Slovenija
22 ogledov

Po pol leta končno celotna plača

Družba Mura in dve njeni hčerinski družbi sta že v stečajnem postopku, ena še ča Žurnal24 main
V Aha Muri so po šestih mesecih danes spet dobili plačo na običajni plačilni dan, in to v celoti. Pol leta so jo namreč dobivali po delih, tudi po četrtinah. Iz vodstva družbe pa sporočajo, da so trendi naročil obetavni.

 

Do konca tega meseca bodo poskušali izplačati tretjino letošnjega regresa, po besedah direktorja družbe Aha Mura Matjaža Hudopiska je trenutna "zasedenost zmogljivosti dobra, saj so jih z zmanjšanjem števila zaposlenih prilagodili naročilom, trendi glede naročil v prihodnje pa so obetavni, saj kupci napovedujejo rahlo okrevanje prodaje".

Dolgovi do davčne uprave še niso poravnani, se pa, po besedah Hudopiska, z njimi dogovarjajo, kako čim prej rešiti dolg.

Predsednica sindikata v Aha Muri Jolanka Horvat je potrdila, da so polno zasedeni, tako da še ni določeno, kdaj bodo imeli enotedenski jesenski dopust, presežni delavci pa so po njenih besedah odpravnine dobili pravočasno. Podjetje jih je zavodu za zaposlovanje junija in julija prijavilo 287.

Težave pri plačilu plač so se v Aha Muri začele marca, ko so na plačilni dan dobili le po 300 evrov akontacije, nadaljevale pa vse do 29. avgusta, ko so dobili zadnjo četrtino julijske plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.