisati, ti pišem jaz – njuna mamica. Upam, da si zdrav in da se veseliš tudi ti decembra, kot moji otroci. Hana hodi v 1. razred, rada se igra spomin, družabne igre, sestavlja puzle in se vozi s kolesom. Albin ima najrajši igro z avti, tovornjaki in bagri. Imata se zelo rada. Najbolj si želita, da pride oči kmalu domov, saj je v zaporu. Redno ga obiskujeta in ga imata nadvse rada. Hana bi si najbolj želela nove rolerje številka 31-32, Albin pa bager, on pravi, da rdeče barve, ker je takega videl v trgovini. Tudi, če tega letos nimaš v skladišču, bosta vesela kakšnega drugega darila. Hvala ti. Želimo ti vesele praznike.

OPIS DRUŽINE: očka je v zaporu, težka čustvena in finančna situacija.

HANA - zasedena

VELIKOST OBUTVE: 31

VELIKOST OBLAČIL:128

OKUS: VIJOLIČNA,  WENDSDAY,  KINDER BUENO,  DRUŽABNE IGRE (SPOMIN,  PUZLE)

ŽELJA: ROLERJI, DA OČI PRIDE DOMOV

ALBIN  - zaseden        

VELIKOST OBUTVE: 27

VELIKOST OBLAČIL:104

OKUS: MODRA,  RISANKA DORA,  TAČKE NA PATRULJI,  SPIDER MAN,  KINDER JAJČEK,  JEŽKI ČOKOLADNI,  IGRA Z AVTI,  IGRA S PRIJATELJI           

ŽELJA: velik rdeč bager

 

LJ-227 Angelina (7 let) - ZASEDENA

Dragi božiček!

Zelo sem vesela, ker spet prihajaš. Od vsega najraje imam Božič. Upam, da veš, kaj si želim za božič, če pa slučajno nisi izvedel, sem prosila mamico, da mi pomaga napisati to pismo. Največ od vsega si želim, da bodo vsi zdravi in srečni. Zelo imam rada Božič, zelo. Če lahko pa bi si za ta božič želela FROZEN! Hvala, dragi Božiček.

VELIKOST OBUTVE: 29

VELIKOST OBLAČIL:122-128

OKUS: Barva roza,  risan junaki frozen, gumjasti bomboncki, rada riše in ustvarja

ŽELJA:Karkoli povezanega s Frozen Elzo

LJ-221 Andrej (6 let) - ZASEDEN

Andrej še ne zna pisati, zato so mu pomagali.

Dragi Božiček!

Tudi letos sem bil priden in poslušen. Začel sem hoditi v šolo in se učiti. Pisati še ne znam, zato sem prosil sestrico, da mi pomaga. Rad bi ti povedal za svoje uspehe v nogometu. Že eno leto sem član nogometnega kluba, napadalec v ekipi in igram dobro. Trener je rekel, da imam potencial in nekoč bom kot Ronaldo. To je moja velika želja, da postanem uspešen nogometaš. Želim si tudi, da preneha vojna v Ukrajini, od kod prihaja moja mamica. Za darilo si želim nekaj za nogomet, žogo ali rokavice. Drugače imam rad tudi plišaste igrače, ker z njimi spim. Hvala vnaprej! Vesele praznike želim!

OPIS DRUŽINE: Pri njih doma živijo tudi mamine sorodnice iz Ukrajine, ki so pobegnile pred vojno. Preživlja jih mamica z nizko plačo.

VELIKOST OBUTVE: 34

VELIKOST OBLAČIL:124

OKUS: MODRA,  PIKAČU,  VSE KAR JE SLADKO,  NOGOMET,  SKIRO,  ROLANJE     

ŽELJA: nogometno žogo ali rokavičke za golmana (za starost 7-8 let),  ali kakšno plišasto igračo. Želi postati dober nogometaš, da ga družina gleda na televiziji :) Želi tudi,  da se vojne končajo in bo mir na zemlji.       

LJ-229 Verica (12 let) - ZASEDENA

Dragi Božiček! Lepo te pozdravljam! To leto se je ful veliko dogajalo od veselja do žalosti in komaj čakala sem ta dan. 25.12. ker je Božič! Moje želje so, da je moja družina zdrava še 100 let in da smo veseli in srečni. Želim si, da bom uspešna v življenju in v šoli.

VELIKOST OBUTVE: 164

VELIKOST OBLAČIL:38

OKUS: Svetlo modra, barbi, čokoladice, ustvarjanje, risanje, ritmična gimnastika

ŽELJA: Želi si, da bo uspešna, da bodo zdravi in srečni. Želi si veliko stvari. Ali igračko (Barbiko mamico, magnet žogice, lego friends kocke), ali kakšen kos oblačila ( hoodi, navadni beli ali sivi puloverji s kapuco, bele ali grne nogavice, cargo hlače), ali kakšen kos kozmetike ( kakšno milo za obraz za najstnico), ali karkoli drugega ( stvari za ustvarjanje iz Tedija, sladkarije)

LJ-233 Ema (10 let) - ZASEDENA

Dragi Božiček. Letos se je moje leto začelo kar slabo, saj sem avgusta zbolela s HSP boleznijo. Zelo rada se ukvarjam z risanjem in slikanjem. Ker pa z mamico živiva sami, ni zmožna plačevati slikarske šole in se vanjo žal ne morem vpisati. Moje največje sanje so postati slikarka.

Bila bi presrečna, če bi mi za darilo lahko podaril temno modro bundo velikost 12 let, črne športne superge številka 26, gumijaste bombone, širok selotejp in trd kolaž papir.

Veliko mi pomeni zdravje.

OPIS DRUŽINE: Živi sama z mamo, a izhajata iz socialno šibkega okolja, plačuje najemnino, ima službo z nizko plačo in zaradi najemnine in vseh stroškov deklici ne more uresničiti materialnih želja.

VELIKOST OBUTVE: 36

VELIKOST OBLAČIL:164

OKUS: MODRA, STICH, HARIBO BONBONI,  RISANJE

ŽELJA:temno modra bunda, superge, bombone, širok selotejp, trd kolaž papir

 

Komentarjev 2
  • alen04 08:48 24.november 2023.

    Doma imamo svojih ljudi, otrok, staršev potrebnih pomoči, toda ne na te reveže se ne gleda, kakor se to vidi pri shodih za Palestino, uvažanju migrantov, prav tako se nihče od tovrstnih "organizatorjev" ne spomni, omeni, pomaga našim brezdomcem...le zakaj ...prikaži več bi ali ne? Pa saj nihče od njih nič ne rabi/vpraša...je že ok tako kot je...ali ne? Vse to me izjemno žalosti, žalosti me kako gnila družba je danes v naši Sloveniji.

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:20 24.november 2023.

    Vam je že v navado prišlo to fehtanje