Slovenija
11 ogledov

Popoviču nova odškodnina

Popoviču zaradi pripora v letu 2003 pripada odškodnina. Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je tamkajšnjemu županu Borisu Popoviču prisodilo odškodnino v višini šest tisoč evrov za pripor v letu 2003 med preiskavo glede domnevnih davčnih utaj.

Okrožno sodišče v Ljubljani je prisodilo, da koprskemu županu Borisu Popoviču pripada odškodnina v višini šest tisoč evrov, in sicer za pripor v letu 2003 med preiskavo glede domnevnih finančnih malverzacij in davčih utaj v času, ko je bil še podjetnik.

Spomnimo, ravno glede teh obtožb je koprsko višje sodišče pred božičem zadevo vrnilo v vnovično presojo, saj meni, da bi moralo okrožno sodišče, preden je Popoviča v tej zadevi lanske jeseni oprostilo, še prej zaslišati tudi davčni inšpektorici. Popovič je sicer od države za ta po njegovem nezakoniti pripor zahteval dobrih 16 tisoč evrov.

"Sodno določena odškodnina v višini 6.500 evrov skupaj z obrestmi od februarja 2005, ko je bila tožba vložena, je prenizka; zato se bomo pritožili na višje sodišče," komentira Popovičev odvetnik Franci Matoz. Kot meni, sodišče odškodnine ni odmerilo pravično glede na trajanje pripora in posledice, ki jih je 29-dnevni pripor pomenil za ugled, čast in družinske razmere župana. Postopek sicer teče v Ljubljani, ker je tožena stran Republika Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.