Slovenija
26 ogledov

Po ribiškem pristanišču še Sveti Jernej

Po besedah piranskega župana Petra Bossmana bodo še letos sprožili postopke za u Žurnal24 main
Piran. Obalni zid ribiškega pristanišča v zelo slabem stanju. Postopki za Jernejev kanal še letos.

Piran. “Ureditev ribiškega pristanišča je zahtevna zgodba, območje je utesnjeno, odkrivali smo nove razpoke. Prvotno je bilo mišljeno, da se bo obalni zid obnavljal s kopnega, vendar se je izkazalo, da je v zelo slabem stanju,” sta včeraj povedala nadzornik Jože Maver in Ivan Bakič, ki v javnem podjetju Okolje Piran vodi inženiring.

Župan Peter Bossman si je ogledal gradbišče in potek del. Dejal je, da je z obnovo zadovoljen, in dodal: “Verjamem, da bomo projekt izpeljali do konca v predvidenem času. Kar se tiče Jernejevega kanala, pa bomo postopke za ureditev sprožili še letos. Trenutno stanje je sramota.

Dvigalo bo
V sklopu investicijskega programa je predvideno mobilno dvigalo; staro nima ustreznih atestov. Morda bo kam postavljeno kot tehnični spomenik, vendar mora stroka določiti, kam. Ribiči pa tudi niso zahtevali, da bi ostalo,” je še povedal Bakič.

Za prenovo je predvidenih še 25 zabojnikov za spravljanje ribiških mrež in kamnite mize za prodajo svežega ulova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.