Slovenija
42 ogledov

Policisti dehidriranega psa vrnili lastnikom

Policija našla izgubljenega psa
1/3
PP Novo mesto
Novomeški policisti so prešnji teden prejeli nenavaden klic. Osebje enega od tamkajšnjih hotelov jim je sporočilo, da njihovi gostje pogrešajo psa.

"Gosta iz Italije sta ves popoldan iskala psa pasme angleški seter, ki se je izgubil med sprehodom. Policista sta se pogovorila z lastnikoma, ki sta zaradi obveznosti morala nadaljevati pot brez psička. Obljubila sta jima, da bosta z iskanjem nadaljevala in mu sporočila, če psa najdeta," so sporočili z novomeške policijske postaje.   

Vodnika sta še isti večer pregledala širše območje, kjer se je pes izgubil. Pogovorila sta se z nekaterimi prebivalci naselij Ratež in Gumberk in jih prosila, da jim sporočijo, če psa opazijo. "Naslednji dan je občanka v okolici Gumberka podobnega psa opazila in poklicala policiste," so povedali novomeški policisti

Policista našla kužka povsem izmučenega

Vodnika službenih psov sta takoj odšla na kraj, pregledala območje in v gozdu izsledila povsem izmučenega in dehidriranega psička. "Odpeljala sta na postajo vodnikov službenih psov, kjer so ga policisti oskrbeli. Kasneje je vodnik psička z imenom Rambo odpeljal k sebi domov, kjer je počakal na prihod gospodarja. Veselju ob snidenju Ramba in njegovega lastnika ni bilo videti konca. Zahvala, močan stisk roke in fotografije so zabeležile srečen konec zgodbe," so še povedali novomeški policisti.

Komentarjev 2
  • mijaliza 20:26 25.avgust 2014.

    pohvaljeno, ampak če pes na sprehodu ni privezan KAZEN......dovolj imam pasjeljubcev, ki se obnašajo kot da je celi svet ustvarjen samo za njih in njihovega psa. Greš po gozdu, ali v hribe moj pes na povodcu a njihov skače vsepovsod, ...prikaži več se zaganja v druge pse, potem pa še kaj rečeš se pa vsi obnašajo kot da so oni glavni ti pa ena smet. Pes če ni na domačem dvorišču mora bit privezan in pika!

  • jaki 18:01 12.avgust 2014.

    Izjemna gesta obeh policistov. Bravo gospoda!