Slovenija
19 ogledov

"Podlage za zaračunavanje so"

Matoz in Pezdir sta prestrašila Elektro Maribor. Ali bosta Gorenjce premagala tu Žurnal24 main
Tožba proti Elektru Gorenjska na trhlih temeljih.

Pri Elektru Gorenjska so prepričani, da so imeli in imajo vse pravne podlage za zaračunavanje stroškov vodenja računa. Ti trenutno znašajo 81,6 centa na mesec.

V začetku leta smo poročali, da je odjemalec zaradi zaračunavanja teh stroškov zoper Elektro Gorenjska vložil tožbo in da zahteva vračilo 26,70 evra.

Odvetniška pisarna Matoz pa je v tožbi zapisala, da je Elektro Gorenjska nadomestilo od novembra 2008 zaračunaval brez pravne podlage, saj so splošne pogoje, ki to nadomestilo določajo, sprejeli šele marca 2009.

Iz Elektra Gorenjska so nam posredovali splošne pogoje iz septembra 2008, ki so vključevali tudi stroške vodenja računa, in prilogo k računu, ki so jo poslali odjemalcem in s katero so jih obvestili o uvedbi te postavke.

Spomnimo, da je podobne stroške vodenja računa nameraval uvesti tudi Elektro Maribor, a so si po javnem protestu Društva za pravno državo, ki ga vodi Rado Pezdir, premislili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.