Slovenija
234 ogledov

Policist na sojenju skriva obraz

Policist Matej Bobera je na sodišče prišel med dopustom, saj je sicer na mirovni Žurnal24 main
Na celjskem okrožnem sodišču se je začelo ponovno sojenje policistu Mateju Boberi. Obtožen je povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki se je pred 14 leti končala s smrtjo Naserja Berishe.

Bobera se danes ni hotel zagovarjati, zato je sodnica prebrala njegov zagovor iz preiskave. Po koncu branja je Bobera zapustil sodno dvorano. Bobera, ki zaradi strahu pred maščevanjem družine umrlega že ves čas sojenja zakriva svoj obraz, je namreč sodni senat zaprosil za sojenje v nenavzočnosti. Sodni senat je tako ugotovil, da so podani pogoji za sojenje v nenavzočnosti. Sodnica Jožica Arh Petkovič je danes zaslišala številne priče in za novega psihiatričnega izvedenca, ki bo moral izdelati novo izvedensko mnenje za Bobero, določila Gorazda Mrevljeta s Psihiatrične klinike v Ljubljani.

Sojenje se bo nadaljevalo v torek in četrtek. Na decembrskem predobravnavnem naroku pa je Bobera znova odločno zanikal krivdo.

Berisho pokončala dva strela

Celjsko višje sodišče je avgusta leta 2011 razveljavilo sodbo celjskega okrožnega sodišča, ki je policista Bobero oprostilo obtožbe o povzročitvi posebno hude telesne poškodbe. Pri tem je v sklepu novemu senatu predlagalo, da mora biti izdelano novo psihiatrično mnenje.

Na oprostilno sodbo okrožnega sodišča sta se pritožila tako Boberov zagovornik Daniel Planinšec kot pooblaščenec Gorazd Fišer v imenu družine pokojnega Berishe.

Fišer se je v pritožbi skliceval na zmotno ugotovitev dejanskega stanja. Zahteval je, naj se obtoženega spozna za krivega in se ga kaznuje. Obramba pa se je na sodbo pritožila predvsem zaradi domnevnih kršitev kazenskega postopka.

Višje sodišče je v sklepu o razveljavitvi sodbe zapisalo, da okrožno sodišče zaradi absolutnega zastaranja kazenskega pregona povzročitve smrti iz malomarnosti sploh ni moglo ugotavljati.



Komentarjev 7
  • feferon 11:55 15.februar 2013.

    Seveda si lahko siromak skriva obraz, ko mu pa cela mafijaška družina grozi. Po Celju se je pa ta ubita baraba s tablicami DILER vozil. Saj smo vsi vedeli, da se ukvarja z drogami, policaji ga niso nikol našli, na ...prikaži večna cesti je pa vedno bil

  • graff 04:51 15.februar 2013.

    Celjsko sodšče obvladuje mafija, prsti me zasrbijo ko slišim odvetnik Goraz Fišer, gre za bivšega tožilca, ki so mu v omari našli čez 100 hudih kazenskih zadev, ki nikoli niso ugledale luč sveta, se ve zakaj. Kot je dejal Pličanič, ...prikaži več, vrana vrani očesa ne izkljuje, center sloenske mafije je zasidran v pravosodju, ki mu služi kot antibiotik bolniku.

  • janban 23:30 14.februar 2013.

    dober komentar, sam res kdo ga je učil streljat